Aan reputatie werken

Ik denk er de laatste tijd best veel over na wat voor type persoon ik soms ben, en daar ben ik dan helemaal niet tevreden mee. Ik kan heel gevoelloos en bitchy overkomen, en dat hoor ik dan ook vaak, maar dat wil ik niet meer. Ik wil dat mensen mij zien als een aardige, lieve en betrouwbare vriendin.

Omdat ik nu vaak als onaardig, bitchy persoon wordt gezien en die gedachte dus ook bij iedereen in zijn hoofd zit, is dat vrij lastig om dat zo even te veranderen, dat kan ook niet, daar moet je meer voor doen.

Ik ben niet tevreden met de manier hoe ik met mensen om ga en dit wil ik graag veranderen, maar het duurt best wel even voordat je bij mensen doordringt dat je daadwerkelijk veranderd bent. Maar ik wil echt dat mensen mij positief bekijken en dat ik ook een uitstraling krijg dat mensen gewoon vrolijk naar mij toe durven te komen en ik ze niet afschrik met boze, arrogante blikken.

Ik ben hard en gevoelloos en ik heb een muur om mij heen gebouwd de afgelopen jaren door de dingen die ik heb meegemaakt en dit wil ik graag veranderen zodat bijvoorbeeld ook jongens mij aan durven te spreken en denken; dat lijkt me een aardige meid.

Misschien zijn er wel meer meiden die dit willen bereiken, misschien ook niet. Maar ik zoek vooral tips en hulp hoe ik dit het beste kan aanpakken, want zoals ik al zei; dit gaat niet zomaar, je moet wat bewijzen…

Misschien moet je beginnen met mensen complimentjes geven bijvoorbeeld?

Inderdaad complimentjes en jezelf er tijd voor geven en af en toe feedback vragen aan vrienden?

Ikzelf wil minder negatief overkomen want iedereen vind me een doemdenker dus wat dat betreft doe ik een beetje met je mee.

Probeer misschien in gesprekken met vrienden begripvol te zijn en medeleven te tonen? Succes!

Dat ^

Complimentjes geven. Mensen vriendelijk begroeten. Vragen hoe het gaat met ze. Oprecht geïnteresseerd zijn in de welzijn van anderen. Klaar staan voor anderen, ook wanneer zij het even moeilijk hebben. Ook wanneer ze het wat langere tijd even moeilijk hebben.

Langer nadenken over wat je wil zeggen om te voorkomen dat er iets uitflapt wat een ander not cool vind, en complimentjes geven?

Bij mij vinden ze dat ik ongeïnteresseerd overkom, maar het is zo moeilijk dat te veranderen als je voor je gevoel ergens juist heel enthousiast over bent.

probeer in je achterhoofd te houden dat iedereen aardig is! dat is eigenlijk het belangrijkste probeer ook bijvoorbeeld per dag begrip op te brengen voor mensen die je niet aardig vindt. Dat helpt wel… ik doe altijd heel bitchy tegen mensen die ik stom vind, deze dingetjes helpen wel minder bitchy te doen. je kunt misschien spontaan aanbieden iets voor iemand te doen, bv hw overschrijven ofzo …:stuck_out_tongue: klinkt miss stom maar zo gaan mensen je anders zien (Je moet natuurlijk wel (als je dat wilt) ook echt veranderen maar door positievere energieen om je heen gaat dat makkelijker:)) x

Toevallig, daar ben ik de laatste tijd ook best wel mee bezig.
Vroeger vroeg ik niet zo vaak hoe het met iemand ging aangezien me dat toch vrij weinig boeit. Maar het valt me op dat, als je dat wel vraagt, mensen dat heel erg waarderen. En daarna er dieper op in gaan, meeste mensen praten graag over zichzelf…

Misschien kan je het sowieso aan vriendinnen/mensen vertellen dat jij wilt veranderen. Mits je dan misschien een keertje flink uitvalt dat ze je daar ook op kunnen aanspreken. Een soort feedback, als het ware.