Algemeen topic: High tea, Tapas & hapjes

[b]In dit topic kun je:

  • Recepten delen/vragen
  • Locaties om bijv. te high tea’en delen/vragen
  • Tips vragen
  • En meer[/b]

Wees duidelijk wanneer je een recept plaatst!
Vermeld dus duidelijk de ingrediënten, bereidingswijze en plaats eventueel een foto.

  • Foto doet het helaas niet meer *

Wat heb je nodig?

Mozzarella bolletjes
3 eetlepel fijngesneden basilicum en peterselie blaadjes
Paprikapoeder
Cherrytomaatjes
Prosciutto ham
Feestprikkers

Hoe te maken:
Marinade
Combineer 200ml olijfolie in een potje met een deksel en voeg 1 theelepel paprika poeder en de basilicum/peterselie toe. Voeg dan de mozzarella bolletjes toe en laat het een hele nacht marineren.
Rijg een bolletje mozzarella een de feestprikker. Snij de ham in kleine stukjes en rijg deze ook aan de feestprikker. Vervolgens rijg je een cherrytomaatje eraan vast. Herhaal dit voor alle hapjes. Je kunt de hapjes een dag van tevoren voorbereiden wanneer je ze gekoeld en afgedekt bewaard.

Deze spreken voor zich, maar wil ik wel even delen!

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/9bf524f9a06b72deab4d839aa8432d9c.jpg

Wat heb je nodig:

Aardbeien
Witte chocolade
Discodip

Hoe te maken:

Deze hapjes zijn erg simpel om te maken en zien er niet alleen vrolijk uit, ze smaken ook verrukkelijk. Smelt als eerste de witte chocolade. Dit kan je doen door de chocolade in kleine stukjes te breken en in een kommetje steeds 30 seconden te verwarmen in de magnetron. Roer hierna steeds de chocolade en herhaal dit totdat de chocolade helemaal glad is. Dip vervolgens de aardbeien in de chocolade en dip ze daarna gelijk in een kommetje sprinkels. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van de sprinkels hagelslag te gebruiken. Leg de aardbeien daarna op een groot bord in de koelkast tot de chocolade hard geworden is.

Scones

Ingrediënten:
*300 gram zelfrijzend bakmeel *2.5 tl bakpoeder *0.5 tl zout *50 gram boter of margarine *1 zakje vanillesuiker *2 el suiker *3/4 dl melk *1 ei* 1/2 bekertje slagroom *potje frambozenjam * half bakje mascarpone

Hoe te bereiden?:
Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas, garneerring of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

http://nlcdn.ar-cdn.com/recipes/xlarge/c77240a0-e5b6-48ea-88d3-a6afda2a05f0.jpg

IngrediëntenPorties : 20

  • 120 gr boter

    • 300 gr ruwe rietsuiker
    • 2 eieren
    • 250 ml karnemelk
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 theelepel baksoda

    • 1 eetlepel azijn
    • 250 gr witte bloem
    • 5 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 1 theelepel zout
      BereidingswijzeVoorbereiding: 30min › Bereiding: 20min › Klaar in:50min
      [ol]- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met 20 papieren vormpjes vullen.
    • In een grote kom boter en suiker met een mixer licht en luchtig opkloppen. Ei, karnemelk, rode voedingskleurstof en vanille toevoegen en mengen. Baksoda en azijn erdoor roeren. Bloem, cacaopoeder en zout mengen en grof met het botermengsel vermengen. Het beslag gelijkmatig over de bakvormen verdelen.
    • 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. In de bakvorm op een rooster laten afkoelen. Als de cakejes zijn afgekoeld op een presenteerschaal leggen en naar wens glaceren.[/ol]

^ Oeh, lekker!

Oeh leuk topic!

Wat leuk! Het tijdschrift wat je gratis krijg bij Plus/Hoogvliet heeft nu een soort high-tea thema met heel veel leuke hapjes! Die kan ik nu alleen even niet pakken maar ik zal er later wel wat dingen van postten :slightly_smiling_face:

En oeh die scones :grinning:

Dan weet ik nog wel een lekkere variatie: citroen-tijmscones. Door het beslag een uitgeknepen citroen, geraspte citroenschil, wat extra suiker en verse tijm mengen voordat je de scones uitsteekt. En dan in plaats van aardbeienjam met kruisbessenjam! (o.a. te koop bij Ikea)

Wisten jullie dat de officiële high tea uit twee gedeeltes bestaat? Eerst een gang zoet en dan een gang hartig? Ik weet dat pas sinds kort, dus ik dacht ik deel het even. :slightly_smiling_face:

Wraps met roomkaas en zalm

  • Wraps (zelf neem ik altijd meergranen omdat daar meer smaak aan zit.)
  • Roomkaas (ik neem meestal de verse van de AH, die is het lekkerst.)
  • Rucola
  • Zalmplakken

Besmeer de wrap met roomkaas. Strooi er wat rucola over en leg de zalmplak er op. Rol de wrap op en snijd hem in stukjes. Het mooiste is als je de zijkantjes er af snijd zodat de stukjes recht zijn. (En dan heb je wat om voor te proeven in de keuken. :stuck_out_tongue:)

Wraps met roomkaas en walnoten

  • Wraps
  • Roomkaas
  • Rucola
  • Walnoten

Het zelfde principe als met de wraps met zalm.

Bij de Tuinen en dergelijke winkels hebben ze trouwens hele mooie theebloemen. Dat zijn echte bloemen waar je thee van kan trekken en dat ziet er heel mooi uit als je een high tea geeft.

Foto + link (recept is nogal lang)

Gevulde dadels met geitenkaas in parmaham

Nodig:

  • 20 stevige dadels
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Parmaham

Hoe:
“De combinatie van de zoete dadel is erg lekker met het zoute van de Parmaham en de geitenkaas. Het lekkerste is om grote verse dadels te nemen en niet van die hele droge dadels”
Snij de dadels voor 3/4 in en verwijder de pit. Vul de holte op met de zachte geitenkaas. Snij de plakjes Parmaham in repen en wikkel de dadel in de ham.
Je kan er eventueel voor kiezen om de hapjes nog even kort in de oven te verwarmen, maar koud zijn ze net zo lekker. Lekker hapje voor bij de borrel!

Aubergine-mozzarellapakketjes

Nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 2 tomaten
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper/zout
  • Cocktailprikkers

Hoe:
Verwarm je oven voor op 180 graden en snijd de aubergine en courgette in lange plakken. Bestrooi beide kanten van de plakken met zout en laat dit even intrekken. Dit onttrekt het vocht aan de courgette en aubergine, zodat je ze beter kan grillen. Spoel na ongeveer acht minuten de plakken met water kort af en dep ze goed droog met keukenpapier.
Smeer vervolgens de grillpan in met olijfolie en verhit de pan op het vuur. Gril de plakken totdat ze mooi zacht zijn en breng op smaak met peper en zout. Leg er een schijf tomaat, een plakje mozzarella en een blaadje basilicum op en vouw de aubergine en courgette dicht. Steek er een prikkertje in en leg ze vijf minuutjes in de oven.

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/lunch_wrap_met_avocado.jpg

Een lekkere gezonde afwisseling voor de lunch; wraps met hummus, avocado en paprika

Ingrediënten
4 wraps (volkoren)
100 gr hummus
Gegrilde paprika (uit potje of zelf geroosterd)
50 gr sla
1 avocado, geschild

Bereiding
Verwarm eventueel de wrap even in de magnetron of pan (is niet noodzakelijk). Besmeer de wraps over de hele oppervlakte met hummus. Verdeel wat sla er over. Snijd de paprika en de avocado in kleine stukjes en verdeel ook over de wraps. Rol de wraps redelijk stevig op zonder de vulling helemaal plat te drukken. Wikkel ze in aliminiumfolie of prik ze vast met een prikker. Om wat extra pit te geven aan de wraps kun je ook wat fijngehakte rode peper toevoegen.

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/mini_pesto_rolletjes03.jpg

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/mini_pesto_rolletjes04.jpg

Leuk als borrelhapje of voor de high tea; broodrolletjes met pesto en verse basilicum

Ingrediënten
1 broodmix a 500 gr
190 gr pesto (vers of uit een potje)
Verse blaadjes basilicum
30 gr pijnboompitten

Materialen
2 x ovenschaal of bakvorm van ca 22 cm doorsnede of 1 hele grote bakplaat

Bereiding
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit, doe dit eventueel in 2x omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat. Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over. Rol het deeg op en snijd in plakken van ca 3 cm.
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte er tussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Zet de broodjes ca 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/mini_cheesecake.jpg

Mini cheesecakes

Ingrediënten
150 gr koekjes (mariakoekjes of bastonje)
75 gr gesmolten boter
400 gr verse roomkaas
100 gr suiker
50 gr zure room
2 eieren
1 eelt bloem
1 zakje vanille suiker

Optioneel:
10 frambozen
1 eelt citroensap
1 eelt suiker
Verwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe. Kook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat. Schep het in een zeef en druk het vocht er uit en vang dit op in een kommetje.

Materiaal
Papieren muffinvormpjes
Muffin bakvorm
Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukemachine en meng met de boter. Doe de papieren muffnvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje. Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Optioneel; druppel een paar druppeltjes frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren. Zet de cakjes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. Ook lekker met vers fruit.

:upside_down_face:

Heerlijk topic!

Dit is een plaatje van zo’n theebloem trouwens:

^ Oeh wauw, dat is schitterend!