acne littekens

igklikjh

misschien helpt bio-oil? dat helpt tegen littekens, dus misschien ook wel tegen acne littekens.

die heb ik al gebruikt, maar ik krijg meer puistjes van omdat die nogal vettig is en ik heb echt een mega vet huid. :S

Ik zou naar de dokter gaan en het daar vragen. Die weet er meer over dan wij. Die kan ook zeggen of je voor een laserbehandeling in aanmerking komt. Want volgens mij moet je acne verder wel helemaal weg zijn.

^ Precies

Het beste kun je inderdaad naar je huisarts gaan. Hij kan de ‘schade’ bekijken en je wellicht doorsturen naar een dermatoloog.

Peelings kunnen ook helpen, maar daarvoor moet je naar de schoonheidsspecialiste.

Ik heb hetzelfde probleem.

Ik heb hetzelfde probleem. Heb een aantal jaren bij de dermatoloog ervoor gelopen, omdat ik hele erge acné had. Nu is mijn acné weg, maar heb ik vooral op mijn voorhoofd en aan de zijkanten van mijn hoofd allemaal putjes.

Er zijn wel behandelingen voor. Ik zou er een ondergaan, alleen toen was mijn acné weer te erg, waardoor ze de behandeling niet aan durfde. Ik zou het sowieso laten behandelen in het ziekenhuis. Aangezien het toch je gezicht is.

Daarnaast vervagen je littekens met de jaren. Alleen dat duurt wel lang.

slakkengel van de action helpt :slightly_smiling_face:

Ik heb er ook last van. Ik voel me er zelf heel onzeker over terwijl andere mensen zeggen dat het nieteens opvalt. Ik ben 22 en heb nu al een hele tijd geen last meer van puistjes (alleen af en toe eentje). Dokter heeft me verteld dat je voor een laserbehandeling niet snel in aanmerking komt alleen als het echt heel ernstig is en iemand er bijvoorbeeld echt psygische problemen door heeft. Zoniet moet je het zelf betalen en het is best prijzig :frowning_face:

kun je slakken gel bij de action kopen?
hoe duur is het daar. Bij de reformwinkel zaten ze me namelijk een potje van 30 euro aan te smeren, wat ik uiteindelijk niet gedaan heb.

Bij de kruidvat hebben ze beautyoil, of biooil (de goedkopere variant va nKruidvat zelf) en die hebben mij heel erg geholpen! Beautyoil kost tien euro, bio-oil 7 euro ongeveer.

^Oh, zie net dat je dat al hebt geprobeerd.

Idd, dokter, die heeft mij ok heel veel geholpen (of nouja, de dermatoloog dan)

Wat is een peeling?

Biodermal littekencrème heeft bij mij erg goed geholpen, misschien kun je dat proberen?
Of anders moet je een keer een afspraak maken bij een huidtherapeut, die heeft daar ook behandelingen voor.

myn huid is door de acne helemaal onder de paarse ingedeukte plekken al een jaar, D: