Acne wordt een psychisch probleem

Hee,

Ik heb iets waar ik erg mee zit : acne. Ik weet dat veel andere mensen het ook hebben en ook alleen die mensen zullen begrijpen hoe ik me voel. Acne heeft maakt mij zo ontzettend ongelukkig dat het alles beïnvloed wat ik over dag doe. Mijn ouders zeggen ook dat het mijn hele persoonlijkheid beïnvloed en dat ik me gewoon niet zo moet laten leiden door mijn acne alleen zij kunnen makkelijk praten want ze weten niet wat voor impact acne op je zelfvertrouwen heeft. Ik heb ook een vriend en ik zie hem maar 1 weekend in de week omdat we wat verder van elkaar weg wonen. Ik schaam me altijd zo voor mijn huid als ik s’avonds mijn makeup af moet halen omdat ik mezelf zo ontzettend lelijk vind nu zonder. Hij zegt wel dat hij er niks om geeft en dat ik sowieso mooi ben maar ik geef er wel wat om en ik weet gewoon dat het lelijk is. Het is heel erg verergerd sinds ik er zo om stress en ik zit nu al een maand of 2 in een vicieuze cirkel waardoor het alleen maar erger wordt. Ik heb alles geprobeerd en zit nu 1.5 week aan de antibiotica maar ik wil gewoon dat het weg gaat.

Wat moet ik doen , ik vind dit echt niet leuk meer

Al naar een dermatoloog geweest?
Inderdaad, mensen die er geen last van hebben kunnen makkelijk praten.

Het is heel erg begrijpelijk dat je er zo mee zit. Wat is de oorzak van jouw acne? Vaak heeft het te maken met hormonen en of genen. Zo te zien zit jij er heel erg mee, wat je kan doen is bij je huisarts een hormoontest aanvragen en voor anticonceptiepillen vragen. Die regulieren je hormonen en helpen heel vaak tegen acne. (Diane35 bijv.) maar let er wel op dat dit een tijdelijke oplossing is, en dat je acne waarschijnlijk terug is als je stopt met de pil.
Ik heb ook ooit gelezen dat Vitamine D kan helpen met acne.
Btw: was je gezicht niet te veel, het droogt uit en gaat meer olie produceren daardoor.
Ik vind trouwens totaal niet dat acne meiden minder knap maakt. Ik merk het vaak niet eens op totdat ze er zelf een opmerking over maken. Het komt veel voor, en ik weet zeker dat je super mooi bent zonder make-up! Je acne is waarschijnlijk ook tijdelijk, dus even sterk blijven! Sterkte meis

Super lief antwoord! Dankjewel :slightly_smiling_face:

Ik zit al aan de pil, wel de Milan pil en in het begin hielp dit heel goed voor mijn huid en was mijn huid heel egaal, toen heb ik echt een jaar lang nergens last van gehad, nu ben ik anderhalf jaar verder en is het dus allemaal terug, wat ik allemaal wel niet geprobeerd heb: biergist, antibiotica, benzoyperyoxide, Tea Tree oil en al dat soort dingen. De moeder van mijn vriend is schoonheidsspecialiste en die probeert ook te helpen alleen het heeft totaal geen resultaat en als ik steeds denk dat het iets beter word en dat ik alleen nog maar lelijke littekens heb( waar ik dan nog mee kan leven) duiken er opeens weer iets van 6 dikke puisten op, net alsof het me niet gegund is om een mooie huid te hebben :’)

Ik zou zeggen maak een afspraak met de huisarts. Hij kan jou door sturen naar de dermatoloog. Ook kan de huisarts je doorsturen naar psycholoog. Die kan je ondersteuning aanbieden met het emotionele deel. Acne problemen verdwijnen niet heel snel en dan kan dat kleine beetje emotionele steun fijn zijn tot de permanente oplossing.

Ga naar de dermatoloog meid! Die mensen zijn gespecialiseerd in huidaandoeningen (acne is een huidaandoening!) en kunnen je producten aanbieden die niet commercieel beschikbaar zijn. Die zijn veel effectiever dan al die creme’s and rotzooi uit de winkel. De schoonheidsspecialiste heeft niet genoeg kennis van de huis om je met je acne te helpen.

Ik ken zelf mensen die heel veel baat hebben gehad bij de dermatoloog!

Laat je inderdaad doorsturen naar een dermatoloog. Een huisarts kan het ook goed bedoelen maar acné is een complex probleem waar een dermatoloog toch vaak ff wat meer weet en uit durft/kan proberen.

Ik heb zelf geen last van acné, maar ik kan me er alles bij voorstellen dat je er geestelijk gewoon slecht aan toe bent hierdoor. Heb het ook bij andere mensen gezien en het is gewoon op z’n Hollands gezegd helemaal kut.

Wat vervelend! Misschien heb je iets aan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=EGaHa5Q-Cfs

Ik heb echt precies hetzelfde. Dan gaat 't een tijdje goed, maar daarna is het weer een grote shitzooi op m’n gezicht. Ik draag m’n haar daardoor bijna nooit meer in een staart omdat het vooral op m’n wangen zit, en als ik een staart draag zie je 't extra goed. Acne beïnvloedt je leven zo erg en het is zo kut.

Kan je helaas niet helpen, want bij mij werkt ook alles maar tijdelijk. Hoewel antibiotica de ernstigheid wel omlaag heeft gebracht tho, en daar ben ik nu 2 (?) jaar vanaf. Maar het blijft kut. Ook die littekens… Zal nooit een egale huid hebben en daar baal ik zelf zo hard van.
Maar goed, hopen dat die antibiotica het bij jou ook wat minder erg maakt!

Wat rot voor je! Ik weet echt precies hoe dat voelt want bij mij zit het ook vooral op mijn wangen. Mensen kunnen ook wel zeggen dat het niet zo erg is als je zelf denkt en dat het wel over gaat en er niet zo mee moet zitten maar het is toch je uiterlijk. En als je geen zelfvertrouwen hebt daar die rot acne dan is dat gewoon super rot. Ik merk ook dat het beter word als ik minder suikers en vetten eet alleen hier kan ik ook niet altijd om denken…

Dankjewel voor je reactie!
Ik ken wel mensen die ook acne hebben of gehad hebben en die hebben dan wel roaccutane gebruikt of hebben het gewoon tijd gegeven, maar roaccutane vind ik dan weer veel te heftig en ik vind niet dat die bijwerkingen het waard zijn … omdat het gewoon een heel heftig medicijn is.

Ik heb ook altijd het idee dat mensen het zien, ik durf mensen gewoon niet meer echt aan te kijken door die acne

Ik heb ook last van acne en het enige dat bij mij helpt is acne creme van bio-dermal. Het gaat niet helemaal weg maar wordt een stuk minder en minder rood ook. Succes :slightly_smiling_face:

Snap dat die bijwerkingen je tegen kunnen houden, maar geloof me, het is het echt wel waard!
Ben zelf nu net een paar weken bezig en er is nu al zoveel verschil.

Ik ga ga eerst even afwachten wat de antibiotica doet maar wat merk jij van de bijwerkingen?

Wat vervelend! Ik heb zelf ook al jarenlang last van acne. Bij mij heeft geen enkel product van de dermatoloog geholpen. Ik heb er een aantal geprobeerd maar helaas mocht niets baten. Misschien dat dit bij jou anders is maar ik zou je aanraden om een schoonheidsspecialiste te bezoeken. Zij heeft mij verteld dat ik last heb van een verhoornde huid. Ik gebruik hiervoor producten van ZO Medical. Misschien ook een tip voor jou!

En misschien nog een bekende tip: een satijnen kussensloop heeft bij mij ook deels geholpen.

Bedankt voor de tip! Ik zal er even naar kijken :slightly_smiling_face:

Heey, ik heb ook ontzettend erg acne gehad. Alles geprobeert van spulletjes die de dokter had niks hielp… Toen doorgestuurd naar de dermatoloog, die had 2 opties, die soort antibiotica met veel bijwerkingen en de huidtherapeut! Ik ging al naar een schoonheidsspecialist maar dat hielp ook niet! Omdat ik eigelijk niet aan de antibiotica wilde heb ik besloten eerst de huidtherapeut te proberen. En toch mijn verbazing werd het veel beter! Ben nu al wel volgens mij al langer dan een jaar daar in behandeling, heb al 2 behandelingen gehad om te zorgen dat de littekens minder worden. En het is zo’n groot verschil! Soms vind ik het vreemd dat mijn huid zo egaal is! Ik heb natuurlijk wel af en toe nog een aantal pukkeltjes en ga nog steeds om de tijd heen. Maar het is zo veel minder! Ik raad het je zeker aan!

De 1e dag had ik vreselijk jeuk in m’n gezicht, maar nu alleen nog maar een droge huid en gebarsten lippen. Hopen dat het zo blijft.

Iemand die ik ken die al jaren last had van acne, kreeg geen roaccutane maar gewoon een medisch zalfje van de dermatoloog. D’r acne was met twee weken weg en nooit meer terug gekomen.

De dermatoloog kijkt naar wat het beste bij jou past, en dat hoeft dus helemaal niet roaccutane te zijn.

Heb je wel eens lactic acid gebruikt? Ik gebruik dat voor mijn acne littekens en m’n huid gaat echt met sprongen vooruit.