Algemeen 'ik heb pluishaar' topic + producten/tips/ervaringen.

De laatste tijd worden er zoveel topics gestart met het probleem dat meiden hier last hebben van pluizig haar. Dus open ik dit topic voordat er straks geen tig topics over pluishaar zijn. En ik moet zeggen dat ik er een beetje moe van word om het steeds te herhalen met ‘ja, gewoon verzorgen met Andrélon oil & care’, etc. Mijn excuses als hier al een algemene topic voor was, ik kon namelijk nergens iets vinden, en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er dadelijk ook topics komen zoals ‘help, ik heb vette haren’.

Dus als je pluizig haar hebt, stel je vragen en deel je tips hier.

Wat kun je er tegen doen?

Het belangrijkste: verzorgen.

Je kan het wel kammen, föhnen en stijlen maar dat maakt het niet beter. Kammen moet je vooral niet doen bij pluishaar, alleen onder de douche. Ik heb zelf ook krullen/slag. En als ik het kam lijkt het wel ontploft.

Hier volgen een paar producten die het pluis tegen kunnen houden: (dit is trouwens geen reclame, mijn excuses als dat zo gezien wordt)

Andrélon Oil & Care producten. Dit bevat o.a. een pompje met creme, een conditioner, shampoo, serum-olie, 1 minuut masker, anti-klit spray.

John Frieda - Anti frizz, bevat: shampoo, conditioner, serum-olie.

Wella - ProSeries anti-frizz, bevat: shampoo, conditioner, styling floud, mousse, hairspray.

Swarzkopf - Gliss Kur Liquid Silk anti-frizz, dit bevat:

Liquid Silk Shampoo, Liquid Silk Anti-Klit Spray, Liquid Silk Intensive-Shine-Mask, Liquid Silk Wonder-Serum-Spray en Liquid Silk Anti-Frizz Serum

Tips:

 • Je kan ook gewoon Marokkaanse arganolie in je haren smeren, werkt goed bij de meeste mensen.
 • Ga vooral niet met natte haren naar buiten, föhn het niet te vaak (dit moet je trouwens ook niet doen bij ‘normale/vette/droge, etc.’ haren).
 • Gebruik niet te vaak de stijltang, je kan denken dat het de pluis tegenhoudt, maar je maakt het juist erger. Wil je toch je haren stijlen, gebruik van te voren een serum-olie, het liefst een serum voor pluishaar.
 • Laat je haren ‘naturel’ drogen, gewoon met een handdoek of knotje erin.
 • Gebruik niet teveel stylingsproducten zoals mousse, hairspray, etc. Ik gebruikte eerst elke dag mousse, ik begon ook te merken dat ik haaruitval kreeg.
 • Gebruik één keer per week een masker, want pluishaar wordt veroorzaakt door droog haar.
 • Gebruik de geschikte shampoo en conditioner. Dus als je pluishaar hebt, moet je niet aankomen met een shampoo/conditioner voor vet haar.

Nogmaals: dit is geen reclame, maar ik laat hier gewoon zien welke producten het beste tegen pluis kunnen. Deel je tips en ervaringen met elkaar, als ik iets vergeten ben om het erbij te zetten, meld het dan, alstublieft.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Goede tips van ‘VictoriaJane’

De oplossing voor pluizig haar:

Dit is niet voor meiden met een afro kapsel of met zulke kleine krullen dat zelfs als je haar nat is de kleine krul erin blijft zitten. Je kan het natuurlijk altijd proberen maar ik denk niet dat het veel werkt. Ik had zelf ook altijd super super super pluizig haar, had het nooit los wist nooit what to do met m’n haar, het was kei onhandelbaar en ik had zo een grote bos krullen dat ik vaak op een leeuw leek eenmaal het helemaal droog was.

Maar na heel veel manieren geprobeerd te hebben, heb ik iets gevonden waardoor m’n haar steeds minder pluizig werd ook minder krullen en het is nu zelfs soms als de lucht niet te vochtig is bijna stijl! En omdat dit dus voor mij dan heel goed werkt wil ik het met jullie ook delen want ik weet hoe wanhopig meiden met pluizige krullen zich kunnen voelen als het weer niet lukt om hun haar een beetje fatsoenlijk te krijgen. Daar heb ik heel mijn leven mee rond gelopen tot 2 jaar geleden.

 1. Kam je haren voordat je de douche instapt.

 2. Was je haren met Elvive intens glad (niet te veel shampoo in een keer en net zolang wassen tot het schuimt want dat betekent dat het schoon is).

 3. Héél goed uitspoelen!

 4. Daarna crème ook weer van Elvive intens glad in je haar doen en ook gewoon op je hoofd niet alleen in de punten en dan met een hele grove kam uitkammen net zolang totdat het klitvrij is.

 5. Deze ook weer heel goed uitspoelen!

 6. Dan Elvive masker ook van intens glad in je haar doen en dat gewoon de rest van de tijd dat je onder de douche staat in laten trekken en nog een keer doorkammen met die grove kam, dan weet je ook zekere dat het in heel je haar zit.

 7. Eerst gewoon met warm wat water zorgen dat je hoofdhuid goed schoon is en alle creme en shampoo resten eruit zijn

 8. Daarna nog goed naspoelen met heel koud water en ook nog met de kam beetje uitkammen op koud water.

 9. Heel kort even in een handdoek wikkelen dat het natste er vanaf is (echt niet langer dan 5 minuten ofzo laten zitten want daar kan het ook weer pluizig van worden!) dan de handdoek eraf halen en niet wrijven ofzo ermee gewoon even vastknopen en eraf halen.

 10. Andrélon oil & care Marokkaanse arganolie erin doen, dit absoluut niet op de hoofdhuid! maar alleen in de punten of in het hangende gedeelte van het haar maar niet te dicht bij je hoofdhuid in de buurt!

 11. En dan het volgende erin: Goldline cosmetics haar hersteller. Dit mag er wel dik ingesmeerd worden (niet overdrijven natuurlijk) maar bijvoorbeeld je haar gewoon in 4 of 6 delen verdelen en sowieso in elk deel genoeg doen en in de delen die extra snel pluizig worden bij mij is dat bijvoorbeeld de voorste plukken daar doe ik wat extra’s in. En alles doorkammen met je vingers en dat spul erin dat kamt ook makkelijk door.
  En dan je haar helemaal aan de lucht op laten drogen.
  Is het daarna of die dag erna helemaal droog en nog steeds een beetje springerig en pluizig? Dan kan je nog het volgende erin doen:
  Elvive keratine glad instant miracle dat maakt je haar ook weer helemaal glad en ook een beetje stijl.
  foto’s van de producten:

Oeps, sorry voor die 2 grote foto’s.

Precies wat ik nodig heb! Ik heb heel veel haar en het pluist nog ook. Ik kan mijn haar alleen borstelen voor ik de douche in stap en als het nat is. Als ik het laat drogen en nog een beetje nat is, 's nachts en thuis moet ik mijn haar in een vlecht ofzo dragen anders ontploft het gewoon.

Gliss Kur werkt bij mij niet zo goed maar van John Frieda heb ik wel al wat goeds gehoord.

Precies. Ik kan mijn haren ook alleen kammen onder de douche. Dan wikkel ik er gewoon een handdoek omheen. Ik gebruik zelf de Andrélon Oil & Care producten. De shampoo (ben ook van plan om de conditioner te kopen), de creme, en de serumolie. Werkt fantastisch bij mij, het kan natuurlijk zijn dat het bij sommige niet goed kan werken. Dan raad ik je inderdaad John Frieda aan.

Mijn haren zagen er eerst echt gewoon zo uit:

Lelijk, onverzorgd, droog, noem maar op.

Maar nu heb ik eindelijk weer eens ‘normaal’ haar.

Ze zeggen juist dat je haar onder de douche kammen heel slecht is

Heee ,
Ik ben John Frieda anti-frizzz gaan gebruiken, het werkt echt!
wat ik altijd doe is eerst de normale John Frieda shampoo in me haar, dan de conditioner, en soms ook het haarmasker van anti-frizzz.
Dan föhn ik het goed anders heb ik echt ontploft haar s’ochtends.
Als ik de volgende dag nog steeds een beetje pluis heb, doe ik er een beetje haarlak in en kam het uit dan is het weer een stuk beter.
Meestal als ik op school ben is het weer gelijk helemaal door de war, dus als ik naar school heb doe ik een knot in en dan op school weer uit, dan blijft het allemaal mooi zitten :sob::muscle:

Maar anders kunnen je haren toch in een klit zitten? Tenminste, bij mij wel. Als ik het niet kam onder de douche wordt het een grote klit.

Je kunt het ook zo zien dat het pluizen alleen maar erger wordt door kammen onder de douche. Bij mijn haar helpt alleen stijlen om het er een beetje normaal uit te laten zien, maar daardoor wordt het ook alleen maar erger.

Maar goed je moet natuurlijk gewoon doen wat jij denkt dat het beste is

(Serum)olie is eigenlijk voor het stijlen, want als ik mijn haren stijl dan gaat het ook pluizen, maar als je er serum in doet is er niks aan de hand (bij mij dan). Marokkaanse arganolie houdt het pluis juist tegen, je hoeft het niet perse te gebruiken als je dat niet wilt. Je kan ook gewoon een shampoo of conditioner voor pluishaar gebruiken.

Oh en met onder de douche bedoel ik gewoon, eerst kammen, daarna pas onder de douche staan.

Ik kam het voor ik de douche in ga en erna. Als ik mijn haar kam als het droog is ontploft het dus heb ik niet echt een andere optie haha.

Ik had vroeger ook redelijk pluishaar, maar gelukkig is het al minder aan het worden!
Ik vindt die producten van oil en care echt fijn, en vooral dat masker. Je haar wordt er lekker zacht van en het heeft ook een lekkere geur. Ook gebruik ik altijd mousse en dan pluist mijn haar ook minder.

Aaah ik ben echt van mijn frizzy haar gaan houden! Als je gewoon je eigen haarroutine een beetje ontdekt is het hét perfecte haar voor bijv krullen omdat het voor eeuwig blijft zitten, je kunt er makkelijke volume mee creëeren en bij sommige kapsels staat het gewoon heel leuk. Maar dan moet ik ‘t wel meteen na het douchen compleet stylen. Als het ook maar een beetje opdroogt voordat je er iets mee doet kun je er ook echt niks meer mee :’)

Ik gebruik bij het wassen sowieso elke keer een haarmasker, na het douchen meteen mousse en een goed serum erin doen en dan zo föhnen dat die irritante haartjes (flyaways?) nergens uitpiepen. :’) je haar moet wel echt compleet droog zijn, want anders gaat het meteen weer pluizen. Dan eventueel krullen/stijlen en als allerlaatste stap wat kokosnootolie erin doen.

Het heeft trouwens wel echt jaren geduurd voordat ik wist hoe ik het moest föhnen, want dat is bij pluizig haar echt bijna onmogelijk.

Ennnnn ik heb zojuist de hele beginpost tegengesproken. :’) Pluishaar is dus niet bij iedereen hetzelfde haha.

Haha nee hoor, tips en ervaringen zijn juist welkom. Dus bedankt voor je tips. :grinning:

up

Je kan dan het beste iets van serum of olie in je puntjes smeren na het douchen :slightly_smiling_face:

ik heb heeel erg pluis haar.
ik heb eergister de john frieda serum gekocht. je moet het op heel nat haar aanbrengen, dus net nadat je gedoucht hebt. ik had eergister al gedoucht en ik was m’n haar om de dag, dus ik ga het vanavond uit proberen. hoop dat het werkt!

ik heb trouwens ook al de oil & care shampoo gebruikt en die werkt voor geen ene fuck.

Hmm, de Andrélon Oil & Care kan niet op iedereen werken nee, bij mij werkt 'ie prima. Heb je alleen de shampoo van Oil & Care geprobeerd, of ook met de creme. Want bij mij werkt het pas echt goed als ik de shampoo + creme probeer, dus niet alleen de shampoo. De creme moet je trouwens gebruiken op natte haren.

Hoop dat die John Frieda serum wel werkt bij jou.

Ja of alleen in de puntjes doen, ik heb twee verschillende conditioners voor de onderkant en bovenkant van m’n haar.

ik had alleen de shampoo, maar die is inmiddels op haha