Actieonderzoek verband eczeem en stress

Lieve Girlscene lezeressen,

Mijn naam is Melanie en voor mijn opleiding ben ik bezig met een actieonderzoek. Ik doe onderzoek naar het verband tussen eczeem en stress.

Nu ben ik erg benieuwd naar ervaringen van anderen met eczeem. Ik vroeg me namelijk af of er meer mensen zijn met eczeem die een duidelijk verband ervaren tussen stress en eczeem? En zo ja, zijn al maatregelen die je zelf getroffen hebt om dit te verminderen/verhelpen. Hebben jullie eventuele tips hoe je beter om kunt gaan met je huid in drukkere tijden? Wanneer je geen last hebt van eczeem, hoe komen jouw stressklachten dan wel tot uiting?

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met stress!! Ook zouden jullie mij erg kunnen helpen binnen mijn onderzoek.

Heel veel liefs, Melanie

Ik kan je -denk ik- helpen, als zesjarige had ik last van eczeem (constant) maar daar groeide ik overheen. Maar nu, ondertussen 15 jaar, heb ik in examenperiodes en bij belangrijke toetsen nog steeds eczeem of een geïrriteerde huid aan de binnenkant van mijn armen.

Heel erg bedankt voor je reactie! Van te voren weet je dus wel dat je bij teveel stress waarschijnlijk eczeem zult ervaren, zijn er dan ook dingen die je van tevoren inzet om het iets te onderdrukken? En probeer je het achteraf zelf te genezen, of heb je daar speciale middelen voor?