Aan de roaccutane?

Ik heb al best een aantal jaren last van acne, ik denk dat dat rond een jaar of 12 begon. Ik ben nu bijna 16 en ben ongeveer anderhalf jaar begonnen met een 10 mg roaccutane kuur van een paar maanden. Dit heeft mij best wel goed geholpen en ik had ook een aantal maanden bijna geen acne meer. Soms dan natuurlijk hier een daar een pukkeltje, maar dat hoort erbij. De laatste tijd begint de acne alleen weer erger te worden. Daarom ben ik naar een ‘skincare professional’ gegaan en krijg ik om de 3 weken een behandeling. Dit werkt echter zo’n 1 week en dan wordt de acne weer erger. Ik weet dus niet of ik nu beter kan beginnen met een 2e kuur roaccutane, of dat ik door moet gaan bij de huidspecialiste met peelings bijv. Ik ben best wel onzeker over mijn gezicht dus ik wil echt graag er vanaf zijn. Wat moet ik doen?

Ehm, misschien gewoon accepteren dat puistjes er een beetje bij horen? Toen ik las wat voor troep roacutane is, ben ik het niet gaan gebruiken.

Ik heb het niet over normale puistjes zoals ik al eerder noemde. Het zijn vooral bulten die erg rood en pijnlijk zijn verdeeld over mijn gezicht. Deze kunnen dan best een aantal weken blijven ook al verzorg ik netjes 2 x per dag mijn gezicht.

Het kan best zijn dat je een extreme vorm van acne hebt. Maar, ik denk dat tegenwoordig het middel veel te snel wordt voorgeschreven. Een vriendin had een paar puistjes en kreeg het ook al van de huisarts. Heel veel bijwerkingen later is ze toch maar weer gestopt.

Als het nodig is, dan kun je niet anders en moet je weer beginnen. Het hielp de vorige keer toch ook goed?

Ja de vorige keer heeft het echt goed geholpen! Op het begin werd het alleen nog wat erger en zat echt mijn hele gezicht onder de pijnlijke bulten en rode plekken, wat eerst op een aantal specifieke plekken was. Maar de rest van de bijwerkingen vielen nog wel mee. Ik denk toch maar dat ik een afspraak ga maken met de dermatoloog om te bespreken wat het beste is.