Advies nodgig! dip-dye hair, doen of niet?

Hey
Ik zou graag jullie advies willen hebben. Inmiddels speelt er al maanden lang (echt maanden, het gaat bijna richting de 1,5 jaar denk ik) het idee in mijn hoofd dat ik me afvraag of ik de onderkant van mijn haar licht rose zal laten verven. Dus dip-dye en dan een beetje licht overlopend in mijn eigen blonde haar.
Ik ben zelf blond. Mijn officiele eigen haarkleur is middel/donkerblond en in de zomer tussen licht en middel blond in. Alleen laat ik al inmiddels iets van 2 a 3 jaar lang licht blonde highlights zetten. Ongeveer inmiddels 1 keer in de 4 a 6 maanden. Dus mijn haar is nu licht blond. Ik ben wel van plan om wat te minderen met de highlights over het hele haar en alleen de uitgroei te laten doen. Dit omdat ik heel droog haar heb gekregen van steeds de highlights zetten en er inmiddels 5 cm dood was en eraf moest worden geknipt. Erg zonde, mijn haarlengte is nu umh zeg maar het komt net tot mijn tepel (ja misschien een beetje raar gezegd, maar ik wist niet goed hoe ik het anders moest verwoorden.)
Maar het idee van rose dip-dye onderkant speelt al een tijdje in mijn hoofd. Ik heb verder nog nooit mijn haar in een andere kleur dan blond laten verven, dus ik heb echt geen idee hoe ik dat ga vinden. Diep van binnen ben ik ook wel een beetje bang dat als ik het heb ik het me niet staan zou vinden… want ik ben wel altijd gek geweest op mijn blonde haar.
Maar dat rose lijkt me ook zo gaaf.
Maar ik wil niet mijn haar nog heel erg beschadigen. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het heel slecht voor je haar?
Wat zouden jullie me aanraden?

Highlights zijn geblondeerde stukken haar. Als je hier ook nog overheen gaat verven, kun je het wel vergeten met je haar. Ik zou het alleen daarom al niet doen, of je moet naar een kapsalon gaan waar ze enorm veel ervaring hebben en ze je oprecht goed kunnen helpen.
Daarbij (ik weet niet hoe oud je bent) kan het zijn dat je dit nu geweldig vind in je hoofd, maar bedenk dat als het er eenmaal in zit het er niet zomaar uit is. Als je het niet mooi vind moet je het weer uit laten groeien, wat ook niet altijd een even mooi gezicht is. Bedenk je dus ook of je dit over een paar jaar nog mooi vind, want het is er ook echt niet zomaar uit gegroeid.
Zelf heb ik ook een keer wat plukjes in mijn haar roze gehad, en meteen op het moment waarop ze er in zaten had ik er spijt van. Denk er dus echt goed over na.

Ik heb vroeger zelf gekleurd haar gehad en ik zou er in ieder geval goed over na denken. Hoe mooi het ook is, je moet het goed onderhouden om het mooi te houden. Ik heb er nooit spijt van gehad, omdat ik het echt heel graag wilde! Het boeide mij ook vrij weinig wat andere mensen er van vonden, omdat ik al heel lang met het idee rond liep.

Je hebt highlights in je haar, dus dat betekend dat er nog donkere plukken in je haar zitten. De verf pakt niet goed op donker haar en die stukken gaan dus ook heel erg snel vervagen naar je oude haarkleur. Het kan mooi zijn, maar dat ligt er echt aan hoe grof jouw highlights zijn.

Ik kan zelf Directions haarverf aanraden, omdat dat niet zo schadelijk is voor je haar. Het vervaagt wel sneller omdat het semi permanente verf is, dus het vraagt wel wat onderhoud. Kappers zoals Kinki kappers verven hier volgensmij altijd wel mee, en die zijn ook gespecialiseerd in ‘aparte’ kleuren. (Zou ook best kunnen dat andere kappers hier mee verven maar ik weet iig dat Kinki het sowieso doet)

Laat het in ieder geval bij een kapper doen en laat je je daar adviseren, vooral omdat je heel veel highlights hebt kan dit lastig zijn omdat je heel veel verschillende kleuren in je haar hebt. En de overgang is ook lastig om zelf te maken, dus voor die reden zou ik het al sowieso bij de kapper laten doen!

Hopelijk heb je hier iets aan, en als je nog vragen hebt wil ik ze best wel beantwoorden. :slightly_smiling_face:

Je hebt toch ook van dat spul van l’oreal, dat kun je er na 5x weer uitwassen ofzo. Dan kun je het eerst eens proberen ipv dat je er direct aan vast zit.