13 jaar & ik wil graag afvallen

Hallo! :slightly_smiling_face:

Ik ben Rachel en ik ben een beetje zwaar voor m’n lengte.
Ik wil dus graag een beetje afvallen, maar ik heb geen zin in al dat sportgedoe en supergezond eten enzo. Ik wil het gewoon heel snel doen. Nu zit ik dus al een paar weken te crashen, dus ik eet 3 ‘maaltijden’ per dag (Niet goede maalijden, bijvoorbeeld 2 bananen ofzo.) Ik verlies nu wel veel gewicht en het gaat lekker snel. Waar ik me wel zorgen over maak is, zal ik op deze manier nog groeien? En groeien je borsten dan nog :blush: Hopelijk weten jullie hier iets over!

groetjes, Rachel

Op deze manier blijf je niet slank, als je weer normaal gaat eten komen de kilo’s er gewoon weer aan. Dus het enige wat werkt is gezonder gaan eten (en blijven eten) en gaan sporten :wink:

er zijn afvaltopics
ik kan je nu al vertellen dat dit niet gezond is

Ja hoor gewoon zo doorgaan! Al zijn 2 bananen wel erg veel hoor :s

oh

Wat je nu doet is heel ongezond, je bent 13 en zit volop in de groei, je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig. Sporten en gezond eten is de enige optie om gezond af te vallen.

Oh… :frowning_face:

Maar ik weet niet hoe het dan WEL moet :frowning_face: Ik wil niet naar een dietiste ofzo, want ik ben niet serieus overgewicht ofzo. Weet iemand dan hoeveel calorieen je moet eten, en wat, en wat je moet doen aan sport enzo? :frowning_face:

x

oke… punt 1… JE BENT 13! je bent nog volop in de groei en dan is het zeeeeker niet gezond om veel af te willen gaan vallen! je lichaam is zich nog helemaal aan het vormen…
punt 2… hoe je eet is echt mega slecht. als je zo blijft denken zoals je nu denkt, zit je binnen de kortste keren aan een eetstoornis of ben je gewoon zwaar ondervoed.

dus… mijn advies; eet NORMAAL en wat gezonder en ga toch sporten! je hoeft nog helemaal niet af te vallen… maar je kan jezelf wel fit en gezond houden! denk toch een na, je hebt je hele leven nog voor je en je groeit nog! wacht tot je uitgegroeid bent en kijk dan verder… probeer in de tussentijd gewoon gezond te blijven.

:’)

Ik ben 1.49 en ik weeg 46,9 kilo… :I

http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/gezond-afvallen-samen-afvallen-4-261611.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/workout-topic-234720.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/blijf-shape-en-ga-voor-gezond-2-247815.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/project-sixpackstrakke-buik-262587.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/zomerslank-2013-149224.0.html

oh en gekeken naar de bmi, je zit op de 21,1. niks mis mee! je zit op een gezond gewicht.

Zoals al eerder gezegd ga sporten, verander je eetpatroon. En nee niet maar 2 bananen. Eet gewone maaltijden en gezonde tussendoortjes :slightly_smiling_face:

Oh da’s wel fijn om te weten :slightly_smiling_face:.
Maar ik ben gewoon niet tevreden over m’n lichaam. Het is super raar en bol enzo. Het is gwn normaal overal en dan ineens bij m’n buik heel dik :expressionless: net een appelfiguur ofzo.

Je BMI is 21,2
Je gewicht past goed bij je lengte, houden zo!
Krijg je ook genoeg vitamines en mineralen binnen? Deze zijn belangrijk voor je ontwikkeling

Als je strakker wil worden, ga dan sporten. Wat je nu doet is zó slecht voor je lichaam, vooral als je zo jong bent. Als je lichaam te weinig voedingsstoffen krijgt functioneert het niet meer goed. Bijv : je word niet meer ongesteld. Je lichaam gaat vet opslaan omdat het in de hongerstand komt enz. enz.

Hier wordt je niet slanker van. Tis alleen maar ongezond omdat je niet genoeg bouwstoffen etc binnenkrijgt.

Ga meer trainen. Doe bijvoorbeeld aan cardiofitness.

En wat ik me ook afvraag, merken je ouders hier niks van?

Daar is niks mis mee, sommige beroemdheden hebben dit ook :slightly_smiling_face:
Maar als je gezonder eten kan altijd natuurlijk.

Je bent 13, je bent nog volop in de groei. Stop met afvallen (wat je eigenlijk geeneens hoeft te doen want je zit op een gezond gewicht) en ga gewoon sporten en gezonder eten. Je lichaam verandert de komende jaren nog.

rachel, dat heb ik ook jaren gehad. ik ben nu 18 en kan toch zeggen dat ik een heel ander figuur heb gekregen. en ja ik ben nog steeds wat steviger, maar nu ben ik oud genoeg en is mijn lichaam uitgegroeid, om te zeggen ik doe er wat aan.
maar nogmaals, focus je niet op het afvallen, focus je op het gezonde leven en fit blijven! en tegen de tijd dat je je puberteit uit komt, dan kun je zeggen oke ik wil wat veranderen aan mijn lichaam of niet… maar nu echt niet. je moet nog groeien kind en alles gaat nog vorm krijgen!