AD(H)D

Hey allemaal,

Ik vroeg me af of iemand hier mij iets meer informatie zou kunnen geven over het laten testen van ADD.
De kans dat ik dit heb is heel groot, ik heb hier in meerdere opzichten last van. Zelf heb ik al behoorlijk wat research gedaan over het laten testen ervan, maar er staat nergens concreet uitgelegd hoe dit precies in zijn werking gaat en hoelang dit traject duurt.
Ik hoop dat iemand die hier zelf ervaring mee heeft mij er iets meer over zou kunnen vertellen.
De voornaamste reden dat ik het zou willen laten testen zijn mijn concentratieproblemen, die mij bij mijn laatste tentamens behoorlijk in de weg hebben gezeten.

x

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar bij mijn vriend is vorig jaar ADD geconstateerd. Hij is begonnen met wekelijks naar een psycholoog te gaan, waar hij elke week verschillende testen kreeg. Zijn moeder moest ook een paar keer mee, om bijv te vertellen hoe hij als kind was. Toen het testen klaar was en er bekend was dat hij ADD had, stapte hij over naar een psychiater waar hij medicijnen voorgeschreven kreeg (waar hij weer snel mee is gestopt, maar dat terzijde) en hij ging wekelijks naar een praatgroep met andere AD(H)D’ers, waar je leert hoe je er het beste mee om kunt gaan. Ik vond het een behoorlijk lang traject, hij is er nu zo’n anderhalf jaar mee bezig.

Niet citeren graag

Ik heb mijzelf laten testen bij ADHD centraal, zij zijn gespecialiseerd in adhd en het diagnosticeren hiervan. Er is vaak wel een wachtlijst, afhankelijk van het filiaal en je verzekering rondkrijgen. Maar je krijgt je diagnose binnen 1 dag, namelijk je intakedag. Dan heb je eerst een paar gesprekken met onder andere een psycholoog en moet je daarna een concentratietest op de computer doen. Vond het zelf erg prettig, beetje jammer van de wachttijd maar dat heb je overal en zij waren daarvan alsnog het snelst. En je weet meteen waar je aan toe bent. Mocht je de diagnose krijgen, kan je vanuit hun ook meteen begeleiding, medicatie en therapie krijgen.

Oh en mocht je vragen hebben, stel ze gerust aan mij! Ik heb zelf de diagnose 2 maanden geleden gekregen, dus weet hoe het traject werkt :slightly_smiling_face: En heb daarnaast ook absurd veel research over ADHD gedaan dus ik kan je vast helpen kwa info ^^ Zeker kwa concentratieproblemen en tentamens, the struggle is real :cold_sweat:

Ik heb zelf ADD en ik ben daar achtergekomen afgelopen jaar. Ik ging naar de dokter om uit te leggen waar ik last van had tijdens het leren en toen zei hij dat klinkt als ADD. Toen heeft hij me doorverwezen naar een psychiater en daar heb ik tips gekregen bij een ADD coach. Verder hebben ze alleen gevraagd wat ik voelde/dacht/deed in bepaalde situatie en aan de hand daarvan gekeken of dat bij ADD hoorde. Ik slik nu ook Ritalin en de eerste variant was totaal niet goed voor mijn stemming, maar de gene die ik nu heb helpt me wel een stuk beter qua concentratie en om rustiger te zijn (van binnen)