Algemeen (bij)baantjes topic

Ik ben trouwens aangenomen (yay!) dus dat is heel fijn. Ik heb vorige week zaterdag de laatste dag gehad bij mijn oude baan, voelde toch heel raar. Ook ben ik die week al meteen begonnen bij mijn nieuwe baan, en het is echt heel leuk vind ik, leuker als het werk dat ik eerst had.
Ik ben er toch wel een beetje benieuwd naar, wat verdienen jullie per uur als 17-jarige en als 18-jarige?

Ik heb mijn jaarstage gecombineerd met mijn weekendbaan. Het hele jaar, zoals ik nu ook doe tijdens afstuderen. Meeste klasgenoten hebben wel ontslag genomen van hun bijbaan.

Ik werk nu op mijn stage 40 u.p.w. en momenteel verschilt het heel erg per week hoeveel ik werk. We hebben normaal 2 weekendhulpen en nu 3 omdat er 1 bijna weg gaat (over 2 weken) en de ander ingewerkt wordt. Ik werk nu dus afwisselend of heeeel veel of zeer weinig. Deze week werk ik bijv. 24 uur naast mijn 40 uur stage en volgende week moet ik maar 4 uur werken en de week erop maar 9 uur. Dus dat is heel verschillend.
Ik werk wel alleen omdat ik het geld heeeeel hard nodig heb en als ik door zou werken tijdens mijn stage mag ik straks na mijn studie blijven bij mijn bijbaantje zodat ik daarnaast kan gaan solliciteren voor een baan in de richting van mijn opleiding.
Ik moet wel zeggen dat ik op de dagen dat ik kan uitslapen ook echt slaap tot 11 uur :’’’)

Ik wil solliciteren in de stad waar ik momenteel het meeste ben. Omdat ik problemen thuis heb zit ik meer in een andere stad bij familie en ik wil ook in die stad solliciteren maar ik sta er officieel niet ingeschreven. Mag ik op mn sollicitatieformulier gewoon het adres schrijven waar ik momenteel verblijf of moet het perse mijn inschrijfadres zijn? Want mijn inschrijfadres is ver weg dus ben ik bang dat ze me daardoor niet gaan aannemen.

Ik heb een half jaar lang 36 uur p/w stage gelopen en daarnaast ook mijn bijbaan gehouden omdat ik geen stagevergoeding kreeg en liever niet teveel wilde lenen. Naast de 36 uur op mijn stage werkte ik de ene week 4 uur en de andere week lukt het om 16 uur te werken. Mijn baan is alleen doordeweeks en ook alleen overdag, dus dat was elke week weer een uitdaging om te laten passen. Ik zou het proberen, wie weet lukt het je ook wel en soms verschillen je uren op stage ook nog eens per week (bij mij in ieder geval). Het is in ieder geval redelijk te doen. Ik heb in die tijd mijn weekenden in ieder geval zeer gewaardeerd haha :cold_sweat:

Ik denk niet dat het uitmaakt, alhoewel je uiteindelijk wel je adres moet geven waar je bij ingeschreven staat (belastingtechnisch denk ik). Maar je kunt gewoon in je sollicitatie duidelijk maken dat je meer in die ene stad bent dan waar je eigenlijk woont?
Toen ik ging studeren woonde ik eerst ook nog in een andere stad, een uur met de trein verderop. Ik wist toen al dat ik binnenkort op kamers ging, maar had nog geen adres, dus vulde ik gewoon mijn eigen adres is en alsnog werd ik overal wel gevraagd om op sollicitatiegesprek te komen.

Heeii meiden ik heb een vraag wat zouden jullie doen in mijn situatie.
Ik ben zelf 20 jaar en ik ben nu aangenomen bij de Hema.
Ik moet maandag contract tekenen enzo.
Maar zaterdag krijg ik de kans om een dag mee te lopen bij een Japans restaurant dat me heel erg leuk lijkt om daar te werken want ik heb nog nooit in een restaurant gewerkt. En als ik goed gaat wordt ik aangenomen.

Maar dan hoor ik dat horeca veel stress is en dat dat slecht verdiend.
Al heb ik meer ervaring in een winkel te werken denk ik dat Hema mij beter af gaat.
Al hoewel de Japanner mij ook leuk lijkt.
Ik heb nu een tussenjaar maar ik denk niet dat het te combineren valt ivm met drukte

Dus wat zouden jullie doen?

@ x Scarletx
Kijk naar wat jij belangrijker vind: veel geld verdienen of iets doen wat je echt leuk lijkt. Bij HEMA kan je sowieso terecht, maar het is wel fijn dat je ook nog een andere keuze hebt. Kijk gewoon wat je ervan vind in het restaurant en dan maak je daarna je beslissing. Succes!

Heeft er iemand hier gesolliciteerd bij Hudson Bay (het nieuwe warenhuis dat in ongeveer tien steden gaat openen)?

Ik heb al gekeken voor vacatures, maar wat ik zag dat ervoornamelijk managers functies waren en geen medewerkers functies. Dus ik wacht nog ff af…

Hema verdient slechter dan Horeca :slightly_smiling_face: . En ik spreek uit ervaring

Ik heb geen jaarstage gehad, maar wel 20 weken 32 uur p.w stage gelopen en 1 dag in de week zat ik op school tot 5 uur.
Ik werkte toen alleen in het weekend, ong. 10 uur per week. Als dit een jaar was geweest was ik er ook naast blijven werken. Het is zwaar, maar wel te doen.

Ik zou het gewoon proberen, en als je het niet vol kunt houden kun je als nog ontslag nemen.

Huh? Maar op de website kun je bij verschillende steden nog steeds solliciteren voor sales specialist e.d… Ik ben trouwens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek (video) en ik vroeg me af hoe het lotgenoten afging die hetzelfde gedaan hebben, vandaar.

Ik heb mijn bijbaan gehouden. Ik werk 1 a 2 dagen in het weekend en loop 32 uur stage + een dag school. Het is echt heel pittig. Ik had het geld dan ook wel enigszins nodig. Ik betaal m’n studie voor een groot deel zelf en ik wilde meer geld sparen en ook nog geld overhebben voor leuke dingen.

Daarnaast kun je als je met beide goed communiceert en goed plant beide doen, of tijdelijk minder werken. Ik heb aangevraagd of ik de komende tijd 1 dag mag werken ipv 2 en het liefst een halve dag (5 uurtjes)

Ik werk in een niet nader te noemen restaurantketen met de meest incapabele managers die ik me kan voorstellen. Mensen worden continu ontslagen, etc. De sfeer is dus sowieso niet top. Maar dat zou ik, aangezien ik het werk op zichzelf wel leuk vind, niet eens zo erg vinden, zou ik goed verdienen. Ik verdien een mooie dertig cent boven het minimumloon, maar nu komt het: ik krijg geen fooi. We hebben geen fooienpot, behalve voor de fulltimers/management, en persoonlijk iets krijgen komt ook amper voor aangezien ook maar een selecte groep betalingen mag afhandelen. Ik begin me dan ook onderhand een beetje af te vragen of het wel verdelen, maar enkel aan een selecte groep verstrekken van fooi wel toegestaan is. Iemand die dit weet? Er staat niets over in mijn contract.

Huisregels/cao?

Huisregels zijn er volgens mij niet eens, cao heb ik net naar gezocht en er is sinds 2013/2014 geen horeca-cao meer, maar wel een vervangende regelgeving. Daar wordt volgens mij echter niks gezegd over fooienverdeling. Het enige wat ik voor de rest online kan vinden erover is dat de manager fooien niet geheel voor zichzelf mag houden (wat in enkele gevallen is gebeurd bij ons, maar volgens mij niet structureel is).

Hoi!
Ik heb nog nooit een baantje gehad, maar het lijkt me wel leuk om in de zomervakantie vakantiewerk te gaan doen. Ik ben pas 15 jaar, dus veel kan ik wss nog niet doen. Weet iemand iets leuks waar ik naar kan gaan kijken? En vanaf welke maand moet je solliciteren hiervoor, zodat het niet allemaal al ‘vol’ is?

^ Bij mij doet heel het dorp op die leeftijd aan aardbeien plukken.
je kan misschien kijken of je ergens zoiets kan doen? Is meestal wel erg gezellig.
Ik was alleen zwaar allergisch voor een plantje daar en kwam iedere dag met jeuk, wondjes, zere ogen en dikke likken thuis :’’’)
Dus heb dat niet lang volghouden, maar de gezelligheid is daar TOP!

Toch maar via een appje laten weten dat ik m’n contract niet wil verlengen, vind het eigenlijk echt niet de manier om te doen, maar ik moet deze week helemaal niet werken en anders ben ik bang dat ik nog langer door moet werken…

Natuurlijk gezegd dat ik het graag persoonlijk nog een keer toelicht & het erover heb, maar ivm de tijd (want 1 mei loopt m’n contract af) het toch op deze manier heb gedaan.

Erg jammer, maar het lukt niet met school want ik kan geen vrij krijgen in de examenperiode.