Algemene 'Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten' topic!

Als dit topic al bestaat mag deze uiteraard gesloten worden

Ik dacht; het is misschien een leuk idee om een positief topic te openen!
Ik betrap mijzelf de laatste tijd (lees: laatste jaren) er steeds meer op dat ik veel negatieve gedachten heb. ('Dit gaat me nooit lukken…, ik ben niet goed genoeg…, ik ben een mislukking… etc.)
Hier zullen vast meer meiden last van hebben.

Ik hoop in dit topic, samen met andere meiden, onze negatieve gedachten om te buigen naar positieve, want niets is zo zonde als een negatief zelfbeeld en jezelf wegcijferen!

Dit topic is bedoeld voor iedereen; mensen die negatieve gedachten om willen zetten naar positieve gedachten, mensen die juist positief denken en misschien tips willen geven, mensen die hun verhaal willen doen of gewoon mensen die het leuk vinden om positieve dingen te lezen :grinning:

Literatuur/media bij dit onderwerp:

Zo buig je je negatieve gedachten om

1. Gebruik positiviteit voortaan als de standaard reactie. Besluit om in de basis positieve gedachten te denken.

2. Laat een belletje rinkelen zodra je in een negatieve spiraal bent beland. Herinner jezelf eraan dat dit niet is wat je wilt, en stop ermee. Richt je aandacht op iets anders.

3. Stop negatieve gedachten samen met iemand die je regelmatig ziet. Zoals een collega, je partner of een huisgenoot. Zo kun je elkaar ‘betrappen’ op negativiteit.

4. Relativeer. Houd het leven luchtig. Het is zo makkelijk om medelijden met jezelf te krijgen en jezelf aan te stellen. Maak je niet druk. Lach en ga verder.

5. Zoek naar een vast moment waarop je voortaan positieve gedachten wilt ervaren. Bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat, terwijl je doucht, tijdens het uitlaten van de hond of je dagelijkse wandeling naar het station. Maak dit korte momenten waarop je je dankbaar en tevreden voelt.

6. Je kunt een negatieve spiraal doorbreken door op je ademhaling te richten. Blijf bewust ademhalen totdat je hoofd stil wordt. Dwaal je af? Breng je aandacht zodra je dit beseft dan weer rustig terug naar je ademhaling.

7. Zoek naar de positieve kanten van gebeurtenissen die je normaal gesproken als negatief ervaart.

8. Laat de concepten ‘goed’ en ‘slecht’ los. Goed en slecht bestaan niet. Er bestaat alleen ‘wenselijk’ en ‘onwenselijk’, of ‘wat ons dient’ en ‘wat ons niet dient’. En deze waarden zijn voor ieder mens anders. Zwart/wit (goed/slecht) denken dient je niet wat mij betreft. Alles heeft twee kanten, soms heeft een gebeurtenis wel twintig kanten. Wie bepaalt wat goed is en wat slecht is?

9. Leer de schoonheid te zien in dingen die je normaal gesproken als vervelend, saai, lelijk of onprettig ervaart. Ga ervan uit dat alles schoonheid in zich heeft, en ga ernaar op zoek. Zodra je deze schoonheid vindt heb je geen reden meer om negatief te zijn.

10. Besef dat gevoel je niet overkomt. Soms wel, maar meestal niet. Het wordt gevormd door je gedachten. Voel je je niet gelukkig? Verander dan je gedachten.

11. Straf jezelf niet als je negatieve gedachten ervaart. Je doet het niet fout. Je bent aan het leren, je groeit! Het is geweldig dat je je eigen gedachten opmerkt, dat is een essentiële stap. Ik kijk ook weleens terug op een avond waarop ik lekker heb zitten zaniken. Dan voel ik me niet fijn, maar ik weet dat ik nog aan het leren ben. Ik weet dat er een tijd zal komen dat ik me niet meer zal laten meeslepen in negatieve gesprekken. Er zal een tijd komen dat ik simpelweg niet meer zeur. Nu nog wel, en dat vind ik niet erg. Er wordt aan gewerkt, dat is wat ik het belangrijkst vind.

12. Probeer de negatieve gedachten van andere mensen om te buigen door ze liefdevol te laten zien dat het leven ook best leuk is. Dat er ook positieve kanten zitten aan iedere gebeurtenis.

13. Besef dat je problemen kunt hebben en toch positief kunt zijn. Dat je op sterven kunt liggen, en tóch positief kunt zijn. Zodra je echt beseft dat negatief denken je niet dient heb je geen reden meer om eraan mee te doen. Ongeacht de situatie.

bron: Positief omgaan met negatieve gedachten - 13 Tips | soChicken

Ah wat een goed idee! Ik heb hier zelf ook last van en mijn negatieve zelfbeeld heeft best een grote invloed op m’n leven dus het lijkt me een goed idee om dit proberen te veranderen.

dit ga ik volgen!
kan ik goed gebruiken! :grinning:

Leuk dat er al positieve reacties zijn :grinning: gezellig!

@Impolite.
Goed dat je dit hebt weten om te buigen!! Mag ik vragen hoe je dat hebt gedaan?
Wel heel cool dat je zoiets op je opleiding hebt geleerd!

Leuk topic! Ben zelf ook negatief en een laag zelfbeeld en zou dit graag willen veranderen omdat ik echt met mezelf in de knoop zit. Helaas is dit niet zo 1 2 3 te veranderen

Begrijp precies hoe je je voelt! Heb nu ongeveer hetzelfde, het loopt allemaal niet lekker nu en dan worden die negatieve gedachten alleen maar sterker. Ik mag zeker niet klagen want ik heb het goed, daarom vind ik het zo erg dat ik deze gedachten heb.

Toch weet ik zeker dat we het kunnen ombuigen!

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10671442_731889796864708_3336129312642204584_n.png?oh=c13100ba19421c815effda4c8dadb47f&oe=54E1E7AF&gda=1424598807_e2893e56b33479c11b3bf3d3ae36bb23

Excuses voor deze enorme foto. Ik weet niet hoe ik foto’s kleiner kan maken.

Ik ben hier sinds een paar dagen bezig mee na een advies wat ik gekregen heb…Dit topic komt op uet perfecte tijdstip dus :stuck_out_tongue: