6e keer afrijden/kutinstructeur/ hart luchten

Hooi dames,
Ik moet dit gewoon even kwijt en mn ouders willen er niks van horen.
Woensdag rijd ik voor de zesde keer af, wat een loser ben ik he hahah. Van mn ouders krijg ik constant te horen dat het zo duur is allemaal en dat dit echt de allerlaatste keer is, dat ik t daarna zelf moet betalen. Wat ik opzich begrijp, alleen ik vind het lullig om me er dus op af te rekenen dat ik zo vaak zak.
Maargoed
Ik heb vier keer examen gedaan bij een andere rijschool, ik kon gwn echt niet autorijden, maar daar kwam ik pas achter bij de nieuwe school. Ik baal zo erg dat niemand van het cbr ofzo iets heeft gezegd… ik weet dat het niet mag, maar toch.
Nu zijn we hier, zesde keer examen en ik ben op van de zenuwen, ik kan alleen maar huilen en heb alleen maar ruzie met mn ouders. Mijn rijinstructeur had deze maand geen tijd meer dus heb ik een andere gekregen, ik kan het niet goed vinden met deze man en hij zegt constant dat ik neit bekwaam ben om auto te rijden. Daar word ik zo boos van, ik heb al geen zelfvertrouwen meer, hoe haal je het dan in je fucking hoofd. Hij maakt alleen maar stomme grappen, de klootzak.

nou woensdag dus, achja ik weet dat ik al ga zakken. Begrijp me niet verkeerd, tis niet om zielig te doen, maar ik kan door de zenuwen gewoon geen auto meer rijden. Het is gewoon een gokje of het goed gaat. En dat is ZO frustrerend, want ik kan het wel. Intussen twijfelt iedereen in mn omgeving of ik het wel kan uberhaupt en of ik niet gewoon te dom ben. Punt is dat ik nog nooit wat gepresteerd heb in mn leven en momenteel redelijk depressief ben. Ik ben genaaid door mn eerste rijschool, door het cbr en ik haat deze instructeur. Dit grapje heeft al 5000 euro gekost minimaal. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen en of ik hierna nog wel verder moet gaan ( op mn eigen kosten dus, betekent dat ik 3 maanden geen salaris heb)

Oke ik had gehoopt dat het op zou luchten, maar dus echt totaal niet haha

Je mag toch de 5e keer staatsexamen doen? Of is dat tegenwoordig niet meer zo?

Waarom ga je dan niet naar een compleet andere rijschool?
Sorry maar moet deze rij-instructeur dan maar rekening met jouw gevoel houden en zeggen dat je heel goed kunt auto-rijden als je het niet kan?

Ga ergens anders rijden en dan zie je vanzelf aan wie het ligt

:beer:

klopt dit is mijn tweede staatsexamen

Het maakt niet uit voor de hoeveelste keer jij je examen doet, als jij je best maar doet. Als je het straks eenmaal hebt praat niemand meer over hoe vaak jij hebt afgereden of hoe het ging.
En wat de zenuwen betreft, je kunt bij de drogist (geloof ik) valdispert halen, dit helpt tegen de zenuwen en is op natuurlijke basis. En wanneer je in de auto zit even jezelf tot orde roepen en jezelf moed in praten!
Mocht het niet lukken kun je altijd een faalangst examen aanvragen.
Je kunt het! Jezelf niet naar beneden praten want daar wordt je niet beter van. Succes!

Dit is al mijn tweede rijschool, de rij-instructeur die ik normaal heb weet dat ik wel goed kan autorijden, anders had ie nooit mijn examen aangevraagd. En nee, een rij-instructeur moet eerlijk zijn, maar waarom moet dat nog bij iemand waarvan het examen toch al is aangevraagd en al mega onzeker is? stel he dat ik daadwerkelijk zo beroerd rijd kun je dat ook wat subtieler zeggen ipv “je bent totaal niet bekwaam om auto te rijden” het examen is en was al aangevraagd, ik zou iemand dan niet nog onzekerder maken

Dankjewel :slightly_smiling_face: valdispert helpt alleen neit haha, heb iets zwaarders gehad van de HA maar daar word ik heel moe en suf van. Staatsexamen is een faalangstexamen trouwens

als jij van jezelf weet dat je het kan, moet je erin geloven dat dit je gaat lukken! Niet al van te voren zeggen van : ja ik ga het toch niet halen want ben veel te zenuwachtig. Echt proberen positief te blijven ook al is het lastig na de zoveelste keer. Rij-instructeurs zijn vaak van die vet irritante en botte mannen, dus trek je daar niks van aan.
Probeer tijdens je examen je onzekerheid te verbergen, want ik werd daar een keer op afgerekend. Je moet ‘zelfverzekerd’ rijden.

Als je deze niet haalt, dan zou je misschien even een tijdje moeten stoppen en het weer oppakken als je zelfvertrouwen wat gegroeid is, of als het financieel wat makkelijker is. Je verleert het toch niet echt

Heel veel succes en erin geloven dat je het kan!

Wat mij geholpen heeft:

  • Bètablokkers van de dokter (propronalol of zo), hier wordt je niet sloom van maar wel rustig.
  • Een banaan eten.
  • En dit filmpje kijken : https://www.youtube.com/watch?v=ZNgb41TpGCI < ik wil er nog even bij zeggen dat ik normaal echt niet in dit soort dingen geloof, maar ik heb er twee keer naar geluisterd. De nacht voordat ik moest afrijden in de ochtend dat ik moest afrijden.
    Ik was echt niet normaal rustig tijdens de rit en ik kon me heel goed concentreren waardoor ik het ook gehaald heb. En oja, neem je instructeur mee zodat hij/zij met je examinator kan praten. Omdat zij steeds in gesprek waren hoefde ik helemaal geen moeite te doen om het ijs te breken.

Succes!

^ ik heb inderdaad ook een banaan gegeten voor de tijd omdat ik las dat dat zou helpen. Daarnaast heb ik Validispert Stress Moments gebruikt en ik was écht rustig tijdens de rit (dit was mijn derde keer). Daarnaast had ik een vrouwelijke examinator wat voor mij heel erg hielp (niet zo’n keurend, oud, wijs mannetje).

Je moet gewoon in gedachten houden dat je kan rijden en dat je tijdens je examen gewoon geluk moet hebben. Je kunt een soepele examinator tegenkomen etc. Maak je zelf niet te zenuwachtig zou ik zeggen, maar ja… Ik weet zelf ook dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.

Wat betreft je vraag of je hierna nog wel verder moet gaan: ja! Maak het af, je hebt er nu al veel tijd, moeite en geld in gestoken, het zou doodzonde zijn als dat allemaal voor niets is. Dan maar 2/3 maanden geen loon, daarna wel je hele leven lang rijplezier. Succes!

Bedankt voor de tips!

Ik heb ongeveer hetzelfde gehad, na ieder examen heb ik een andere rijinstructuur gehad de een zei dat ik het zo moest doen en de ander zei weer anders waarbij ik het met 2 echt niet goed kon vinden gelukkig heb ik het na 5 keer wel gehaald en daarna nauwlijks meer aangedacht. Het voordeel van staatsexamen is dat je zelf een time-out kan inplannen (wist je waarschijnlijk al) en dat je zelf mag bepalen of je rijinstructuur wel of niet mee wilt. Maar bij mij was het ook zo dat het cbr zocht om dingen om mij te laten zakken en dan ben je er op een gegeven moment ook wel klaar mee. Wat je moet doen is gewoon rijden zoals je altijd rijd en goede nachtrust en misschien vertellen aan je examinator dat het in het begin wat moeilijker was.

Heel veel succes en ik duim voor je!!

precies wat jij zegt ja, iedereen zegt iets anders, echt zo verwarrend. Soms lijkt t ook wel of ze dingen zoeken om je te laten zakken, maar als je dat zou zeggen laten ze je een psychologische test doen vanwege paranoia hahaha

gebruik aub een kalmeringspil, helpt echt met zenuwen

waarom laten ze je in godsnaam afrijden als ze je nog niet bekwaam vinden?

Mijn zus had na haar eerste examen gevraagd voor een andere instructeur. En de andere instructeur vond dus ook dat zij nog niet goed genoeg was om af te rijden. paar maanden later had ze haar examen wel gehaald.
Als je woensdag weer zakt, om een andere instructeur vragen.

En als je steeds zegt ik kan het niet, dan ga je dat ook geloven. Ik snap dat positief blijven heel moeilijk is, Ik kan het zelf ook niet. Ik ben ook een chronische pessimist. Maar je moet nooit al bij voorbaat zeggen ik kan het niet. Ga dan het examen in met de gedachte ik zie wel hoe het loopt. Als je kan omschakelen probeer dan met goede moed het examen in te gaan, en denk van dit kan ik en ik ga vandaag gewoon slagen.
Ik ga in ieder geval altijd een examen in met ik zie wel hoe het loopt, en bij een school examen dan denk ik altijd maar een 5.6 is ook voldoende.

Probeer rustig te blijven en in jezelf te geloven. Ik kan me namelijk niet echt voorstellen dat ze je voor een examen oplaten gaan als je echt niet zou kunnen rijden. Probeer inderdaad de ontspanningstips van de andere meiden hier en doe tijdens het examen gewoon lekker rustig.

Mocht het nou toch misgaan, zoek dan eens naar een rijschool met instructeurs voor faalangst. Deze instructeurs hebben een speciale cursus gevolgd waardoor ze beter kunnen omgaan met leerlingen die onzeker zijn, leggen rustiger uit etc.

Wens je in elk geval veel succes!

Maak je wel gebruik van de time outs?

Maak inderdaad gebruik van je time-outs. Mijn instructeur ging nooit met mij mee, ik vond dat eigenlijk wel fijner. Zeker omdat jij nu zegt dat jouw huidige instructeur echt een eikel is, kan je die negatieve energie beter niet meenemen. Wat de rest zegt zou ik ook ter harte nemen! Verder ontzettend veel succes en je kan het echt wel. Geloof in jezelf meissie!

ik had die timeouts nooit nodig omdat ik t altijd al heel snel verpest hahah