[Algemeen] Spiritualiteit topic (heel breed)

Hoi meiden,

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.
bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit

Dit topic is dus bedoeld voor alle dingen die met spiritualiteit te maken hebben. Tegenwoordig is het een ontzettend breed begrip.

Moderne spiritualiteit[bewerken] Na WOII werden spiritualiteit en religie begripsmatig van elkaar losgekoppeld. [6] Er ontstond een nieuw discours waarin (humanistische) psychologie en mystieke tradities worden vermengd: het ‘ware zelf’ kan bereikt worden door selfdisclosure, vrije expressie en meditatie. [8] Spiritualiteit is steeds meer gaan betekenen dat iemands beleving meer persoonlijk, minder dogmatisch en met meer openheid voor nieuwe ideeën en invloeden en meer pluralistisch is dan het geloof van de gevestigde religies
bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit

Omdat ik geen deskundige ben maar hier toch een topic over miste op girlscene, wilde ik dit topic graag maken. Ik vind het heel interessant en waarschijnlijk nog velen met mij.


Dromenvanger Bron
Een dromenvanger is een traditioneel object en het is oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg. Vanwege de spirituele associaties is dit voorwerp eind 20e eeuw ook in gebruik geraakt onder de aanhangers van New Age-gedachtegoed.

Een dromenvanger bestaat uit een ring - die meestal is gemaakt van wilgenhout - met daarin een web. Vaak zitten er kraaltjes of steentjes in het web en hangen er veren onder de ring.

Men geloofd dat het zelf maken en het ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen tegenhoudt.
De kleur van de dromenvanger vertegenwoordigd een van de 4 elementen:
Vuur > rood, goudgeel
Water > zeegroen, blauw
Aarde > zwart, bruin
Lucht > blauw

Edelstenen Bron
Edelstenen zijn zeldzame stenen die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden en sierobjecten. Edelstenen beschikken over de volgende kenmerken:

 • Schoonheid - visuele aspecten zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten

 • Duurzaamheid - hardheid, breekbaarheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid

 • Zeldzaamheid - hoe vaak het product in de natuur voorkomt

Er wordt beweert dat edelstenen helende krachten zouden hebben. Of dit ook echt zo is, verschilt - denk ik - van persoon tot persoon.

Hand lezenBron
Bij hand lezen kunnen beoefenaars iemands toekomst en karaktereigenschappen af leiden uit de lijnen en andere kenmerken van zijn hand. Door de meeste beoefenaars wordt aangenomen dat de linkerhad het potentieel aangeeft en de rechterhand hoe dit in het leven wordt gerealiseerd. Ook wordt vaak aangenomen dat de handlijnen in de loop van het leven veranderen na een of andere persoonlijke gebeurtenis.

TarotkaartenBron
Een Tarotset bestaat uit 78 kaarten met symbolische afbeeldingen. Tarotkaarten worden veel gebruikt voor een persoonlijkheidsanalyse, voor meditatie en voor toekomstvoorspelling.

Een Tarotset bestaat uit 78 kaarten: 22 kaarten met een sterk archetypische afbeelding, ook wel ‘‘Grote Arcana’’ genoemd. Deze kaarten vertegenwoordigen de grote thema’s uit het leven. De andere 56 kaarten, die ook wel de ‘‘Kleine Arcana’’ worden genoemd, vertegenwoordigen de gewone mensen en de alledaagse gebeurtenissen.

De verschillende leggingen van de kaarten:

 • Keltisch kruis
 • Oosters kruis
 • Zigeunerlegging
 • Rad van Fortuin
 • Piramide
 • Hoefijzer
 • Drie kaarten-legging
 • Jaarhoroscoop
 • Twaalf huizen
 • Verleden levens
 • Levensboom
 • Jungiaanse legging

Interessante links
Alles over spiritualiteit: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/90417-spiritualiteit-in-al-zijn-aspecten.html
Alles over Tarot en Tarotkaarten: http://www.tarotweb.nl/
Alles over edelstenen en mineralen: http://www.edelstenenenmineralen.nl/
Edelstenenkaart:http://www.hetsteenenhuis.com/product_info.php/products_id/1718/osCsid/2297ce0e157b9dfda14bce12308fb114
Alles over handlezen: 1. http://www.spiritplaza.org/bibliotheek/handlezen.html
2. http://www.mam-net.nl/handlezen.htm

Extra link
Jaarhoroscoop 2014: http://horoscoop-2014.nl/jaarhoroscoop_2014_maagd.htm


Dit zijn natuurlijk niet alle dingen die te maken hebben met spiritualiteit. Dit is slechts een selectie. Zoals in het begin van de beginpost al is aangegeven, spiritualiteit is een heel breed begrip tegenwoordig. Daarom ook de linkjes.

Laat hier al je ervaringen, extra informatie, meningen, etc. achter.
Een regel: laten we het wel gezellig houden. Iedereen heeft hier een eigen mening over, laten we die meningen met z’n allen accepteren en respecteren

Mocht je in deze beginpost nog belangrijke informatie missen, geef het maar aan en ik werk het bij. Nogmaals, ik ben geen deskundige, het is slechts een interesse.

Fijn dat hier nu een topic over is!

Ja, ik miste het zelf ook.
Ik heb vandaag puur op gevoel een edelsteen gekocht. Toen ik thuis kwam heb ik opgezocht wat de werking was en alles klopte gewoon. Het paste ook precies bij mijn sterrenbeeld.

Toen ik hem pakte in het zaakje waar ik was was mijn rugpijn weg (ik heb de hele dag al last van vreselijke rugpijn). De hele weg naar huis heb ik geen last gehad. Thuis legde ik hem eventjes weg en toen was de rugpijn er weer. Nu heb ik hem weer bij me en de rugpijn is weer foetsie.
Ik weet niet of dit wel te maken heeft met spiritualiteit maar ik vond het best even een eng gevoel.

Ik vind dit heel erg interessant, leuk dat hier nu een algemene topic over is :slightly_smiling_face:

Ik ben met mijn minor met het spirituele bezig :slightly_smiling_face:. Meditatie hoort daar bijvoorbeeld bij. Vind dat nog wel lastig en de ene keer lukt het wel en de andere keer niet. Ligt ook aan mijn concentratie op dat moment.

En ik heb mijn broertje voorspeld :grinning_face_with_smiling_eyes:

Hoi meiden, ik zie dat er een tijdje niks meer is gereageerd in dit topic… Maar alsnog…

Ik ben op zoek naar mensen met ervaringen van zwarte magie/voodoo, die dit hebben meegemaakt en hun ervaringen willen delen. Ik zelf geloof hier zeker wel in, zijn er meer mensen? Of die het uitvoeren en er wat over willen vertellen?

Niemand? :pensive: