Auteur Topic: Het ik wil zwanger worden/ben zwanger/ben zwanger geweest topic!  (gelezen 253942 keer)

Nienes

 • ****
 • Berichten: 5.539
 • Rawrrrrrrr.
  • Bekijk profiel
« Gepost op: 05 augustus 2014, 14:08:51 »
Hallo lieve mensen!
Na een beetje rondvragen, kwam ik er achter dat er voor een 'wij proberen een kindje te krijgen' topic wel animo is!

Dit topic is dus niet bedoeld voor meiden die willen weten of ze (ongewenst) zwanger zijn, die bestaat al bovenin dit subforum.

Waar het wel over gaat:
-kinderwensen
-traject om zwanger te worden
-ervaringen zwangerschap
-en alles wat met baby's te maken heeft

Dikke kus nien

er is erg veel info voorbij gekomen in dit topic, dus we gaan proberen alles een beetje bij elkaar te rapen!

Met heel veel dank aan W. die onze persoonlijke zwangerschap encyclopedie is  :blush:


informatie voor de (toekomstige) mama's en papa's


Zwanger worden tips!

14 zwanger worden tips

Tip 1: Slik foliumzuur
Voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind is foliumzuur erg belangrijk. Begin zodra je probeert zwanger te worden met het slikken van foliumzuur.

Tip 2: Eet gezond en gevarieerd
Door gezond en gevarieerd te eten vergroot je de kans dat jij zwanger wordt. In het geval dat je zwanger bent geworden krijgt je baby zo ook gelijk de juiste voedingsstoffen binnen. Gebruik in ieder geval geen drugs, rook niet en drink geen alcohol. Wees ook voorzichtig met het gebruik van medicijnen.

Tip 3: Zit goed in je vel
Naast goede voeding is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Een stabiele relatie en een niet te stressvol bestaan vergroten de kans op gezond zwanger worden.

Tip 4: Sport, maar overdrijf niet
Lichaamsbeweging is goed voor je en heeft verschillende positieve effecten. Het is goed voor je gezondheid en vergroot zo je kans om zwanger te worden. Overmatig sporten kan echter jouw vruchtbaarheid aantasten. Overdrijf dus niet.

Tip 5: Bereid je voor op de komst van een baby
Niet iedere woning is geschikt voor een baby. Ook niet iedere baan valt te combineren met een baby. Weet jij welke kosten er zijn als je een kind hebt? Een goede voorbereiding op je zwangerschap is dus belangrijk.

Tip 6: Ken je vruchtbare dagen
Iedere cyclus heb je een aantal vruchtbare dagen. Deze dagen liggen vlak voor en tijdens de dag van jeeisprong. Met een ovulatietest kan je erachter komen wanneer deze is. Verhoog je kans om snel zwanger te worden nog verder door de beste vrij tips op te volgen.

Tip 7: Wanhoop niet te snel
De meeste stellen worden niet zwanger binnen de eerste 3 maanden. Zelfs na een jaar is het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet gelukt. Wanhoop dus niet te snel

Tip 8: Verhoog de kwaliteit van je partner zijn zaad
Het kan goed voorkomen dat de man wel vruchtbaar is, maar de kwaliteit van zijn sperma niet optimaal is.

Tip 9: Verhoog de kans op een succesvolle eisprong
Voor een bevruchting is het nodig dat er een eisprong plaatsvindt. Hiervoor is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt.

Tip 10: Neem contact op met je huisarts als het na een jaar nog niet is gelukt
Het is mogelijk dat jij of je partner onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar zijn. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het daarom verstandig om een afspraak te maken met je huisarts.

11. Blijf na de het vrijen nog even liggen
Veel vrouwen gaan na het vrijen direct naar het toilet. Als je zwanger wilt worden kan je beter nog 10 minuten op je rug liggen. Door een kussen onder je billen te plaatsen, kantelt je bekken en help je de zaadcellen de goede richting op. Er wordt soms ook gezegd dat het goed is om je benen omhoog te houden, maar dit heeft waarschijnlijk geen effect.

13. Vrij regelmatig, maar niet iedere dag
Vrij iedere 2 of 3 dagen. Op deze manier is de kwaliteit van het zaad van de man namelijk optimaal. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor automatisch een keer vrijt tijdens je vruchtbare dagen.

14. Weet wanneer je het best kan vrijen
De kans om zwanger te worden is niet iedere dag even groot. Sterker nog, op een groot aantal dagen is het zeer onwaarschijnlijk dat je zwanger wordt. De dagen vlak voor en de dag van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Het is daarom goed om jouw vruchtbare dagen te weten. Door op deze dagen te vrijen maak je de meeste kans om snel zwanger te worden.
Alcohol, roken en drugs

Het drinken van meer dan twee glazen alcohol per dag vermindert de kwaliteit van het sperma. Het zou ook de kans op een gezond kind negatief kunnen beïnvloeden. Ook roken of het gebruik van drugs kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid van de man.

Aantal zaadlozingen

Bij meerdere zaadlozingen snel na elkaar neemt telkens de hoeveelheid zaadcellen af. Wanneer er tussen twee zaadlozingen minimaal 36 uur zit is het aantal zaadcellen maximaal. Te weinig ejaculeren is ook niet goed. Er zitten dan meer dode zaadcellen in het sperma. 3 tot 5 keer per week ejaculeren is optimaal voor de kwaliteit van het sperma.

Overmatig sporten en hormonen

Sporten is uiteraard gezond. Maar door overmatig sporten of het gebruik van anabolen steroïden kan de zaadbal minder testosteron gaan aanmaken. Het gevolg hiervan is dat de zaadbal klein en week wordt en veel minder zaad zal produceren. Dit effect verdwijnt binnen enkele maanden wanneer de oorzaak wordt weggenomen.

Invloed van overgewicht op de vruchtbaarheid van de man

Ook overgewicht kan van invloed zijn op de testosteron productie. Wanneer het lichaamsgewicht omlaag gaat zal ook de testosteron- en zaadproductie weer op een normaal niveau komen.

Temperatuur van het scrotum

De ideale temperatuur voor de balzak is rond de 35 graden Celsius. Door het dragen van strak ondergoed, het langdurig nemen van een heet bad, bezoeken van sauna of langdurig zittend werk kan de temperatuur van de balzak stijgen. Hierdoor daalt de hoeveelheid zaadcellen en de kwaliteit van het sperma.

Andere oorzaken verminderde vruchtbaarheid bij de man

Het gebruik van medicijnen, stress en tekort aan vitamine C kan voor een verminderde vruchtbaarheid zorgen. Gevarieerd eten of eventueel slikken van multivitaminen kan helpen. Daarnaast heeft een ontsteking een tijdelijke negatieve invloed op de mannelijke vruchtbaarheid.

Het werken met gevaarlijke stoffen, zoals bestrijdingsmiddelen, chemische of radioactieve stoffen of ioniserende straling kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid

zwangerschapssymptonen

Zwangerschapssymptomen[/u]

Areola rond tepel wordt donkerder - Dit kan eén van de eerste symptomen zijn. Het kan al eén week na de conceptie verschijnen. Dit symptoom is het gevolg van een toename van het hCG hormoon, welke begint bij implantatie van de bevruchtte eicel.

Basale lichaamstemperatuur blijft hoog - Als je je basale lichaamstemperatuur bijhoudt (je temperatuur zodra je wakker wordt in de morgen) en je ziet dat deze meer dan 18 dagen boven de coverlijn blijft, ben je waarschijnlijk zwanger.

Brandend maagzuur - Twee redenen: De baarmoeder is erg opgezet en begint naar boven te drukken. De toename van het hormoon hCG zorgt ervoor dat de maag minder leeg is dan normaal waardoor meer maagzuur aanwezig is.

Braxton Hicks weeën - Deze starten zo rond je zesde week, maar je voelt ze pas rond de helft van je zwangerschap.

Constipatie - Zwangerschapshormonen vertragen de spijsverteringfuncties om een maximale absorbtietijd te geven voor opname van vitaminen en voedingstoffen..

Depressie - Naast de spanning die de zangerschap met zich mee brengt, kan dit veroorzaakt worden door vermoeidheid, slaapproblemen, emotionele veranderingen en gewichtstoename.

Duizeligheid - De groeiende baarmoeder drukt tegen aders in je benen waardoor je bloeddruk daalt. Dit maakt dat je je licht in je hoofd voelt.

Een positieve zwangerschapstest hebben - De meest voor de hand liggende, behalve natuurlijk het hebben van een groeiend buikje. Thuistests zijn 99% nauwkeurig, maar bezoek een huisarts om 100% zeker te zijn.

Gemiste periode (Amenorrhea) of een periode met een lichtere bloeding dan normaal - Zodra je zwanger bent stoppen je menstruaties. 

Gevoelig voor geuren - Het geringste luchtje kan je misselijk maken.

Gevoelige of gezwollen borsten - Dit symptoom kan al eén of twee weken na bevruchting optreden. Het houdt waarschijnlijk de gehele zwangerschap aan. Gevoelige of gezwollen borsten zijn het gevolg van het aanwezige hCG hormoon dat direct na innesteling van de eicel aangemaakt wordt.

Hoofdpijn - De frequentie en hevigheid van hoofdpijn wisselt met de fluctuatie van hormoonniveaus in je lichaam. Ongeveer twee van de vijf vrouwen hebben een toename van hoofdpijn gedurende de eerste maanden van de zwangerschap.

Lichte bloeding - Een lichte bloeding kan voorkomen ongeveer 4 tot 10 dagen na de ovulatie. Het is roze of bruin van kleur en gaat soms gepaard met lichte buikkramp. Het is het gevolg van de implantatie van de eicel in de baarmoederwand. Veel vrouwen zien dit aan voor een gewone menstruatie.

Lichte buikkramp - Maagkrampen in combinatie met een lichte bloeding. 

Misselijkheid - Misselijkheid is zeer gebruikelijk. De meeste vrouwen hebben ten minste een lichte vorm van misselijkheid, ongeveer een derde moet ook overgeven.

Neigen naar voedsel - Rond de 85 procent van de vrouwen heeft tenminste tijdens hun zwangerschap meer aandrang tot eten of snoepen. Dit is het gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam. Zoete of zoute snacks zijn het meest populair.

Overvloedig spuug - Als gevolg van hormonen werken je speekselklieren harder tijdens de zwangerschap. Het spugen stopt zo rond de zestiende week.

Prikkelbaarheid - Hormonen zorgen voor vele humeurveranderingen en overgevoeligheid gedurende je zwangerschap.

Regelmatig urineren - Dit symptoom komt door hormonale veranderingen. Dit kan na zes weken de kop opsteken en de rest van de zwangerschap aanhouden. Dit is het gevolg van hormonale veranderingen en een groeiende druk op de blaas.

Uitputting of vermoeidheid - Dit kan vooral in het begin van de zwangerschap voorkomen en in mindere mate aanhouden tot de bevalling.

Vermoeidheid - Je lichaam ondergaat hormonale veranderingen. hCG vormt zich in je lichaam, je lichaamstemperatuur is hoger als gevolg van de hoeveelheid progesteron die in je lichaam circuleert. Dit maakt dat je je vermoeid voelt. Doe het rustiger aan, eet meer calorieën (300 extra per dag).

Zwanger voelen - Noem het een zesde zintuig, sommige vrouwen `voelen` zich gewoon zwanger.

Maar...
Stress, ziekte, veranderingen in dieet en andere situaties kunnen de zwangerschapssymptomen ook veroorzaken. De enige manier om zeker te zijn of je zwanger bent is dit te laten bevestigen door je huisarts of door het doen van een zwangerschapstest. Deze tests zijn betrouwbaar en kunnen al resultaten laten zien vanaf 10 tot 14 dagen na bevruchting.

Heb je sommige of alle symptomen en meen je dat je zwanger bent, zorg dan goed voor je gezondheid. Vermijd cafeïne, alcohol, sigaretten en drugs. Gebruik je medicijnen, vraag dan aan je huisarts of deze veilig zijn tijdens de zwangerschap.


Wat wel en niet te eten:


Wat wordt absoluut afgeraden?
Rauwe melk (voor alle rauw producten geldt risico op listeria en toxoplasma)
Rauw vlees zoals tartaar;
 halfdoorbakken biefstuk
Rauw vleeswaar zoals filet american; ossenworst; rosbief; fricandeau
Rauwe kip(pevlees)
Rauwe vis
Vacuümverpakte vis (zoals gerookte zalm, i.v.m. listeria bacterie)
Rauwe schaal- of schelpdieren
Kaas van rauwe melk zoals brie; camembert; roquefort (achterop de verpakking kan dan ‘au lait cru’ staan).
Gepasturiseerde melk mag wel!
Onverpakte kaas waarvan je niet weet of het van rauwe melk is gemaakt
Eet geen gerechten waarin rauwe eieren verwerkt zijn zoals in aardappelpuree, bavarois en zelfgemaakte mayonaise ivm salmonella
Lever (veel vitamine A, welke schadelijk is voor het ongeboren kind)
Kruiden die echt vermeden moeten worden zijn: efedra, aloë, sassafras, kava kava, absint-alsem, borage (komkommerkruid), groot en klein hoefblad, smeerwortel en boerenwormkruid
.Alcohol drinken (kans op nadelige gevolgen voor kind: misvormingen)
Meer dan vier koppen koffie drinken per dag (te veel cafeïne is niet goed voor het kind)
Roken
Lijnen / afvallen (geeft kans op tekorten aan voedingsstoffen)
Kattenbak verschonen (kans op besmetting met toxoplasma).
 Als men in de tuin gaat werken is het dus aan te raden rubberen handschoenen te gebruiken, vanwege de kans dat er katten zijn geweest
.Lang bewaren van verse producten, zoals vleeswaren en rauwkostsalades (listeria bacterie)

Wat moet met mate gegeten worden?
Leverproducten zoals paté; leverpastei; leverworst. TipNiet meer dan 15 à 20 gram per dag. Hierin zit veel vitamine A. Teveel vitamine A is schadelijk voor het ongeboren kind.Rookworst, rookvlees en ham, omdat hier veel zout in zit wat de bloeddruk verhoogt.
Drop. In drop zit een bestanddeel van zoethoutwortelextract (glycerinezuur) waardoor je bloeddruk kan gaan stijgen.Zout en zoutproducten, zoals kant-en-klare sausen en soepen, aroma’s, omdat zout de bloeddruk verhoogt.Eten van roofvissen, zoals zwaardvis, haai, koningsmakreel en verse tonijn (deze vissen kunnen relatief gezien veel kwik bevatten, waar ongeboren baby’s gevoelig voor zijn)
Geneeskrachtige kruiden en kruidenpreparaten (sommige kruiden zijn schadelijk voor ongeboren kind, zoals venkel, fenegriek, anijs, nigelle (nieszaad), moederkruid, salie, senna, rabarber, gember, meidoorn en dong quaiPimba (kalebaskalk) gebruiken (kan veel lood in zitten, wat schadelijk voor het kind kan zijn).

De DO’sGoed eten tijdens de zwangerschap betekent vaak spruitjes, kool, witlof en broccoli. In deze groenten zitten namelijk anti-oxidanten en ijzer, welke goed zijn voor de baby. Ook is het belangrijk voldoende vitamine E binnen te krijgen, natuurlijke bronnen van vitamine E zijn: noten, zaden en plantaardige olie. Iedere dag iets eten wat vlees, vis of ei is, is goed voor de eiwitten. Eet 1-2 keer per week (liefst vette) vis ivm de gunstige invloed van omega-3-vetzuren op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Ook moet er gedacht worden aan voldoende calcium. Calcium vind je in producten zoals melk, chocomelk, karnemelk en drinkyoghurt. Een halve liter tot driekwart liter is niet overbodig. Maar calcium is ook te vinden in yoghurt (naturel/met vruchten), pudding en kaas. Om verstopping te voorkomen valt vezelrijk voedsel aan te bevelen, zoals fruit met schil, peulvruchten, en alles waar volkoren op staat.

websites over baby's

http://www.deknappekikker.nl/c-2082294/organic-babies-children/
http://www.ecogoodies.nl/baby-s-kids
http://www.ekobebe.nl/
http://www.babynatura.nl/
http://www.greenjump.nl/


Leuke (natuurlijke) sites
Zeker de moeite waard

nog meer nuttige info!!

Zwanger worden
Plannen voor je toekomst is belangrijk. Het laat je bepalen of je een kind wil, wanneer dat gebeurt, en het helpt je een gezonde baby te verwekken. Als je seks hebt, is het belangrijk een methode vangeboortebeperking te gebruiken totdat je klaar bent voor het krijgen van een baby.

Voordat je stopt met anticonceptie, en tenminste drie maanden voordat je zwanger wilt worden is het goed om een medische controle te ondergaan. Vraag naar vitamines en toevoegingen om bepaalde geboorteafwijkingen te voorkomen.

Nadat de baby is geboren kun je ook weer denken aan anticonceptie. Voor je eigen gezondheid èn die van de baby is het goed om twee jaar tussen zwangerschappen te houden.

Hoe lang duurt het voor je zwanger bent?
Een gemiddelde vrouw kan gedurende een korte periode, ongeveer twee weken voor haar volgende periode zwanger worden. Sommige vrouwen kunnen deze periode echter op wisselende tijden van hun cyclus hebben. Vraag aan de huisarts welke dagen voor jou het beste zijn om zwanger te worden.

Doe een zwangerschapstest wanneer je denkt dat je zwanger bent of wanneer je je periode hebt gemist. Gebruikelijkezwangerschapssymptomen zijn zere en grotere borsten, vaak naar het toilet moeten, misselijkheid en vermoeidheid.

Aandachtspunten
Leeftijd - Vrouwen onder de 18 en boven de 34 die zwanger zijn hebben meer kans op te kleine of te vroeg geboren baby's.

•Medische conditie - Medische problemen moeten waar mogelijk worden opgelost voor de zwangerschap. Dit omvat onder andere diabetes, epilepsie, hoge bloeddruk, hart of nierziektes, infecties, ischemie of hepatitis.

•Inentingen - Zorg dat je inentingen op orde zijn. Deze kunnen ziektes voorkomen zoals mazelen, die op haar beurt de baby kunnen schaden.

•Familie gezondheid - Heeft iemand in je familie erfelijke aandoeningen? Sommige aandoeningen en geboorteproblemen kunnen erfelijk zijn.
•SOA's - Jij, of je partner hebben wellicht een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) waar je niets van weet. Alle SOA's, zoals herpes, syfilis en HIV/AIDS kunnen ernstige problemen veroorzaken.
•Emotionele gezondheid - Zwangerschap kan leiden tot financiële problemen en problemen veroorzaken met school of werk. Ook geweld binnen de relatie kan ontstaan of verergeren gedurende een zwangerschap. Zorg dat je hulp krijgt bij huiselijk geweld, hoge stress of wanneer je niet genoeg steun krijgt.

« Laatst bewerkt op: 07 augustus 2014, 14:25:50 door Nienes »
Mijn Wattpad! Met oa ENCORE|mijn Blegh Blog Toni Morrisson - 'If there is a book you really want to read but it hasn't been written yet, then you must write it.'

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #1 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:11:50 »
Wat leuk!!! :bounce:

Nienes

 • ****
 • Berichten: 5.539
 • Rawrrrrrrr.
  • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:11:57 »
En om t spits af te bijten:
We zijn sinds december vd pil af!
Ben nog niet zwanger haha maar alles kan nog natuurlijk..
Moet er wel bij zeggen dat we het niet heel hard proberen, mbt ovulatie uitrekenen enzo.. We zien wel wanneer het komt!
Mocht ik na een jaar nog niet zwanger zijn dan gaan we denk ik met ovulatietesten bezig enzo
Mijn Wattpad! Met oa ENCORE|mijn Blegh Blog Toni Morrisson - 'If there is a book you really want to read but it hasn't been written yet, then you must write it.'

Leau

 • ****
 • Berichten: 5.187
 • I'm miserable at my best.
  • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:13:19 »
^Ben nog helemaal niet bezig met zwangerschappen enzo, maar voor iedereen die wilt proberen of al aan het proberen is om zwanger te raken, veel succes!
Heaven is overrated and Hell is empty. All the devils are here.      
ask me--> http://ask.fm/LeauGS                                                                                    

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #4 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:19:15 »
In totaal ben ik 5x zwanger geweest, waarbij ik 2 gezonde mooie dochters aan over gehouden heb. (Onze jongste is van een 2ling, maar helaas...)
Ik ben nu voor de 6e x zwanger en tot nu toe gaat alles goed ♡

Ik wilde altijd graah een hèèl groot gezin,  dus mijn kinderwens is nog niet voorbij

BellaRose.

 • **
 • Berichten: 441
  • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:22:53 »
Wat een leuk topic! Ik ben zelf ook nog láng niet toe aan kinderen, maar ik heb zeker wel een kinderwens dus ik vind het ook heel erg leuk om dit topic een beetje te volgen!
@W, gefeliciteerd met je zwangerschap!
En voor de rest die zwanger probeert te worden; Succes!  :kusje:

Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:24:46 »
Ik meld me ook! Wij willen binnen 'n half jaar stoppen met de pil, proberen ons nu nog even wat meer te settelen en wat meer te sparen :)
Tot ik zelf mee kan praten ben ik heel benieuwd naar jullie verhalen :)

alexandra

 • **
 • Berichten: 312
  • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 05 augustus 2014, 14:50:58 »
Hallo iedereen!


Net een maand gestopt met de pil. Moet nog een jaartje studeren maar ik heb nu al een mooi vast contract op zak bij het bedrijf waar ik stage heb gelopen. Wij willen graag een kindje en na een korte discussie zijn mijn vriend en ik tot de conclusie gekomen dat het toch nooit het juiste moment is als je rekening gaat houden met studies en werk en zo. Dus vandaar :)


Ben overigens vorige week waarschijnlijk al meteen een paar dagen zwanger geweest, heb innesteling gevoeld, test positief maar dan alsnog ongesteld geworden en daarna een negatieve test. Ik heb er zelfs een traantje bij gelaten, dus nu weet ik zeker dat ik die baby wil.


Voor ons op dit moment geen speciale trajecten, gewoon gezond eten, leven en veel sex!


Iedereen heel veel succes :)

Tonnys

 • ***
 • Berichten: 2.431
  • Bekijk profiel
« Reactie #8 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:23:16 »
Hoi meiden,

Ik heb een beetje een gekke vraag, ik weet ook niet of dit helemaal op zijn plaats is hier maar ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben aangepakt en hoe het in zijn werk gaat.. Stel, je wilt graag zwanger worden en de test wijst uit dat dit is gelukt. Wat doe je dan? Neem je dan contact op met de huisarts of bel je een verloskundigen praktijk? Dit soort dingen kun je niet aan vrienden of familie vragen als je het nog even geheim wilt houden. Moet je dan ook al rekening houden met bepaalde dingen als minder sporten, geen rauw vlees eten etc? Ik kom op internet meerdere verhalen tegen, maar ben benieuwd hoe je dit nu aanpakt als je net zwanger bent (en je het dus nog even geheim wilt houden voor de omgeving, om zeker te zijn dat alles in orde is).
Think positive. Exercise daily. Eat healthy. Work hard. Stay Strong. Worry less. Dance more. Love often. Be Happy.

Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #9 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:27:45 »
Gebruiken jullie foliumzuur? Wanneer is het slim om hiermee te beginnen? :)

Lyfa

 • ***
 • Berichten: 1.555
  • Bekijk profiel
« Reactie #10 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:28:23 »
ben 21 jaar en wil zo graag een gezinnetje stichten maar moet eerst weer naar school en mn vriend en ik hebben pas een maandje dus ik ben best wel teleurgesteld.
met mn vorige vriend had ik 5 jaar en wilde graag kindjes met hem maar helaas.
alles in me wil een gezinnetje stichten maar t kan gewoon nog niet.
en ik zei altijd dat ik jong moeder wilde worden, krijg nu al best wel stress want t lijkt allemaal nog zo ver weg ben ben al bijna 22 jaar.

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #11 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:30:09 »
Mijn ervaring met zwangerschappen zijn echt mooi, soms ook eventjes niet, totaal verschillend en heb de bevallingen als hèèl positief ervaren.
Ik zit er soms nog wel eens mee dat ik 5 kinderen zou kunnen hebben,  welk en wanneer elk verlies is even erg, ongeacht wat anderen ook zeggen (ik heb veel cliché dingen gehoord vandaar)
Maar ik mag al van geluk spreken met 2mooie kids en dat t bij ons zo makkelijk gaat (partner kijkt naar mij en ik heb al een dikke buik)
Ik gebruik al 6 jaar geen anticonceptie,  ga dit ook nooit meer gebruiken en als ons gezinnetje compleet is laat mijn partner zich helpen. Maar voor nu is mijn kinderwens nog altijd heel groot.
Ik heb ook een PND (Postnatale Depressie) achter de rug en dit wens ik niemand toe!

Ik zie mijzelf als een natuur(lijke) mama, leven en eten erg gezond en heb geen chemische troep meer in huis. Alle schoonmaakmiddelen en verzorgingsmiddelen zijn puur natuur ♡ en ik hanteer AP (Attachment Parenting) dat is dus even kort gezegd opvoeden en hanteren vanuit je eigen intuïtie.  Ik doe ook zo min mogelijk aan straffen en belonen...

ben echt blij met hoe wij op dit moment leven :bounce:

Slak

 • ****
 • Berichten: 7.939
 • I'm feeling so fly like a cheesestick
  • Bekijk profiel
« Reactie #12 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:30:56 »
ben 21 jaar en wil zo graag een gezinnetje stichten maar moet eerst weer naar school en mn vriend en ik hebben pas een maandje dus ik ben best wel teleurgesteld.
met mn vorige vriend had ik 5 jaar en wilde graag kindjes met hem maar helaas.
alles in me wil een gezinnetje stichten maar t kan gewoon nog niet.
en ik zei altijd dat ik jong moeder wilde worden, krijg nu al best wel stress want t lijkt allemaal nog zo ver weg ben ben al bijna 22 jaar.
Sorry maar dafuq maak je je zorgen om? :'D
Je bent niet al bijna 22, je bent pas bijna 22.
Je hebt nog ongeveer 20 jaar kans op zwanger te worden,
dus ik snap echt niet waarom je je zorgen maakt en teleurgesteld bent?
Neem eerst je relatie rustig aan, ga er vooral niet snel mee beginnen
I SAW, I CONQUERED, I CAME

lemonacid

 • ****
 • Berichten: 8.659
  • Bekijk profiel
« Reactie #13 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:33:29 »
Ik ben precies 4 weken geleden bevallen, ons dochtertje was niet gepland maar wel welkom! Omdat het allemaal zo snel ging dacht ik net na de geboorte ook dat ik een postnatale depressie had, maar nu gaat het gelukkig alweer beter. :)

Succes iedereen die probeert zwanger te worden!

Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #14 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:34:50 »
Ik ben precies 4 weken geleden bevallen, ons dochtertje was niet gepland maar wel welkom! Omdat het allemaal zo snel ging dacht ik net na de geboorte ook dat ik een postnatale depressie had, maar nu gaat het gelukkig alweer beter. :)

Succes iedereen die probeert zwanger te worden!
Gefeliciteerd!! :)

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #15 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:35:11 »
Als je weet dat je zwanger wilt worden zou jd foliumzuur moeten gebruiken
ikzelf moet controles in het ziekenhuis krijgen en moet ook bevallen in het zh

ik heb de eerste paar x (vd 6) zwangerschapstest  gebruikt, maar laatste 3x ofzo niet meer en dan bel ik gewoon meteen het ziekenhuis op (jullie waarschijnlijk eerst de huisarts) die kan jou ook vertellen of je naar VK of Gyn moet.

En het lijkt mij raadzaam om meteen al wat gezonder te gaan eten en leven of dit zsm te doen als je weet dat je zwanger bent

Lyfa

 • ***
 • Berichten: 1.555
  • Bekijk profiel
« Reactie #16 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:36:08 »
Sorry maar dafuq maak je je zorgen om? :'D
Je bent niet al bijna 22, je bent pas bijna 22.
Je hebt nog ongeveer 20 jaar kans op zwanger te worden,
dus ik snap echt niet waarom je je zorgen maakt en teleurgesteld bent?
Neem eerst je relatie rustig aan, ga er vooral niet snel mee beginnen

ik wilde al op mn 16e een kindje maarja dat is natuurlijk niet haalbaar.
Ik wacht al vanaf mn 16e en heb altijd gezegd dat ik vroeg (23 jaar) moeder wilde zijn.
Nu tikt de tijd voorbij terwijl ik zo graag wil en er klaar voor ben maar door omstandigheden kan het nu nog niet.
Tuurlijk ze zeggen allemaal dat ik nog jong ben en de tijd heb maar ik wil gewoon voor mn 30ste kinderen.
Ik ben klaar voor een nieuwe stap in mn leven en wil niet nog 5 jaar wachten.
« Laatst bewerkt op: 05 augustus 2014, 15:39:23 door Lyfa »

Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #17 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:37:09 »
Als je weet dat je zwanger wilt worden zou jd foliumzuur moeten gebruiken
ikzelf moet controles in het ziekenhuis krijgen en moet ook bevallen in het zh

ik heb de eerste paar x (vd 6) zwangerschapstest  gebruikt, maar laatste 3x ofzo niet meer en dan bel ik gewoon meteen het ziekenhuis op (jullie waarschijnlijk eerst de huisarts) die kan jou ook vertellen of je naar VK of Gyn moet.

En het lijkt mij raadzaam om meteen al wat gezonder te gaan eten en leven of dit zsm te doen als je weet dat je zwanger bent
Dus, jij raad aan meteen met foliumzuur te starten zodra ik gestopt ben met de pil?

Heb je verder nog tips rondom "gezonder leven"? Roken, drinken, doe ik sowieso niet, maar wat verder voor het begin van de zwangerschap?

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #18 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:38:43 »
of iemand voor zichzelf wel of geen zorgen moet maken is voor sommigen toch nooit te begrijpen en hoef je niet rot of dom over te doen. Ikzelf wilde ook altijd graag jong moeder worden en NA de 30 geen kids meer baren.  Dat is een wens of een droom of een eis die ieder voor zich moet en mag en kan maken en dus ook iets waar je echt teleurgesteld bij mag zijn al iets niet gaat zoals je je had voorgesteld. Ik weet hoe rot mensen kunnen reageren, maar die weten van toeten nog blazen laat ze maar lullen

Nienes

 • ****
 • Berichten: 5.539
 • Rawrrrrrrr.
  • Bekijk profiel
« Reactie #19 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:40:01 »
In totaal ben ik 5x zwanger geweest, waarbij ik 2 gezonde mooie dochters aan over gehouden heb. (Onze jongste is van een 2ling, maar helaas...)
Ik ben nu voor de 6e x zwanger en tot nu toe gaat alles goed ♡

Ik wilde altijd graah een hèèl groot gezin,  dus mijn kinderwens is nog niet voorbij
Oooo wat leuk!  Ik wil ook graag een groot gezin! We gaan als t goed is aan het einde vd zomer verhuizen naar een mooie eengezinswoning! Heb er helemaal zin in haha!

Hoe oud zijn je Kids nu??
Mijn Wattpad! Met oa ENCORE|mijn Blegh Blog Toni Morrisson - 'If there is a book you really want to read but it hasn't been written yet, then you must write it.'

Nienes

 • ****
 • Berichten: 5.539
 • Rawrrrrrrr.
  • Bekijk profiel
« Reactie #20 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:42:32 »
Dus, jij raad aan meteen met foliumzuur te starten zodra ik gestopt ben met de pil?

Heb je verder nog tips rondom "gezonder leven"? Roken, drinken, doe ik sowieso niet, maar wat verder voor het begin van de zwangerschap?

Jup! Ik slik ook al braaf 8 maanden foliumzuurtabletten haha!
En verder idd geen rauw vlees en rauwe vis.. En bepaalde melkproducten mag je niet als ik het goed heb.. Van rauwe melk geloof ik en dat zit vooral in buitenlandse kazen
Mijn Wattpad! Met oa ENCORE|mijn Blegh Blog Toni Morrisson - 'If there is a book you really want to read but it hasn't been written yet, then you must write it.'

Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #21 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:44:02 »
Jup! Ik slik ook al braaf 8 maanden foliumzuurtabletten haha!
En verder idd geen rauw vlees en rauwe vis.. En bepaalde melkproducten mag je niet als ik het goed heb.. Van rauwe melk geloof ik en dat zit vooral in buitenlandse kazen
Maar dat is toch wanneer je zwanger bént? Heeft dat zin om te vermijden wanneer je zwanger probeert te raken? :o

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #22 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:53:58 »
Wat wordt absoluut afgeraden?
Rauwe melk (voor alle rauw producten geldt risico op listeria en toxoplasma)
Rauw vlees zoals tartaar;
 halfdoorbakken biefstuk
Rauw vleeswaar zoals filet american; ossenworst; rosbief; fricandeau
Rauwe kip(pevlees)
Rauwe vis
Vacuümverpakte vis (zoals gerookte zalm, i.v.m. listeria bacterie)
Rauwe schaal- of schelpdieren
Kaas van rauwe melk zoals brie; camembert; roquefort (achterop de verpakking kan dan ‘au lait cru’ staan).
Gepasturiseerde melk mag wel!
Onverpakte kaas waarvan je niet weet of het van rauwe melk is gemaakt
Eet geen gerechten waarin rauwe eieren verwerkt zijn zoals in aardappelpuree, bavarois en zelfgemaakte mayonaise ivm salmonella
Lever (veel vitamine A, welke schadelijk is voor het ongeboren kind)
Kruiden die echt vermeden moeten worden zijn: efedra, aloë, sassafras, kava kava, absint-alsem, borage (komkommerkruid), groot en klein hoefblad, smeerwortel en boerenwormkruid
.Alcohol drinken (kans op nadelige gevolgen voor kind: misvormingen)
Meer dan vier koppen koffie drinken per dag (te veel cafeïne is niet goed voor het kind)
Roken
Lijnen / afvallen (geeft kans op tekorten aan voedingsstoffen)
Kattenbak verschonen (kans op besmetting met toxoplasma).
 Als men in de tuin gaat werken is het dus aan te raden rubberen handschoenen te gebruiken, vanwege de kans dat er katten zijn geweest
.Lang bewaren van verse producten, zoals vleeswaren en rauwkostsalades (listeria bacterie)

Wat moet met mate gegeten worden?
Leverproducten zoals paté; leverpastei; leverworst. TipNiet meer dan 15 à 20 gram per dag. Hierin zit veel vitamine A. Teveel vitamine A is schadelijk voor het ongeboren kind.Rookworst, rookvlees en ham, omdat hier veel zout in zit wat de bloeddruk verhoogt.
Drop. In drop zit een bestanddeel van zoethoutwortelextract (glycerinezuur) waardoor je bloeddruk kan gaan stijgen.Zout en zoutproducten, zoals kant-en-klare sausen en soepen, aroma’s, omdat zout de bloeddruk verhoogt.Eten van roofvissen, zoals zwaardvis, haai, koningsmakreel en verse tonijn (deze vissen kunnen relatief gezien veel kwik bevatten, waar ongeboren baby’s gevoelig voor zijn)
Geneeskrachtige kruiden en kruidenpreparaten (sommige kruiden zijn schadelijk voor ongeboren kind, zoals venkel, fenegriek, anijs, nigelle (nieszaad), moederkruid, salie, senna, rabarber, gember, meidoorn en dong quaiPimba (kalebaskalk) gebruiken (kan veel lood in zitten, wat schadelijk voor het kind kan zijn).

De DO’sGoed eten tijdens de zwangerschap betekent vaak spruitjes, kool, witlof en broccoli. In deze groenten zitten namelijk anti-oxidanten en ijzer, welke goed zijn voor de baby. Ook is het belangrijk voldoende vitamine E binnen te krijgen, natuurlijke bronnen van vitamine E zijn: noten, zaden en plantaardige olie. Iedere dag iets eten wat vlees, vis of ei is, is goed voor de eiwitten. Eet 1-2 keer per week (liefst vette) vis ivm de gunstige invloed van omega-3-vetzuren op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Ook moet er gedacht worden aan voldoende calcium. Calcium vind je in producten zoals melk, chocomelk, karnemelk en drinkyoghurt. Een halve liter tot driekwart liter is niet overbodig. Maar calcium is ook te vinden in yoghurt (naturel/met vruchten), pudding en kaas. Om verstopping te voorkomen valt vezelrijk voedsel aan te bevelen, zoals fruit met schil, peulvruchten, en alles waar volkoren op staat.


Jackieoh

 • ****
 • Berichten: 5.772
  • Bekijk profiel
« Reactie #23 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:55:30 »
Wauw, mooie uitgebreide lijst!
Maar dit geldt allemaal voor tijdens de zwangerschap. Ik vroeg mij af in hoeverre het zinvol is om je hier al aan te houden wanneer je zwanger probeert te worden?

W

 • **
 • Berichten: 379
  • Bekijk profiel
« Reactie #24 Gepost op: 05 augustus 2014, 15:56:35 »
Oooo wat leuk!  Ik wil ook graag een groot gezin! We gaan als t goed is aan het einde vd zomer verhuizen naar een mooie eengezinswoning! Heb er helemaal zin in haha!

Hoe oud zijn je Kids nu??

2jaar+5mnd
3jaar+10mnd