Acrylnagels verwijderen

hee hoi,

ik heb twee week geleden acrylnagels laten zetten… maar de gene die bij mij de acrylnagels heeft gezet heeft ‘geen tijd’ om ze te verwijderen, best raar maar goed (ze is wel echt nagelstyliste trouwens).
maar ze zei tegen mij dat ik ze zelf wel kon verwijderen met aceton, alleen nu heb ik wat vragen:

[b]1. is het wel verstandig om het zelf eraf te halen? (blijven er bijvoorbeeld geen restjes acryl zitten?)

 1. aangezien zij bij het zetten van de acrylnagels heel veel heeft gevijld, zullen je nagels dan heel lelijk zijn als je ze zelf verwijderd?

 2. kan ik ze eventueel in een andere nagelsalon laten verwijderen of verwijderen zij ze alleen als je ze daar ook hebt laten zetten?

 3. ik heb gehoord dat je nagels na het verwijderen van de acryl superdun zijn, maar is het dan verstandig om er een nagelverharder op te doen? want je nagels hebben dan al een aantal weken geen ‘lucht’ kunnen krijgen, dus ik vraag me af wat er dan gebeurt als je er meteen weer nagellak op doet… hebben ze met nagellakverharder dan wel de kans om weer dikker te worden?[/b]
  ik hoop dat iemand mij kan helpen :wink:

alvast bedankt,

 1. Ik heb ook acrylnagels gehad. Ik was ze na een week al zat en had ze er zelf afgetrokken zegmaar. Dat is dus NIET verstandig, bijna al me nagels waren ingescheurd! Vooral als je eigen nagels slap zijn is dat niet aan te raden. Wat je moet doen is weken in aceton geloof ik en dan eraf schrapen.
 2. Ja bij mij waren ze heel lelijk allemaal scheurtjes enzo, en uitgedroogd.
 3. Je kan ze gewoon laten verwijderen bij een andere nagelsalon hoor. Als ze dat weigeren zijn ze wel heel erg raar want dat levert ze weer extra geld op!

Hoop dat ik je een beetje heb geholpen:).

Ik heb ze ook gehad en laten verwijderen bij een nagelsalon. Dat lijkt me eigenlijk het verstandigste, want ze gingen in de weer met allerlei boortjes of zo haha, het lijkt me best eng om het zelf te doen…

 1. ik ben zelf nagelstyliste (: maar wat voor acryl nagels heb je? de gewone of de extreme? Zelf ben ik gespecialiseerd in extreme. Je kunt gewoon pure aceton op een paar watjes doen, die om je vinger doen en met zilverfolie inpakken. Half uurtje laten zitten en je kun ze als het goed is er zo af halen.
 2. Als ze goed zijn opgezet zou je in principe niet veel last van hebben dat ze kapot zijn. Het kan wel dat je nagels wat dunner zijn. Mijn tip is om ze dan helemaal te laten uitgroeien en nagelriemolie erop te doen.
 3. tuurlijk kan dat
 1. Je kunt bij een groothandel een acryl verwijderaar halen. Ik zou er niet in gaan knippen of eraf trekken want dat is echt extreem slecht voor je nagels.
 2. Je nagels zijn heel dun na het eraf halen van de acrylnagels. In weze zijn ze gewoon ‘kapot’.
 3. Dat kan zeker!

-