17 jaar en geen sociaal leven hebben

Hoi allemaal,
ik ben 17 jaar en heb niet echt een sociaal leven. ik heb wel wat vrienden maar daarmee ga ik ook niet echt uit ofzo. Wordt het volgend jaar beter als ik klaar ben met de middelbare school en naar en HBO of UNI ga?
hoe zou ik me nu het beste kunnen socialiseren en waar kan ik mensen leren kennen?

Iedereen heeft wel van dat soort perioden. Zeker als je wat meer introvert bent. Uitgaan is ook niet synoniem met een sociaal leven. Uitgaan deed ik ook nooit. Nooit gemist ook. Als je gaat studeren ontmoet je weer allemaal andere mensen. In de tussentijd is de sportschool misschien een optie, of ga een cursus volgen (muziek, een vreemde taal, schilderen) etc. als je andere wilt ontmoeten.

Hey!! Ik heb precies hetzelfde probleem haha! Ik heb ook vaak het gevoel dat ik iets tekort kom aangezien mijn vriend al studeert en dus wel elke dag nieuwe mensen leert kennen en altijd iets te doen heeft :frowning_face:. Ik zou zeggen: probeer te kijken naar wat bereikbaar is voor jou. Misschien liggen er wel leuke connecties binnen handbereik waar je nog niet over hebt nagedacht!

1 like

hey ik had dit eerst ook :frowning: ik was ook erg bang om met mensen af te spreken en wilde altijd veilig thuis zitten en geen nieuwe mensen ontmoeten want ik was bang dat het akward werd.

maar eigenlijk is het zo akward als je het zelf maakt, ik had bijvoorbeeld een heleboel mensen toegevoegd op snapchat via snel toevoegen en die kwamen allemaal uit mijn omgeving. hierdoor kreeg ik met sommige mensen echt contact en dat zijn nu ook echt mijn vrienden gevonden.

en wanneer je een keer met zulke personen zult afspreken ontmoet je misschien ook wel hun vriendengroep en maak je dus nog meer vrienden :slight_smile: