Algemeen automutilatie-topic #4

Welkom in het algemene automutilatie-topic.

BELANGRIJK: Automutilatie is serieus. Mensen die automutileren doen dit niet voor niks. Ook als het aandachttrekken is heb je een probleem en kan je hier komen. Ga dus niet negatief reageren, daar hebben we niks aan! Plaats hier geen reacties beledigende/gemene reacties zoals: ‘Je bent echt gek als je jezelf snijd’.

Wat is automutilatie?
Automutilatie is het opzettelijk pijn doen van jezelf. Het word ook wel zelfbeschadiging genoemd. Dit bestaat in allerlei vormen en maten. Dit kan zijn in een vorm van jezelf wonden toebrengen, maar ook uithongeren kan automutilatie zijn.

Wanneer is iets automutilatie?
Doe je jezelf op welke manier dan ook opzettelijk, regelmatig pijn? Dan valt het waarschijnlijk onder automutilatie. Wij kunnen niet beoordelen of iets automutilatie is of niet, we kunnen je tips geven maar je moet zelf accepteren dat het automutilatie is of niet.

Hoe ontstaat automutilatie?
Dit is per persoon verschillend. Er zijn net zoveel redenen om te gaan automutileren als dat er mensen zijn: veel dus. Redenen die veel gehoord zijn is psychische pijn niet voelen of een sterk minderwaardigheidsgevoel. Maar nogmaals: dit is voor iedereen anders, reken iemand er niet op af!

Dit is al het vierde topic. In de vorige twee topics zijn er problemen ontstaan tussen leden. We willen met een schone lei beginnen, daarom hebben we nu een nieuw topic gemaakt. Om ruzies en problemen te voorkomen zijn er een aantal regels in dit topic:

- Dit is de belangrijkste regel: Geen gemene/negatieve reacties. De meiden hier hebben het al zwaar genoeg. Een gemene/negatieve reactie kan een grote impact op iemand hebben. Denk dus na voordat je iets schrijft.
- Ruzies worden uitgepraat via notes
- Heb je iets te zeggen over meiden uit dit topic, doe dit via een note. Niet hier in het topic. Dit is om ruzies te voorkomen
- Het is geven en nemen. Post alles wat je dwarszit, maar help ook anderen. We hebben elkaar nodig en dit topic dient ook om elkaar te helpen.
- We sluiten NIEMAND buiten, iedereen is welkom
- [b]Plaats geen foto's van krassen, sneden, brandplekken of andere dingen die triggerend kunnen werken. Naast foto's ook geen uitgebreide details plaatsen over AM, dit kan namelijk triggerend werken bij je lotgenoten.[/b]

Sites om te kalmeren of even van de stress te ontkomen:
Kalmeer en ontkom even van de stress
Schrijf je gedachten weg

Projecten:

- [b]The butterfly project:[/b]

Wat houd dit project in? Elke keer als je de drang hebt om jezelf pijn te doen, pak je een stift of pen en teken je een vlinder op de plek waar je jezelf pijn wilt gaan doen. Vernoem de vlinder naar iemand waar je om geeft. Je mag jezelf geen pijn doen totdat de vlinder helemaal weg is, dan is de vlinder “weggevlogen”, je mag niet de vlinder eraf schrobben. Als je jezelf toch pijn doet, gaat de vlinder dood.
- The paper chain project:
Wat houd dit project in? Voor elke dag zonder jezelf pijn gedaan te hebben, voeg je een gekleurde schakel toe aan de ketting. Als je jezelf toch pijn doet, doe je er een witte schakel bij. Hoe het eruit ziet.
- The calender project:
Wat houd dit project in?Koop een kalender die je heel erg leuk vind en stickers die je erg leuk vind. Hang de kalender op in je kamer. Voor elke dag dat je jezelf geen pijn doet, plak je een sticker op de kalender. Als je jezelf toch pijn doet, plak je geen sticker op voor die dag. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Dit is een lijst met dingen die je kan doen in plaats van jezelf pijn te doen
Alternatieven

Er zijn een aantal vaste meiden hier die zich beschikbaar stellen om te noten als je problemen hebt. Schaam je niet om te noten, we willen met alle liefde helpen!
Dit zijn:
-Karlijn1997
-JustloveX
-Ltjackson
-Xmeisjekusjex
-Wonderland
-Belgiumlovatic
-Lovaticlove
-Oehlalax
-Vanessxx
-x_loveandpeace
-icomeinpeace
-StereoHeartsX
-Faultlessy
-KusSxx
-BrokenMirror
-Secret
-Lunatic

  • 13Fearless13
    -insanitydie
    -ThatsWhoIAm

Als je vind dat je hier ook bij hoort, zeg het, dan zet ik je erbij.

De chat:
Omdat het vaak zo druk is in het topic dat er niet echt op berichten gereageerd word, heeft Karlijn een chatbox gemaakt voor de meiden hier. Iedereen kan erbij komen. Zou je Karlijn willen noten welke naam je gebruikt in de chatbox als je erin komt? Niet bekende meiden hebben we er liever niet bij.

[size=18pt]Voor de meiden hier:[/b]

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8cskmq7JE1rpglsqo1_500.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxyfmqDGTs1qjddm7o1_500.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_md2xcj1EV51qftq8co1_500.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m6tlbyk53U1qluxxxo1_500.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcohnex2bz1r22nxmo1_500.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcby22WYlH1qhokpko1_500.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdhkv4Dac31ra96vzo1_500.gif

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lvfxyj3BUw1r7u11po1_500.png

-

-

ltjackson moet nog op de lijst!

Yay nieuw topic :grinning:

Ah een frisse start!
Succes en heel veel sterkte lieve meiden.
Stay strong. :hugs:

Mooi gedaan hoor amber! alleen de chatlink staat er volgensmij niet in!

de chat is er nog niet in :’)

Heel mooi gedaan!!

Moeten we onze verjaardagen nog doorgeven ?

Staat erbij. :slightly_smiling_face:

laten we ook even de oude meiden hier voorstellen, voor iedereen duidelijkheid.

Ik ben Karlijn, 15 jaar oud. Ik woon in omgeving Utrecht. Ik zit voor de 2e keer in 3vwo. Eu… ik houd van muziek , muziek maken, lezen, trampoline springen en beta. verder… ben ik niet zo intressant :slightly_smiling_face: als je mijn nummer/msn wilt kun je noten, maar ik heb geen w’app :frowning_face:

Yess een nieuw topic! Mooie beginpost! Wil je mij er ook bij zetten? Ik heet Sophie, ik ben jarig op 3 september en mensen met problemen mogen mij ook altijd noten!

Ik stel mezelf ook maar even voor.
Ik ben Amber, een meisje van 13 jaar oud. Ik zit in de 2de op het gymnasium. Ik ben nogal een saai persoon(vind ik zelf dan). Ik houd van muziek luisteren en lezen. Ik ben fan van Ed sheeran en All time low.

Ik zet het maar even hier, maar TeardropsX, volgens mij heet je Amber, ook bedankt voor je reactie op mijn ‘‘verhaal’’ :slightly_smiling_face:

Mijn naam is Aleksandra en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ik doe de opleiding gehandicaptenzorg. Ik hou van lezen, films en Demi Lovato is een grote inspiratie voor mij. Je mag me altijd noten :couplekiss_man_woman:

amber: haha bij ‘verjaardagen’ heb je ‘maxima’ getypt ipv ‘maxime’ ;p

Heh, is dat andere topic gedelete? xD

hEB ineens de helft minder berichten hahaa

Graag gedaan hoor. :slightly_smiling_face:

Oeps! Foutje. Heb het veranderd.