Afwezig en vergeetachtig.

Ik ben altijd al heel afwezig geweest en neem moeilijk dingen in mij op. Ik werk nu ergens en het komt eronder te lijden… Verder ben ik ook ontzettend vergeetachtig. Ik maak me best zorgen en kan niets op internet vinden hierover! Wel heb ik een tijdje geleden (paar maanden) pfeiffer gehad en misschien dat het daardoor komt? Mijn moeder zei dat pfeiffer schadelijk kan zijn als je er niks aan hebt gedaan en dat had ik dus ook niet gedaan, want ik kwam er pas later achter dat ik pfeiffer had gehad. Mijn vriend zegt dat het puur door de onzekerheid van me komt, maar dat denk ik niet.
Weet iemand misschien wat dit is of herkent iemand zich in mij? Dit topic is gewoon serieus bedoelt.

geen idee, maar ik heb er ook last van :frowning_face:
ik weet net of het serieus is bij mij maar ik vergeet echt te veel, docenten op school merkten het ook maar ik weet niet… heb er verder niet echt iets mee gedaan/doe er niet echt iets mee dus ik kan je niet helpen
heb je dit al heel lang of sinds kort?

Al hele tijd heb ik dit, sinds de basisschool ben ik al afwezig… En nu op mijn werk merken ze het ook en misschien dat ik over paar weken al moet stoppen! Omdat het er zo erg onder lijdt allemaal…

kun je niet even langs de dokter? dan kun je het ook aan hun uitleggen en als je ze vertelt dat je er ook voor naar de dokter gaat? dan realiseren ze misschien dat het niet zomaar iets is wat voortkomt uit luiheid oid

Door pfeiffer kan je wel het vermoeidheidssyndroom krijgen. Ik zou inderdaad even langsgaan bij de dokter.

Ik ben ook altijd vergeetachtig geweest, af en toe lastig, maar verder stoort het niet echt.

^ ik ben niet echt moe… Moet je perse moe zijn voor dat vermoeidheissyndroom?

Misschien hoort het gewoon bij je persoonlijkheid. Ik heb waarschijnlijk ADD en daarom kom ik ook vaak afwezig over omdat ik zoveel gedachtes tegelijk in mn hoofd heb dat ik daar heel snel in weg droom en dus ook sommige dingen niet goed opneem die er om me heen gebeuren. Vergeetachtig ben ik ook, vaak bij dingen die me niet heel erg interesseren maar ook bij andere dingen. Probeer belangrijke dingen anders gelijk ergens te noteren en ga dat lijstje om de zoveel tijd af zodat je er op tijd weer aan herinnerd wordt.

Ik ben ook heel dromerig en afwezig. Vergeetachtig weet ik zo niet. Maar iig, het is zo vervelend! Als ik in de klas zit vang ik echt zo weinig stof op die de leraar uitlegt. Ik ben ook op 1 tiende geslaagd. Ik maakte namelijk wel huiswerk en leerde. Maar ik ben nu wel een beetje bang als ik naar het HBO ga.

Ik herken mijzelf hier heel erg in. Bij mij kwam het door een erg drukke periode met veel emoties ect. Geef jezelf een time out probeer alles weer op een rijtje te krijgen en neem wat rust. Je zal zien dat je je daarna stukken beter voelt. Dit was het bij mij namelijk.

heel veel succs

up

Als je er zoveel last van hebt, ga alsjeblieft naar de huisarts, wij kunnen hier ook niets meer. Als het nodig is kan hij je altijd doorverwijzen naar een specialist die je beter kan helpen.

Ik ben ook heel afwezig en vergeetachtig, maar dit komt vooral door mijn ADD. Wie weet heb je dit?

minderen blowen:P

Misschien een idee om een kladblokje met pen bij je te dragen. Zodat je dingen beter kunt onthouden. Als je op je werk laat zien dat je je best doet om het te verbeteren, misschien geven ze je nog een kans om je te kunnen bewijzen :slightly_smiling_face:

Ik voel me ook vaak afwezig, vind het een vreemd gevoel en kan niet goed uitleggen hoe het voelt want niemand heeft het zelfde gevoel. De laatste tijd vergeet ik ook vaak dingen heel snel, maar dan alleen dingen die ik hooguit een dag geleden heb meegemaakt. Ik herken mezelf wel in je, alleen ik weet zelf ook niet waar 't aan ligt en heb voor zover ik weet geen pfeiffer gehad.

Ik heb ook pfeiffer gehad en bleef daarna moe ( en heb nog een hele boel andere dingen gehad, maar oke)
Mijn lichaam was daardoor zeg maar uitgeput door al het harde werken
tegen alles. Daardoor ben ik chronisch vermoeid geraakt, dus altijd moe en (naast een heleboel andere klachten) ook heel vergeetachtig en afwezig.
Ik weet niet of jij ook nog andere klachten hebt?
Maar als je vermoeidheidsziekte/chronisch vermoeid hebt/bent dan is wel je hoofdprobleem het moe zijn…

wtf

meer slaap ?

upp