allergisch voor make-up

HELP!!!
ik ben voor sommige soorten make-up allergisch zoals; foundation oogschaduw enz.
kortom POEDERS. maar laatst ben ik erachter gekomen dat ik niet voor ALLE poeders allergisch ben. maar steeds als ik een foundation koop gaat mijn gezicht ervan opzwollen. heeft iemand tips voor mij om toch nog ervoor te zorgen dat ik make-up op kan?

ik zou het heel erg op prijs stellen als iemand me kon helpen!
xx Sabrina

Ik heb er niet echt ervaring mee, maar je kunt het beste natuurlijke make-up gebruiken. Niet te veel troep erin en zo veel mogelijk uit de natuur.

ik zou naar een schoonheidsspecialist, of bij die adviseurs van iciparis ofzo gaan.

Die zullen wel weten waar je allergisch voor kan zijn, en diekunnen je dan de goede make up geven

Je kan het best milieuvriendelijk producten gebruiken zoals van Dr.Hauschka of Lavera. (google even) Die zijn wel een stuk duurder maar heel goed voor je huid omdat ze geen slechte stoffen bevatten, waar je dus allergisch aan kan zijn.

is er geen anti-allergie make-up ? bij mascara heb je dat , dus wrs heb je dat bij andere producten ook wel
ik zou gewoon naar een winkel die gespecialiseerd is in make up (body shop, ici paris enzo) gaan en advies vragen , zij kunnen je wel helpen

clinique

Minerale make up> Everyday Minerals bijvoorbeeld.

Heey,
Ik ben zelf ook allergisch voor sommige make-up. Het is gewoon uittesten en proberen! Ik ben er achter gekomen dat ik niet (klinkt raar maar toch is het zo) tegen producten kan die op dieren zijn getest. Meestal zijn huismerken niet op dieren getest, en ze zijn goedkoop. Dat betekend niet dat ze niet goed werken want de make-up die ik heb werkt super! Je kunt ook eerst make-up op een ander deel van je lichaam testen, dus niet meteen op je gezicht smeren. Op je hand werkt niet altijd, maar je kant het ook gewoon in je hals doen, dan kun je er altijd nog een shirt over aantrekken. Oriflame.nl heeft trouwens goedkope en dierproefvrije cosmetica. Dus make-up maar ook haarshamoo enz. :wink:
Ik hoop dat je er wat aan hebt! Want ik heb heel veel (gekregen) make-up moeten wegdoen omdat ik er niet tegen kan, ik weet hoe vervelend het is!

brr irritand!

x.!

Gebruik geen foundation?
Ik ben ook allergisch voor make-up maar niet alles, kheb mascare + oogpotlood van clinique daar kan ik wel tegen… En verder gebruik ik gewoon niks.
Is ook nog is beter voor je huid dan al die make-up en de meeste jongens vinden het toch niet mooi.
Plus het is weer een werkje minder in de ochtend ^^

Maar dat vind ik :slightly_smiling_face:

je hebt gelijk.
dankjewell voor je hulp ik ben er erg blij mee.
trouwens IEDEREEN bedankt voor jullie hulp ik ben er zeer dankbaar voor
xx :kissing: Sabrina

ik heb net als ‘justmebeingme’ ook mascara + oogpotlood en elyeliner van clinique
je moet er wel wat aan uitgeven maar dan heb je ook niet last van rode ogen ofzo. en als make-up remover moet je ook iets van een merk pakken wat antiallergeen bevalt ofzoiets;p ach succes

Hypoallergene make-up (:
Ik heb zelf alleen nog maar een hypoallergeen oogpotlood en mascara.

Alleen heb ik nu weer last rond mijn ogen dus moet ik weer een paar weken make-up loos door het leven :x

dat heb ik nu dus ook.
mijn ene oog is roo, het kriebelt en het doet een beteje zeer.
het andere? nou dat ziet er nog (gelukkig) normaal uit.
en tjah… nikis aan te doen verder. afwachten maar…

xx Sabrinaa

p.s. ik heb het vandaag met mijn ouders erover gehad over wat we er aan kunnen doen.
GOED NIEUWS ig mag daarom (misschien) naar een specialist. die zal dan gaan onderzoeken hoe ik het probleem kan voorkomen en of het kan genezen… WENS me succes xD

Zoek uit voor welk element in de make-up je precies allergisch bent, en zoek dan make-up waar dit niet in voorkomt. Bij apothekers en natuurwinkels vind je vaak make-up waar niet zo veel chemische rommel in zit als in conventionele merken :slightly_smiling_face:

ik zou naar een dermatoloog gaan als ik jou was… een test laten doen, om te kijken waar je allergisch voor bent. dan weet je namelijk waarvoor je allergisch bent, en hoef je niet giga veel make-up te kopen om het vervolgens weer weg te gooien omdat je er niet tegen kunt. dan kun je op de ingrediënten lijst kijken :slightly_smiling_face: suc6 ermee !!

aa wy hebben het daar op school over gehad. maar ik kan er niet opkomen. dat hebben wel meer mensen. maar kan er niet opkomen welke stof dat nou was. maar probeer idd eens bij natuurwinkels.
als ik er nog opkom hoor je het wel :slightly_smiling_face:

nikkel :ok_woman:

nikkel is een metaal, volgens mij zit dat niet in make-up. Da’s voornamelijk de allergie voor (goedkope) oorbellen en horloges.

maar ik zou inderdaad eens naar de dermatoloog gaan, maar volgens mij ga je dat nu al. succes iig!

nikkel zit wel in make-up. vooral in poeders juist. maar dat is minimaal wat erin zit. zeg maar mssg 1%
maar daar zijn wel veel mensen allergisch voor.