Auteur Topic: Sociologie  (gelezen 517 keer)

Capricornos

  • *
  • Berichten: 7
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 10 november 2020, 17:34:11 »
Ik wil even mijn zorgen omtrent mijn studie kwijt. Ik zit in mijn tweede jaar Social Work en heb 1 vak mee uit het eerste jaar waar ik zoveel om stress. Sociologie. Het wordt zo vaag gegeven en de docent helpt niet, het boek is zelf door hem geschreven en is ook zo vaag. Het examen is meerkeuze en moet je 60 % op halen om te slagen. Had bij mijn herexamen zo hard geleerd en nog steeds een 6/20.


Ik snap gewoon niet hoe je voor dat vak moet leren en niemand die me bruikbaar advies kan geven. Elke student zegt 'veel lezen', maar wat ben je daarmee? Heb ook studiebegeleiding ingeschakeld en zij zeiden dat ze het vak niet kennen en dus gaven ze wat algemene tips waar ik ook niks mee was.

Ik ben echt ten einde raad.

LioneBS

  • *
  • Berichten: 14
    • Bekijk profiel
« Reactie #1 Gepost op: 11 december 2020, 16:53:37 »
Probeer anders te mindappen een goeie methoden om te leren en hoger cijfers te halen!


Lezen is zelf niet voldoende om te leren, maak samenvattingen van de belangrijke informatie uit het boek die je moet leren en zeker weet dat je die terug krijgt op de toets.


En nog een tip leer tussen 10 en 12 in de ochtend en tussen 15:00 tot 17:00 laat in de middag voor je toets. Waarom is omdat het wetenschappelijk is bewezen dat je op die tijdstip beter kan leren. Leer niet tussen 12:00 tot 14:00 want je herenen hebben ook pauze nodig en dat is meestal de tijdstip dat de meeste mensen gaan lunchen.