Al drie jaar niet ongesteld

Lieve meiden,
Ik heb iets waar ik al heel lang mee rond loop.
Ik schrijf het gewoon allemaal op en hoop dat jullie er raad mee weten.
Ik ben nu al drie jaar niet meer ongesteld geweest.
Over een half jaar word ik 20.
Eigenlijk ben ik nog maar twee keer in mijn leven echt normaal ongesteld geweest. De rest van de keren ( zes keer geloof ik) was er wel iets, maar geen echt bloed en ik hoefde geen maandverband te gebruiken.
Mijn eerste menstruatie was toen ik bijna 16 was.
Ik was erg blij dat ik het eindelijk was geworden! Het was een normale menstruatie (om 3 uur maandverband verwisselen) en geen pijn.
Mijn volgende ongesteldheid kwam na ongeveer drie maanden en was ongeveer hetzelfde. Daarna ben ik het nooit meer zo geworden. Om de twee maanden kreeg ik nog een paar keer heel licht. (maar ook echt heel licht).
Op mijn zeventiende begon ik af te vallen (toen was ik al een jaar nooit meer ongesteld geweest). In eerste instantie vanuit het niets. Maar omdat ik niet goed in mijn vel zat, ging ik heel weinig eten. De dokter had mij gewogen en gemeten en zei dat ik net geen ondergewicht had. Dat afvallen heeft ongeveer vier maanden geduurd. Daarna ben ik op eigen kracht weer begonnen met aankomen (na het bezoek aan de ha).
Sinds dat aankomen en normaal eten ben ik alweer twee en een half jaar verder. In de tussentijd ben ik nooit meer ongesteld geweest.
Nu heb ik school en alles eromheen altijd erg stressvol gevonden en vond ik het niet zo erg dat ik niet de lasten van ongesteld zijn had. Toch voelde het alsof er iets niet goed was als ik vriendinnen erover hoorde praten. Is dit wel normaal? dacht ik steeds. Nu ben ik echt op een punt gekomen dat ik echt denk dat er iets mis is. Want dit is toch niet normaal meer? En denken jullie dat ik ooit nog ongesteld zal worden?
Verder zou ik willen weten of het langdurig niet ongesteld zijn, schadelijk is geweest.

Alvast heel erg bedankt x

Hmm, dit klinkt niet zo normaal nee. Ik zou naar de huisarts gaan, ik weet niet of je dat naar vind, maar je hoeft je er totaal niet voor te schamen. Ik weet iig dat je door een niet complete voeding en stress niet ongesteld kan worden. Maar ik zou echt even langs de huisarts gaan.

EDIT: Overigens hoeft jouw menstruatie niet exact hetzelfde te zijn als die van je moeder hoor :slightly_smiling_face:

Ik zou zeker naar je huisarts gaan.
Gewicht, stress kunnen zeker invloed hebben op je menstruatie hebben en zorgen dat deze onregelmatig wordt of zelfs uitblijft. Het is in ieder geval niet goed dat het al 3 jaar is uitgebleven.

Ik moet me er dus toe gaan zetten om naar de ha te gaan :frowning_face:.
Ik ga bijna nooit naar de ha en om nu hiervoor er naaroe te gaan vind ik toch wel naar.
Wat als ze zegt dat er niets aan de hand is.
Ik weet idd dat stress ervoor zorgt dat het wegblijft… maar toch niet voor zo n lange tijd? En ik eet ook al heel lang weer normaal, dus dat zou het toch ook niet meer kunnen zijn?
Kennen jullie iemand die ook zoiets als dit heeft meegemaakt? En wat er toen aan de hand was?

Ja, ik ken wel mensen waarbij dat ook was, maar dit kwam omdat ze veel waren afgevallen. Dus dat is echt een andere situatie dan bij jou. Jij bent nu al tweeënhalf jaar verder en dan zou het echt wel terug moeten zijn.

dit. Het is niet normaal dat je zo lang al niet meer ongesteld bent geweest.

Ik denk dat dit wel mogelijk is. Ik zou toch maar naar de huisarts gaan, en daar is niks raars aan hoor, de huisarts heeft hier vast met meerdere meiden die hetzelfde hadden als jij ervaring mee. Later ga je het waarschijnlijk juist nóg raarder vinden om naar de huisarts te gaan (persoonlijk vind ik niet dat het raar is), dus ik zou toch echt gaan. :slightly_smiling_face:

l
Dit ja. Bij mijn moeder was het een hel en is uiteindelijk zelfs geopereerd terwijl ik nooit ergens last van heb, hoogstens een klein beetje buikpijn de eerste dag.

Ik snap dat je het eng vind en het lastig vind om je er toe te zetten, maar ik denk niet dat je HA gaat zeggen dat dit normaal is, want dat is het niet. Juist daarom is het toch goed om te gaan denk ik. Heb je misschien iemand die je mee kunt of wilt nemen?

Estranged,
Jaa ik zou wel iemand kunnen meenemen. Maar ik denk toch dat ik liever alleen ga. Hebben jullie een idee wat de HA zal gaan doen of zeggen?
Ik heb namelijk geen idee waar het door zou kunnen komen

Denk sowieso eerst vragen stellen van hoe en wat. Misschien een lichamelijk onderzoek en anders doorverwijzen naar een gynaecoloog.
Niet om je bang te maken, maar dan weet je een beetje wat je kan verwachten.
Ik zal sowieso wel gaan ook al zie je op tegen onderzoeken en alles. Dit is niet normaal!

Dit, terwijl ik zelf geen pijn oid heb, ik heb serieus nergens last van, alleen bloed en klaar. Oke tmi. :")

Ok nouja als je liever alleen gaat, dan doe je dat :slightly_smiling_face:. Ik denk dat je het gewoon uit moet leggen zoals je hier ook hebt gedaan. Over je gewichtsverlies en dat je relatief laat bent gaan menstrueren en dat je uiteindelijk ook maar een paar keer ongesteld bent gewoon. De huisarts zal dan daar verder naar kijken, ik ben zelf geen arts dus ik weet niet wat er verder gaat gebeuren. Misschien dat hij/zij je doorstuurt naar een specialist? Ik denk dat je in eerste instantie gewoon even je verhaal moet gaan doen :slightly_smiling_face: De HA hoort veel vaker van dit soort verhalen, dus je zit daar echt wel goed. Hij/zij zal je echt geen aansteller vinden ofzo. Zet anders eerst even goed op papier wat je allemaal wil vertellen en vragen en breng dat gewoon mee naar de HA. Dan kun je niets vergeten.

hmm… ik zou ook even langs de huisarts gaan, het zou kunnen zijn dat er iets niet klopt in je baarmoeder ofzo. Maar ik vind het wel heel goed van je dat je weer normaal bent gaan eten.

Ik was laatst bij de huisarts voor een doktersverklaring van migraine. Toen zei ik even tussendoor dat ik na het stoppen met de pil een jaar geleden nog maar een stuk of 6 keer ongesteld was geweest en dat nam ze al super serieus. Ze zei meteen dat als het aanhield, ik een vervolgafspraak moest maken. Ik heb het alleen niet gedaan omdat het eindelijk weer op gang komt bij mij.
Maar moraal van het verhaal haha, zeker naar de huisarts gaan!

Als je liever niet naar de huisarts gaat, kan je ook natuurlijk altijd wel een afspraak maken met de gynaecoloog? Die weten er vaak nog meer van. Iig, zeker gaan!

Ik zou zeker naar de huisarts gaan (zo gênant probleem is het niet lijkt me). Van stress kan menstruatie inderdaad wegblijven maar volgens mij toch echt geen jaren.

http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/niet-meer-ongesteld…-302510.0.html

ik moest even reageren, hopelijk gaat dit topic je helpen! lees ook de 2e pagina :wink: heb bijna precies hetzelfde gehad als jou.