16 & 21?

Hee, ik heb een hele leuke jongen leren kennen, alleen is hij 21 & ik 16… Dat vind ik nogal een verschil.
Maar als ik bij hem ben voel ik helemaal geen verschil qua gedrag, hij studeert ook nog etc. Verder ga ik mijn hele leven al om met iets oudere mensen. ( heb daar altijd bij in decklas gezeten) hij is ook al bij mij thuis geweest, maar gewoon als vriend zegmaar en mijn moeder vind hetvook een hele leuke jongen, maar ze weet dus nig dat hij al 21 is… En ik denk dat mijn vader er echt wel een probleem van gaat maken wat ik overigens ook wel snap, waarschijnlijk worden jullievgek van dit soort verhalen maar ik wou toch graag jullie mening weten…

Sorry voor de interpunctie etc. Maar ik typ dit op mijn telefoon…

16 & 21 vind ik nog net kunnen.

Er is wel wat leeftijdverschil inderdaad, maar opzich vind ik het nog wel kunnen. Het scheelt denk ik wel dat je ouders hem al kennen als gewone vriend, dan weten ze dat het een leuke, normale jongen is, en heb je meer kans dat ze de relatie goedkeuren!

Ik vind 16 en 21 gewoon kunnen, als jullie dezelfde denkwijze hebben en het leeftijdsverschil voor jullie beiden geen probleem is vind ik dat het gewoon kan.

er is inderdaad wel wat leeftijdsverschil. Maar je ouders kennen hem al en bovendien studeert hij nog waardoor het verschil zeg maar kleiner is dan als hij zou werken en op zichzelf woont. En als je ouders hem eenmaal beter kennen zullen ze het ook wel accepteren. In ieder geval succes er mee.

Ik vind 16 en 21 in principe wel kunnen, maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe ‘ver’ jullie zijn. Dat je erover begint dat hij er niet uit ziet als 21 verandert daar natuurlijk niks aan.
En je hebt geluk dat je moeder hem al kent en leuk vindt.

16 en 21 kan wel gewoon, je geeft zelf al aan dat je meer met wat ouderen mensen omgaat. zolang jullie een beetje op de zelfde lijn liggen kan het wel.

Als het echte liefde is vind ik dat leeftijd geen rol speelt…

(16 en 41 ofzo vind ik natuurlijk niet kunnen ;p)

^ bedankt voor jullie reacties, ja, ik heb niet echt het gevoel dat we nou zoveel verschillen in jaren. En het voelt heel vertrouwd bij hem

Ohh ik bedoelde nietvdat hij er niet uitziet als 21 maar dat ik niet echt het gevoel heb dat hij nou zóveel ouder is, misschien komt dat ook doordat ik met wat oudere vrienden ben opgegroeid,

Wat overigens ook leuk is is dat een van mijn vriendinnen een relatie heeft met een vriend van hem.

Ik vind het wel kunnen, als jullie op hetzelfde niveau zitten qua denken enzo.

^ gelukkig veel gerustellende reacties (:

Dit, als je 16 bent ben je normaal gesproken al redelijk volwassen. En je iig bewust van dingen. Wat je wel en wat je niet wilt. Zolang die jongen je respecteert en accepteert is het goed al zul je het verschil wel gaan merken omdat hij al 4 jaar verder is in zijn leven. Een studie, werk, en hij mag nou eenmaal dingen die jij (nog) niet mag. Zolang jullie dat beide van elkaar accepteren is het goed. Jullie zullen beide moeten schipperen omdat er een verschil is, misschien voel je het niet… maar het is er wel. Het verschil is er misschien voor de wet maar niet voor jullie gevoel, maar het is er wel. Zolang jullie goed communiceren en elkaars dingen en grenzen respecteren is het goed. Hij zal misschien uit willen gaan op plaatsen waar jij officieel nog niet heen mag, hij wil misschien naar het casino of een festival, Hij heeft misschien behoeften aan dingen waar jij nog niet aan toe bent, jij bent hoe je het wendt of keert toch minder volwassen en moet nog veel leren terwijl hij al wat meer levenservaring heeft. Hij mag autorijden en studeert en werkt daarnaast misschien wel, wat allemaal tijd kost. Terwijl jij nog op de middelbare school zit. Dat soort kleine dingetjes… maar zolang jullie een goede tussenweg vinden en naar elkaar en naar elkaars gevoel luisteren kan het, maar je moet er wss wel echt in investeren omdat het wel een ‘dingetje’ is binnen een relatie. Maar als je open en eerlijk tegen elkaar bent en de behoeftes van de ander in je achterhoofd houdt… waarom niet? give it a shot.

Moet kunnen toch,
ik ben ook 16 en mijn vriend wordt bijna 21.

ik heb ook iemand leuk gevonden van 21, en hij mij ook. Ik vind het net kunnen, maar het ligt er ook aan of je echt verschil merkt met praten, dat hadden wij niet.

Het verschilt natuurlijk per ieder persoon. Je verteld net zelf dat je al met oudere mensen om gaat en dat je eigenlijk geen verschil merkt als je samen bent? Het enigste wat je dwars zit is dan die stomme cijfertjes… Ik heb zelf ook een vriend van 21 gehad op m’n 16/17de en vond dat prima gaan, alleen op een gegeven moment ging dat gewoon uit om een reden, waarom het ook uit zou kunnen gaan met een jongen van je eigen leeftijd. Zodra er wel dingen gebeuren of whatever kan je altijd nog laten zien wat jouw standpunten zijn en kijken of hij het daar mee eens is. Maar mijn zegen heb je haha.

^ haha bedankt! Ik ga er gewoon voor (:

Ik zie het probleem niet :slightly_smiling_face: Ik heb zelf ook een vriend gehad die 6 jaar ouder was (15 vs 21) en dat ging prima. Als je op de zelfde golflengte zit en het verder prima kan vinden, why not?