2studies? Biomedische Wetenschappen+Geneeskunde

heeee!

ik moet binnenkort eenstudiekeuze maken, en ik zou supergraag geneeskunde willen studeren, maar hier is een numerus fixus ofzo voor, dus ik ben aan het kijken voor ‘reserve’ studies. toen heb ik dus een heel interessante studie gevonden: biomedische wetenschappen, het lijkt me alleen wel heel erg moeilijk. misschien wil ik het in combinatie met geneeskunde doen, als ik wordt ingeloot (dus allebei)

iemand ervaring met geneeskunde/biomedische wetenschappen? of het studeren van 2 studies?

ik hoor het graag! xoxo

Geneeskunde is heel erg zwaar! En het is maar de vraag of je word ingeloot voor geneeskunde.

( Mijn nicht studeert het nu en er is een zware studielast voor. Ze redt het wel gemakkelijk, want ze leest 1x iets door en dan onthoudt ze het (ze heeft een … geheugen ofzo). Maar in het eerste jaar zijn veel mensen gestopt. )

Ja dat klopt en dat heb ik vaker gehoord. Maar opzich zit ik dus nu in de 5e en ik sta wel heel hoog gemiddeld. Op dit moment zou ik zonder loten erheen kunnen.

Ooh good job!
Maar ja, je kunt een dagje meelopen! Dan kun je bij beide studies bekijken wat je er allemaal voor moet doen en aan de studenten vragen hoe lang ze aan hun studie zitten.

[i]Ik weet niet waar je woont, maar hier in België is er een ingangsexamen voor geneeskunde waar lang niet iedereen voor slaagt. Ook niet als ze hoge cijfers hebben hadden. En het is een hele zware studie van 7 jaar (voor de gewone huisartsen), met soms een specialistaie erna, voor bv. chirurg (Tijdens je studie loop je wel stage met een assistentenloon, maar als je studie & stage doet in de laatste jaren is het nog zwaarder), dus dat moet je ook even weten. (;

Over biomedische wetenschappen weet ik niets, alhoewel at eigenlijk wel zou moeten (Ik wil het nl. zelf doen :angel: ) [/i]

Ik woon in Nederland, dus als je hier gemiddeld een 8 of hoger staat, dan wordt je sowieso toegelaten. Vandaar. :stuck_out_tongue:

Het lijkt mij echt niet te doen. Ook al heb je nu nog hoge cijfers, in de 5e. Een vriendin van mij doet ook geneeskunde, eerstejaars is ze nu.
Ze is geslaagd met redelijk hoge cijfers, zevens, achten, en ze deed N&T met Biologie1,2 erbij. En nu moet ze echt haar best doen om haar tentamens te halen. En als je dan allebei wilt gaan doen… lijkt me echt onmogelijk, of je moet echt een fotografisch geheugen hebben en héél veel motivatie hebben…


Oh ja soory, wist ik niet. :stuck_out_tongue:

Hoi!
Ik studeer geneeskunde en ja het is zwaar. BMW is trouwens ook een numerus fixus opleiding bij sommige universiteiten. Hier in Nijmegen, zitten BMW en geneeskunde op dezelfde faculteit en hebben we ook een heleboel vakken hetzelfde of lijkt het erop. Als je dus bijvoorbeeld eerst BMW doet en daarna Geneeskunde, dan hoef je niet álle vakken te doen, maar een aantal, dan kan je volgens mij zelfs 1 jaar vakken doen en daarna meteen aan je coschappen beginnen.

Mijn advies, ga bij allebei de opleidingen een dagje meelopen (als je me een note stuurt kan ik proberen te regelen dat je met mij mee kan lopen) en kies een van de twee studies als 1e keus en eentje als tweede. Je kan namelijk, omdat het zo op elkaar lijkt, makkelijk overstappen als je bijv voor geneeskunde het eerste jaar wordt uitgeloot, BMW gaat doen en het tweede jaar wordt ingeloot en je toch geneeskunde gaat doen. Want de studies lijken redelijk veel op elkaar in de eerste jaren.

@ muki, je bedoelt zeker een fotografisch geheugen. Haha, dat heb ik ook

Maar, @ beginspost ik zou als ik jou was de twee studies iig niet gecombineerd doen want dat is veel te zwaar. Ik zou als ik jou was gewoon eerst je goed laten informeren, en ook wat je er later mee zou kunnen doen. Want bij geneeskunde is het wel duidelijk, maar staat het beroep je wel aan wat je met biomedische wetenschappen kan worden?