Aanvullende forumregels mbt waarschuwingen/mutes/bans

Omdat er de laatste tijd veel onduidelijkheid was over wanneer de moderators iemand stilleggen/waarschuwen/verbannen, zijn er bij de algemene forumregels wat verduidelijkende aanvullende regels toegevoegd.

Aangezien we weten dat de meesten van jullie zelden of nooit op die pagina kijken, hebben we ze hieronder nogmaals op een rijtje gezet voor jullie. Let wel: de handelingen die hier staan zijn richtlijnen. Mocht een situatie dusdanig uniek zijn dat we als moderators vinden dat er een andere actie nodig is dan hier vermeld staat, dan zullen we dat op de manier afhandelen zoals wij geschikter achten.

Aanvullende forumregels
Actie : consequentie > na herhalen
Discussie voortzetten na globale waarschuwing : Waarschuwing > 80% mute
Gebrek aan respect tegenover mods : Waarschuwing > 80% mute
Ongepaste discussie topic : Waarschuwing > 80% mute
Slowen in niet-slowtopics : Waarschuwing > 80% mute
Aanmaken van dubbele topics : Verwijderen topic > 80% mute
Heropenen gesloten topic : Waarschuwing > 80% mute
Adverteren : Verwijderen topic + waarschuwing > 80%
Adverteren met spamaccount : Permanente ban
Enquêtes : Verwijderen topic + waarschuwing > 80%
Enquêtes met spamaccount : Permanente ban
Reclame maken in topics : Verwijderen post + waarschuwing > 80%
Reclame maken met spamaccount : Permanente ban
Flaming : 24 uur ban > 7 dagen ban > maand > perm
Beledigen van Gs’ers : 24 uur ban > 7 dagen ban > maand > perm.
Provoceren mods : 24 uur ban > 7 dagen ban > maand > perm.
Obscene/vulgaire avatars : Verwijderen ava > perm.
Posten van obscene/vulgaire afbeeldingen : Permanente ban

Uitleg over de procenten
Waarschuwingen bestaan op dit forum uit percentages. Vanaf 40% sta je als member onder toezicht, vanaf 80% heb je een zogenaamde mute. Je kan dan niets meer posten op het forum. Per dag gaan er ongeveer 2 à 3% van je waarschuwingspercentage af. Dat betekent dat je na ongeveer 36 uur van je mute af bent. Percentages worden alleen kwijtgescholden als er zwaarwegende redenen zijn om dat te doen (Bijvoorbeeld als er een misverstand is), maar dit komt zelden voor.

Voor vragen mogen jullie ons altijd noten.

Wat is flaming? :astonished: of ben ik dom

Oh en kun je uitleggen hoe dat werkt met die procenten? Hoeveel je max mag hebben ofzo, en of dat oploopt (kun je ook 20% hebben bijv? en dat verschillende acties leiden tot 100%)? En is 100% dan een ban? Of een mute? En hoe lang duurt dat dan? Neemt t vanzelf af of doen jullie dat? Schelden jullie wel eens procenten kwijt?

Flaming is berichten plaatsen die beledigend of aanvallend zijn.

Flaming is het posten van uitdagende reacties.

80% betekent een mute, dus dat je niet kan posten. 80% is het laagste aantal procenten waarop een mute plaatsvindt. Per dag verdwijnen er ongeveer 2 tot 3%, dus je bent na ongeveer 1,5 dag van je mute af. En nee, we schelden geen mutes kwijt.

Het hoort bij het topic I suppose, dus zolang het idd geen foto’s zijn is het toegestaan. Wel expliciet bij vermelden dat het niet voor gevoelige kijkers is (then again, waarom zit je anders in dat topic).

Ja.

Als we een waarschuwing geven, dan kan je dat in procenten doen. Gaat als volgt:
vanaf 40% is onder toezicht, dan krijg je zo’n toezicht-dingetje onder je naam.
vanaf 80% is mute. Kun je niet posten op het forum. 100% is nog steeds mute, er volgt niets na die 80%. Als we een ban willen doen, moeten we je ook echt bannen.

Procenten nemen met ongeveer 2/3% per dag af. Als je dus onder de 80% zit, is je mute weg. Procenten worden alleen kwijt gescholden als het uiteindelijk onterecht is.

edit COQ: maar dit heb ik in al mijn modjaren nog nooit zien gebeuren.

Oke oke oke thanks voor de heldere uitleg (:

Dank je Coq haha. Ja, ik heb het wel eens gezien dat er een misverstand was en er wat minder procenten werden gegeven uiteindelijk, maar dat is zo zeldzaam dat het niet voorkomt.

Ik drukte per ongeluk op veranderen ipv citeren :") dus ik dacht even verduidelijken dat dat mijn tekst is hahaha.

Wauw, eigenlijk zoals hier staat zullen er veel bans en mutes zijn, gelukkig zijn de modjes niet super streng :slightly_smiling_face:

Thanks voor de duidelijke uitleg!

Het is dus de bedoeling dat we wat strenger gaan worden, we gaan ons hier wel zo veel mogelijk proberen aan te houden. Alleen als er echt zwaarwegende redenen zijn om iets op een andere manier op te lossen, zullen we dat (na overleg met andere mods) ook daadwerkelijk doen.

Aha, ja soms is strenger worden gewoon nodig! Anders blijft het een puinhoop soms!

Maar als je dus bv 1x een enquete plaatst, krijg je direct voor 36 uren een mute?
Of krijg je dan eerst een algemene waarschuwing en als je het nog een keer doet 80%?

‘‘Enquêtes : Verwijderen topic + waarschuwing > 80%’’

Eerst word je topic verwijderd en krijg je een waarschuwing. Ga je dan nog door, zit je op een mute, is 80%. —> 80% is dan ong 36 uur idd.

Hangt er vanaf wat voor lid je bent. Stel je bent een “normaal” lid, vergeet de forumregels en plaatst een enquête, dan krijg je dus een waarschuwing. [We verwachten niet dat dit gaat gebeuren aangezien iedereen die hier regelmatig post, weet dat dat niet de bedoeling is.] Ben je nieuw, dan word je dus wel meteen op je vingers getikt. We merken namelijk vaak de mensen die hier nieuw zijn en enquêtes posten, vaak een waarschuwing niet “snappen” en vrolijk verdergaan. Als het een duidelijk spamaccount is, dan gaat 'ie meteen op permanent.

Ja idd. Vaak is dit ook al aan een username af te lezen. Als iemand hier bewust komt om reclame te maken, dan krijgt diegene gewoon direct een ban, omdat het dan de intentie was om hier reclame te komen maken. En dat is niet de bedoeling.

Oke ik snap het :grinning: Thanks.

Okeeuj helder