Allround Schoonheidsspecialiste MBO4 Opleiding

Hallooooo,

Ik doe nu Verpleegkundige MBO4, maar ik vind het toch niet zo leuk als dat ik gedacht had. Ik had eigenlijk zomaar wat gekozen dat me wel iets leek na de middelbare school, omdat ik het totaal niet wist.
Nu wil ik eigenlijk Allround Schoonheidsspecialiste MBO4 gaan doen. Mijn vraag is nu aan mensen die deze opleiding doen,

Hoe vinden jullie het?
Wat was jullie eerste indruk van deze opleiding?
Hebben jullie het naar je zin?
Moet je veel presenteren? (Daar heb ik namelijk zo’n schijthekel aan :bored:)

Alvast bedankt!

Ik ben toevallig net geslaagd voor deze opleiding haha!
Ik vond het opzich best een leuke opleiding, de theorie valt reuze mee! Alleen is de praktijk wel heel erg belangrijk… ik ben van de havo gegaan en zocht toen een opleiding die me gewoon heel leuk leek.
Ik was de eerste twee jaar niet echt gemotiveerd en had daarom een aantal praktijktoetsen niet gehaald omdat ik gewoon van te voren niet had geoefend soms.
Ook zijn ze wel echt streng met de praktijktoetsen (helemaal als je niv.4 gaat doen en specialisatie vakken gaat volgens zoals acné en bindweefsel massage)
Je moet altijd zelf je modellen vinden voor de toetsen en dat was wel echt een groot probleem voor mij (en mijn klasgenoten) het model moet dan voldoen aan bepaalde eisen en hij of zij moet ook maar net die dag met je mee kunnen/willen.

De opbouw van de opleiding is wel goed en ik had elk jaar stage. Daar heb ik wel echt het meeste geleerd, vooral over mezelf.
Maar als je het leuk vindt om met mensen om te werken, advies te geven en als het vak je interesseert zou ik het zeker doen!
Je moet er natuurlijk ook wel tegen kunnen dat je vreemde mensen moet aanraken, dit vond ik zelf soms best moeilijk, want je leert ook massages die je op de rug, benen, armen, gezicht en billen moet uitvoeren. Soms moet je dit op je stage ook doen (ik moest ook wel eens een full body pakking aanbrengen bij een klant die dan gewoon helemaal naakt is)

Het enige waar je aan moet denken als je aan de opleiding begint is gewoon goed met praktijk bij blijven! Dan kan je het vast gewoon goed doen en valt het presteren ook wel mee! :slightly_smiling_face:

Ik hoop dat je er iets aan hebt, want ik zag dat het bericht al van 3 maanden geleden is! Oeps!
x