15 jarige alleen op vakantie

-

Je zou kunnen informeren bij een reisbureau, of bij de ANWB.
Zij kunnen leuke plekjes voor jullie uitzoeken, aan de hand van jullie budget en jullie wensen.
Als je minderjarig bent hoor je volgens mij wel (schriftelijk) toestemming te krijgen van jullie ouders.
En zuipen met 15 jaar? Dat mag sowieso toch helemaal niet?

Bij veel campings en parken moet er iemand van 18+ bij zijn

Kunnen jullie niet beter met een soort actief kamp gaan?

En toch zijn er genoeg 14/15 jarigen die gewoon zuipen hoor. :’)

Meeste campings moet je gewoon 18+ zijn, behalve dan de jongerencampings.
Je zou misschien idd naar een soort kamp kunnen gaan of iets dergelijks.

Je moet als je naar een camping gaat van te voren goed contact hebben gehad met de camping. Ik ben toen ik net 16 was ook samen met een vriendin op vakantie geweest, zij was 15. Wij hebben een aantal campings uitgezocht waar we wel heen wilden, deze hebben wij gemaild met de vraag of wij daar welkom zijn met onze leeftijd.
Uiteindelijk hadden wij 2 campings op het oog. Van de ene kregen we terug dat we natuurlijk welkom waren en dat ze ons graag wilden ontvangen. Van de andere kregen we terug dat we mochten komen op voorwaarde dat we niet stomdronken over de camping liepen, geen drugs en alle huisregels kwamen langs.
Dus toen wisten wij snel welke we moesten kiezen. Wij drinken allebei amper en drugs was taboe.

Tis eerst misschien wat veel werk, maar wij hebben gewoon 1 mail geschreven en deze naar verschillende campings gestuurd.
En wij hebben alleen ‘gewone’ campings gemaild, geen jongerencampings.

Ik zou het laten regelen door een reisbureau, of met een jongerenorganisatie gaan. Dan heb je al een stuk meer zekerheid. Want geloof me, je wilt niet als 15-jarigen aankomen op een bestemming waar je zoveel van hebt verwacht, maar wat uiteindlijk niks blijkt te zijn. (Dit hoeft niet altijd te gebeuren natuurlijk, maar een reisorganisatie vind ik voor jongeren toch net wat makkelijker)

Waarom wil je dan per sé op een camping of in een huisje? Ik ken heel veel mensen in mijn omgeving die mee gegaan zijn met zo’n jongerenkamp. Dat kan echt ontzettend leuk zijn. Er is dan voor iedere dag een programma gepland en meestal is de groep ook nog eens ontzettend gezellig. (En ook al is die niet gezellig, je hebt altijd die vriendin nog). Dan zijn het ook nog eens activiteiten die je zelf niet zo snel zou regelen. Zoals raften, canyoning, surfen, mountainbiken. En ook als je niet van dat soort dingen houdt, zijn er ook hele andere kampen. Echt voor ieder wat wils. Ik heb serieus nog geen enkel slecht verhaal daarover gehoord. Volgens mij is dat echt heel erg leuk. Je kunt wel eens op ‘Vinea’ googelen.

Natuurlijk blijft het je eigen keuze, maar ik zou het zeker overwegen.

Verder heb ik er niet heel veel verstand van. Maar als je het toch echt wil, zou ik me eens laten informeren bij een reisbureau. Informatie opvragen kan altijd. Bij een reisbureau hebben ze toch wel de goede contacten en weten ze de leuke plekjes immers wel te vinden. Succes!

-