Alles wat je moet weten over het forum, ook voor vragen (LEES BEGINPOST!)

Stel hier ook al je vragen, maar

 1. Boards en topics
  Een board of subforum is bijvoorbeeld ‘Over Girlscene’ of ‘Media, film en muziek’. Dit waar je nu zit, is een topic, een ‘onderwerpje’ waarop je kan reageren.

Een sticky is een topic dat is ‘vastgepind’ door een moderator, en dat altijd bovenaan de lijst van een board staat. Degene die een topic opent is de topicstarter, ‘TS’. Het eerste bericht van een topic is de beginpost.

1.1 Een topic openen
Klik op het logo van Girlscene forum, rechts staat een knop met “+ Nieuw topic”
Let erop dat je het topic in de juiste categorie plaatst! Verder is het van belang dat de topictitel duidelijk is en niet volledig in hoofdletters.

1.2 Topics sluiten/verwijderen/verplaatsen
In een gesloten topic kan niet meer worden gereageerd, maar het kan nog wel gelezen worden. Een verwijderd topic is helemaal weg, een verplaatst topic is van het ene board naar het andere board verplaatst (omdat hij in het verkeerde board geplaatst was).
Topics verwijderen kunnen alleen moderators. Je zou je topic kunnen melden (klik hiervoor op ‘meld dit bericht aan de moderator’ en typ je commentaar), een moderator kunnen noten of gastboeken (zie 3.3) of (als je je topic verwijderd wil hebben) een link kunnen posten in dit topic (let wel, dat topic is alleen bedoeld om je eigen topic te laten verwijderen).
Voor berichten geldt dat je ze zelf ook kan veranderen in bijvoorbeeld een -, in plaats van hem te laten verwijderen.

1.3 Polls enz.
Je kan een poll aan je eigen topic toevoegen. Een poll is een korte vraag waarom members kunnen reageren door een antwoord aan te vinken. Zo kun je snel zien hoe andere GS’ers denken over een bepaald onderwerp. Je maakt een poll door in je bericht op het tandwieltje te klikken, dan komt de optie om een poll toe te voegen. Een poll kun je niet zelf meer verwijderen of wijzigen, dit kunnen alleen moderators.

De overige rode functies spreken voor zich, maar zelf gebruik ik ze amper (let erop dat je door op ‘notificatie’ te klikken vanaf dat moment een mail ontvangt van iedere nieuwe reactie in dat topic).

Aan de zijkant van het topic kun je makkelijk scrollen naar waar je in het topic wil lezen.

1.4 Je eigen topics/berichten bekijken
Ga met je muis over je profielfoto en klik op op het poppetje rechts. Klik daarna op activiteit. Zo zie je een overzicht van al je reacties. Wil je de topics zien die jij hebt aangemaakt,

klik dan op topics aan de linkerkant.

1.5 De zoekfunctie
Er staat een loep bovenaan naast je profielfoto, via daar kun je makkelijk zoeken.

2. Reageren
Reageren kan via de knop antwoorden onderaan het topic, er opent dan een bericht vak. Wil je iemand haar citaat in je bericht, dan kun je op iemand haar bericht op antwoorden klikken, ook dan verschijnt een bericht vak. Via het praatwolkje kun je de citaat in je bericht plaatsen.

2.1 Foto’s invoegen
2.1.1 Van internet
Hiervoor heb je de afbeeldings-URL nodig (klik met rechtermuisknop op afbeelding, klik afhankelijk van je browser op eigenschappen en dan op ‘kopieer afbeelding’. Als het goed is, kun je deze nu in het bericht vak plakken.

2.2.2. Vanaf je computer
Dit kun je doen via sites als tinypic. Kies een bestand, verander bij ‘resize’ eventueel de grootte en klik op upload now. Vul de code in die je te zien krijgt en wacht even terwijl de foto wordt geüpload. Kopieer nu de tweede link (voor fora en boards, tussen de IMG) en plak deze in je reactie.

Of een plaatje of gif kun je het beste opslaan en dan via het berichten vak op het 7e icoontje klikken (uploaden) en dan kun je de afbeelding of gif uploaden in het bericht vak.

2.4 ♚:open_umbrella::heart: Tekentjes, symbolen, hartjes … ♬★▲
zijn gewoon via Google te vinden. Dit is een handige site voor al je hipster-symbooltjes.

3. Je profiel
Als je op je profielfoto klikt, dan kom je in een soort keuzemenu:
Bel: Hier zie je wat er op het forum gebeurt waar jij mee te maken hebt. Iemand geeft je bijvoorbeeld een like, iemand heeft je een privebericht gestuurd of heeft op jou geantwoord
Bladwijzers: Hier zie jij je bladwijzers.
Enveloppe: Hier zie jij je priveberichten.
Poppetje Hier heb je weer een soort keuzemenu:

 • Lijstitem
  Samenvatting: Hier kun je een overzicht vinden van je profiel.
  Activiteit: Hier kun je zien waar je op hebt gereageerd.
  Uitnodigingen:
  Concepten: Hier staan berichten waar je aan begonnen bent, maar niet af hebt gemaakt.
  Voorkeuren: Hier kun je je profielfoto en profielnaam veranderen
  Niet storen: Als je even geen meldingen wilt, kun je dit aanklikken.
  Afmelden: Hier kun je uitloggen

3.1 Je profiel verwijderen
Dit kan alleen worden gedaan door moderators.

4. De moderators
De moderators zorgen ervoor dat het forum netjes en overzichtelijk blijft en helpen members in nood.
Een moderator herken je op het forum doordat er ‘moderator’ achter hun naam staat.

Dit zijn momenteel de moderators:
Mirrorball

Op dit moment zijn er geen nieuwe moderators meer nodig, maar mocht je toch het idee hebben dat er een modje bij kan: Stuur dan eerst even een note naar een moderator

4.1 De mods helpen
kan door:

 • een bericht te melden (klik op ‘meld dit bericht aan de moderator’ – er staat dat de mods je mailadres zien als je meldt, maar naar mijn weten heeft iedereen dat uitgeschakeld).
 • je eigen topic, als het weg mag, hier te posten.
 • ze een note te sturen (zie 3.3)

We zien je emailadres niet als je meldt, maar je forumnaam wel.

5. De regels
Om het forum gezellig te houden, worden regels gehandhaafd die je hier kunt lezen.
Verder gelden er soms specifieke regels in bepaalde boards, bijvoorbeeld met betrekking tot RPG’s of slowchats. Deze regels zijn altijd door een (ex-)moderator in een sticky-topic in dat board geplaatst.

5.1 Waarschuwingen en bans
Als je de regels overtreedt, riskeer je een waarschuwing of zelfs een ban. Gewone members krijgen vaak eerst een waarschuwing. Het kan zijn dat degene die je waarschuwt ervoor kiest je onder toezicht te stellen. Hierdoor komt er een klein groen tekentje onder je avatar bij berichten op het forum. Alleen jij en de moderators kunnen dit zien. Als je je gedraagt, gaat het vanzelf weer weg.
Bij meerdere overtredingen of extreem gedrag kunnen de moderators ervoor kiezen je (tijdelijk) te bannen of stil te leggen, waardoor je (tijdelijk) niet meer op het forum kan reageren.

Dit is hoe het over het algemeen in zijn werking treedt. Mocht een moderator of beheerder besluiten van dit ‘stappenplan’ af te wijken, dan kan je je niet op bovenstaande beroepen als ‘verweer’.

Let op: je kan geen antwoord sturen op een waarschuwing. Die hebben geen ontvanger in het systeem! Heb je vragen, dan kan je deze aan een van de moderators stellen, maar dat doe je dus niet door rechtstreeks op de waarschuwing te reageren. Het beste kan je dit doen door een note te sturen (zie 3.3).

6. Overig
6.1 ‘Up’
Up = een reactie waardoor het topic weer omhoog gaat in het board en even bovenaan de lijst met actieve topics komt te staan.

Als er nog dingen onduidelijk zijn of niet werken, vraag maar raak.

Die symbooltjes doen het hier niet, ik weet niet hoe dat komt.

En kan het dat de helft bolt is doordat je per ongeluk op die {B} hebt geklikt? Het makkelijkst is namelijk om wat je dikgedrukt wilt gewoon tussen [ b] en [/ b] te zetten, of een selectie te maken en dan op {B} te klikken (dus eerst typen en dan later selecteren), want anders gaat het forum zelf spelen met wat je dik en niet dik wilt. Tenzij je je hele bericht in bold wilt, bien sûr.

Ik heb de missende [ / b ] gevonden! En dat symbooltjes ding heb ik weggehaald.

Oh, en over de notes:

Ik quote mezelf uit een ander topic even x) maar volgens mij had nog niet iedereen ontdekt dat het zo werkt. Credits voor de ontdekking gaan overigens naar Glasgow!

Ik zal het er even bij zetten! Ik neem aan dat het met de nieuwe site ook op een andere manier kan.

Ja, lijkt me ook wel, maar voor nu is het wel handig denk ik :slightly_smiling_face:

klopt het dat er nu alleen leden op het forum kunnen kijken?

nee, gasten kunnen er op, en dat blijft ook zo kennelijk

Ik heb dus een nieuw account moeten aanmaken omdat ik met mijn vorig account niet meer kon inloggen.
maar als ik dan mn profiel wil wijzigen kom ik bij de oude site, en daar kan ik me dus niet inloggen?
ik krijg dan deze melding:
Helaas, het inloggen is mislukt controleer je wachtwoord en/of je gebruikersnaam en probeer het nog eens.

Het kan zijn dat je voorheen werkende wachtwoord niet meer werkt. Door extra beveiligingsmaatregelen hebben wat aanpassingen moeten doorvoeren bij het inloggen. Vraag hier een nieuw wachtwoord aan als je vorige wachtwoord het niet meer doet.

De nieuwe layout is wel wennen, maar vind ik in tegenstelling tot de oude wel minder.
Pluspunt van het nieuwe forum is wel dat alles veel sneller geladen wordt en dat ik op sommige topics geen foutmeldingen meer heb gehad.

Ik zie dat my topics (dat je zo ziet of er reacties zijn in de topics waar jij gereageert hebt) niet meer bestaat… maar als je op notificatie drukt maak je als het ware je eigen My topics?
Ik ga het nu gelijk proberen xd

Of ga je dan mailtjes krijgen? … Dan word ik gek hoor.

Thanks voor het updaten Koos!

Witte vind ik wel mooi als je echt op de berichtenpagina zit. Maar ervoor bij de lijst met onderwerpen is het behoorlijk lastig lezen allemaal. Verder had ik gehoopt dat de oude inactieve onderwerpen toch wel verwijderd zouden worden. Je hebt nu gewoon zoveel pagina’s. Maakt het lastig met zoeken.

Mooi gedaan Koos! Maar er zijn toch nog meer moderators? Ik zag laatst ook nog esmerose waar het onder haar naam stond!

Ik heb dit account, al vrij lang. Als ik bij berichten van mezelf kijk, gaat het terug tot 2010 ergens, maar bij mijn profiel, staat dat ik pas geregistreerd ben op 12 augustus dit jaar… Terwijl andere gewoon hun eigenlijke datum hebben…

Handig!

Ik heb haar erbij gezet! Ik zie nu dat alle oude links het niet meer doen, dat verander ik zo nog wel even.

@xAfterTheStorm Als je naar je profiel gaat, je muis houdt op ‘profiel wijzigen’ en dan op notificaties klikt, dan kan je allerlei instellen daarover.

Nee, dat is niet waar, je bent niet de enige die er last van heeft. Waarschijnlijk een foutje dat ergens gebeurd is.

Dit doen ze niet, omdat Girlscene nu ook veel voordeel heeft van oude topics, zo komt er nog veel verkeer via zoekmachines hier naar toe. De boards zijn nu bijna opgeschoond tot 2008 en daar zullen we het voorlopig bij laten. Verkoop zullen we wel iets meer opschonen!