Alpinisme.

Hé meiden.
Hebben jullie ooit gedacht om aan alpinisme of sportklimmen te gaan doen?
Mijn broer doet dat dus, en ik vroeg me af of er hier ook meisjes zijn die dat willen doen of al doen?

Hier de site van de nkbv;
http://nkbv.nl/
en de site waar je informatie over alpine cursussen vind;
http://www.bergsportreizen.nl

Ik loop er eigenlijk wel serieus over te denken om zo’n cursus te doen, maar het is best wel duur en ik moet het zelf betalen. Maar het lijkt me wel echt super duur en het is even duur als een gewoon zomerkamp naar het buitenland.

Maarja wat denken jullie hier dus over?

http://geomontagne.com/english/images/alpinisme_grand.jpg

http://www.ripstar.nl/snow/images/stories/1.Trips/6.Mountaineering/Ex._Mont_Blanc/11767_mont_blanc_du_tacul_07_2006_4.jpg

http://www.ripstar.nl/snow/images/stories/1.Trips/6.Mountaineering/Ex._Mont_Blanc/11767_mont_blanc_du_tacul_07_2006_4.jpg

http://kunlun.climbing.nl/images/adele/Guido_01.jpg

Alpinisme lijkt me echt super :grinning:
En sportklimmen is toch gewoon op een wand? Dat hebben wij op school ook en dat vind ik ook superleuk om te doen, maar om dat nou heel vaak te doen op een gewone wand… hmm… wat minder, maar Alpinisme lijkt me echt geweldig :grinning: Maar ik doe al aan turnen, dus een andere sport kan dus even niet :slightly_smiling_face:

Oké, jammer genoeg hebben we hier ook geen bergen dus kan het ook niet zo vaak en is het best wel duur.

Het is niets voor mij omdat ik niet van bergen en sneeuw houd, maar als jij het leuk vindt doe je het toch :slightly_smiling_face:
En ik heb hoogtevrees en dieptevrees dus daarom lijkt het me ook niet echt geweldig.

Haha ja ik durf bijv ook niet van de hoge duikplank in het zwembad, maar toen we met het hele gezin en mn broer rotsgingen klimmen durfde ik wel 80 meter omhoog te klimmen. :stuck_out_tongue:

Haha, dan probeer je het toch?
Maar ik zou het waarschijnlijk echt niet durven :’) Als ik in een kerk sta word ik al gek, laat staan wanneer ik halverwege op een hoge berg zit x)

Ik hou van uitdagingen, maar dit is toch niks voor mij.
Ik durf al niet eens tegen een wand in een zaal op te klimmen.

Ik zou het echt nooit durven, het is niet eens dat ik hoogtevrees heb ofzo, maar het is vooral dat ik heel bang zou zijn om te vallen, ook al weet ik dat ik gewoon vast zit. En ik zou ook bang zijn dat die touwen losschieten dus nee, niks voor mij :’)

Ik heb het gedaan 3 jaar geleden in Alaska. Dat gaf echt een kick want ik vond het heel eng maar ik heb het toch gedaan :slightly_smiling_face:

Ik heb wel gewoon wandklimmen gedaan haha :stuck_out_tongue: Maar echt een ‘echte’ berg beklimmen lijkt mij ook super vet! Ik hou ook graag van uitdagende/spannende dingen, maar vaak is het het geld, wat me tegenhoud en dat vind ik erg jammer :frowning_face: Ik zou zeggen, als je het kan betalen, zeker doen! :grinning:

Ik zou er alvast voor gaan sparen, als je eenmaal zoveel geld hebt kun je altijd jezelf afvragen of je het echt wilt. Als het echt iets is wat je wilt zou ik het trouwens gewoon doen, je hebt er dan weer een ervaring bij en geld verdien je toch wel weer opnieuw!

O. Ik zou zo hard gaan janken op zo’n berg. Ik heb echt extreme hoogtevrees.

Ja ik ga er soiezo voor sparen en dan zie ik over een tijdje wel.
Als het echt niet lukt, ik bijv 50 euro ofzo tekort kom willen mn ouders wel mee helpen denken maar dan moeten ze wel zien dat ik echt hard ervoor gewerkt heb.

Je leeft maar 1x. Straks ben je te oud om nog te klimmen.

sparen dus.

maarniemand zou dit willen doen? :stuck_out_tongue:

Nou hartstikke tof enzo, maar ik schijt dan echt in mijn broek. Maar er zullen ongetwijfeld wel mensen zijn die het willen.

Stel je niet aan, ik heb hoogtevrees EN dieptevrees :'DD

Wat is precies het verschil daartussen?

Dat ik absoluut panisch word als ik naast of in een hoog gebouw sta, zelfs al in kerken, en dat ik ook panisch word als ik bovenop dat gebouw sta zeg maar.