Algemeen topic: WO vrije keuzeruimte, minoren en stages

Hoi allemaal,

Bij de meeste WO-opleidingen is het verplicht in het derde jaar 30 ECTS aan vrije keuzeruimte in te vullen. Dat kan met een vastgestelde minor, een eigen pakket, stage, buitenland etc.

Omdat het best belangrijk is hier goed over na te denken en ervaringen van anderen te horen leek het mij wel handig om er een topic over te openen.

Ik (jaar 2) ben nu heel erg bezig met oriënteren. Het enige wat ik vrijwel zeker weet, is dat ik niet naar het buitenland wil. Verder weet ik nog niet of het een vaste minor wordt, een samengesteld pakket of een stage.

Dus bij deze: hoe heb jij je vrije keuzeruimte ingevuld? Of wat ben je van plan te gaan doen? Of waar twijfel je tussen? Hoe oriënteer jij?

Wij konden alleen uit een aantal vakken kiezen, en hadden daarnaast een paar vakken die we helemaal vrij konden kiezen. Ik heb puur gekeken naar wat mij het meest interessant/leuk leek (dat viel wel binnen mijn eigen vakgebied trouwens) en dat gekozen, nooit spijt van gehad haha.

Als ik ook de mogelijkheid had gehad om stage te lopen, had ik dat denk ik gedaan. Ik vind het namelijk bij de meeste opleidingen raar dat je geen stage loopt op de universiteit. Ik heb dat nu zelf naast mijn studie gepland, maar het zou een stuk handiger zijn geweest als ik dat als een soort minor kon doen!