Alleen in ruzies thuis

Hoi iedereen,
Ik zit met iets en weet niet bij wie ik dit kwijt kan. Altijd als er thuis ruzie is, sta ik er altijd alleen voor. Mijn moeder kiest altijd mijn broers kant. Ik begrijp echt wel dat ik niet altijd de braafste ben, maar in iedere situatie kiest ze voor mijn broer. Tegen mij wordt dan gezegd, dat ik gewoon mijn mond dicht moet houden, of op moet flikkeren naar mijn vader (mijn vader is zo goed als niet meer in beeld, alleen heb ik af en toe over de telefoon contact). Mijn broer wenst mij akelige dingen toe, dat ik dood mag vallen en dat hij hoopt dat ik kanker krijg. Ik heb af en toe het idee, dat mijn moeder bang is dat het helemaal uit de hand loopt, omdat mijn broer nogal losse handjes heeft. En ze zegt dat ze haar kinderen niet kwijt wil, ook al drijft ze mij steeds meer weg. Ik houd verder wel heel veel van mijn moeder, alleen kan ik nooit hier over praten, omdat er dan alleen maar meer ruzie komt.

Ik ben om deze reden al een tijdje op zoek naar een kamer in Utrecht (ik ben 18) en zit er aan te denken om te stoppen met school, zodat ik een kamer kan blijven betalen. Ook lijd ik aan een reactieve depressie en door dit soort situaties doe ik mezelf nog wel eens pijn, door middel van zelfbeschadiging.
De afgelopen dagen is er weer ruzie. Ik weet echt niet wat ik moet doen.

Dit topic was voor mij meer om stoom af te blazen, maar als iemand tips heeft vind ik dat alleen maar fijn.
Liefs :slightly_smiling_face:

Alsjeblieft niet stoppen met school. Dit gaat je later alleen nog maar meer problemen opleveren,je gaat immers naar school voor je toekomst. Ik vindt het heel rot voor je dat je in zo’n situatie moet zitten… zoek hulp. Zelfbeschadiging + een depressie is heel moeilijk. Te moeilijk om het in je eentje op te lossen. Praat met een psycholoog en overweeg een gesprek met je moeder over hoe je je voelt. Misschien is zij ook gewoon heel erg bang voor je broer doordat hij zo agressief is. Overal is een oplossing voor en dus ook voor het probleem van je broer. Daar kan hij ook hulp voor zoeken. Ik wens je heel veel succes.

Zit in dezelfde situatie met mijn familie , mijn moeder neemt altijd mijn zus kant wanneer dr ruzie thuis is en ik heb nauwelijks contact met mijn vader. Ik heb een ding geleerd tijdens al deze ruzies thuis en dat is dat ik het niet allemaal alleen aan kan en ik denk dat het beter is als je hulp opzoekt. En daarna raad ik ook af om met school te stoppen, voor mij is school de enige mogelijkheid voor mn toekomst en om weg te komen van dit huis. Als je stopt gaat dat inderdaad zoals Nutella al zei nog meer problemen opleveren. Ik hoop dat het allemaal goed komt.