Auteur Topic: profielkeuze..  (gelezen 4339 keer)

Noah

 • **
 • Berichten: 494
  • Bekijk profiel
« Reactie #25 Gepost op: 13 februari 2009, 13:51:08 »
Ik zou toch voor N&G gaan met natuurkunde, liever 3 jaartjes zwoegen met desnoods bijles dan later ontzettende spijt hebben.

Ky

 • **
 • Berichten: 550
  • Bekijk profiel
« Reactie #26 Gepost op: 13 februari 2009, 16:00:59 »
Waarom zeggen mensen dat N&T hetzelfde is als N&G met natuurkunde en wiskunde B? Hebben jullie geen wiskunde D ofzo? Dat hoort bij N&T... Maarja dat hebben niet alle scholen geloof ik...
Ik heb N&G met natuurkunde (je kon kiezen tussen natuurkunde en aardrijkskunde, en nou als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan dat grafvak...) en economie als vrije keuze. Dat is namelijk het pakket waar je het meeste mee kan en ik heb echt géén idee wat ik wil worden =P
Maar natuurkunde wordt echt wel véél moeilijker, in de 3e denk je dat alles moeilijk is maar in de 4e is alles nog veel moeilijker xD
Mijn laatste drie cijfers, de eerste van de vijfde en 2 uit de 4e, waren allemaal 5-en xD Maarja ik doe er echt helemaal niks aan, maak nooit opdrachten enzo... Heb er gewoon nooit zin in... Had de laatste keer wel een 6.1 =D Maar dat was toeval denk ik xD
Ik denk eerlijk gezegd dat als je 100 oefenopgaven doet bij een makkelijk onderdeel en dan nog een 1 haalt, dat je dan geen natuurkunde moet kiezen. Dit is niet als belediging bedoeld ofzo, maar ik probeer je te helpen =)
Maar als je een 1 haalt en wel veel oefent dan leer / maak je die sommen waarschijnlijk niet op de goede manier... Als je die sommen maakt, los je hem dan helemaal zelf op of gebruik je de antwoorden? Het kan ook zijn dat de toets heel anders is dan de opgaven... Maar dan kan je misschien aan je leraar vragen om je te helpen. Het hoeft helemaal niet aan jou te liggen, heb je wel een goede leraar? Meestal krijg je in de bovenbouw toch een andere leraar, vooral als je havo of vwo doet, dat doe je neem ik aan? aangezien geneeskunde WO is xD Anders moet je na havo of vmbo nog allemaal extra jaren gaan doen, en daar zou ik echt geen zin in hebben =P Maar die leraren die in vwo bovenbouw lesgeven hebben meer diploma's nodig.
Maar je moet je gewoon afvragen of je écht geneeskunde wil doen. Daarbij moet je afwegen of je natuurkunde met extra aandacht enzo zou kunnen halen of niet, want als je het écht niet kan dan is het niet anders... Dokters verdienen zoveel omdat niet zomaar iedereen dokter kan worden, ik zeg niet dat jij het niet kan, maar je moet ook heel veel doorzettingsvermogen hebben, dus het ligt er maar net aan of je heel veel aan natuurkunde wil doen. Ik zou zelf niet de motivatie hebben om nog veel meer te gaan doen als ik een 1 zou halen terwijl ik wel heel veel geoefend had. Maar jij misschien wel als je echt heel graag dokter wil worden =)
Je motivatie wordt in de 4e meestal sowieso minder, in de 3e deed ik echt veel, maar nu doe ik echt bijna niks meer... Moet wel meer mijn best gaan doen eigenlijk als ik mijn examen wil halen xD Maar ga dit jaar toch wel over, ze hebben op mijn school een nieuwe regeling dat je van 5 naar 6vwo sowieso over mag xD Ook al sta je allemaal vieren =P Ze kunnen het je alleen maar 'sterk afraden'. Ik vind het wel een beetje vreemd eigenlijk, mijn school is helemaal zo van: Iedereen moet slagen! Ze zeggen al heel snel 'ga maar een niveau lager doen' als het een beetje slecht gaat. Maarja ik vind het niet erg natuurlijk (A)
Okee dit had er niet echt veel mee te maken en heb nu wel een beetje veel getypt dus ik hou maar op =P
Trouwens, ik heb ook wiskunde B =P Dat heb je geloof ik ook nodig voor geneeskunde, toch? Ze raden het iig wel aan. Maar je zei dat je niet zo rekenkundig bent aangelegd, wil je dan wel wiskunde B doen? =P
« Laatst bewerkt op: 13 februari 2009, 16:15:46 door Forlorn »
Of all the things to believe in, why not yourself?

CHRISTIANDIOR

 • **
 • Berichten: 422
  • Bekijk profiel
« Reactie #27 Gepost op: 13 februari 2009, 19:59:19 »
als ik jou was zou ik het volgende kiezen:

n&g:
biologie
scheikunde
wiskunde a

natuurkunde, (want anders kun je geen geneeskunde doen)

keuzevakken:

economie
geschiedenis.

dan heb je een dubbelprofiel van e&m en n&g, dan kun je het meest..
deze ga ik ook kiezen. als je niet zo goed bent in wiskunde dan kun je beter gewoon a doen, je moet wel realistisch blijven..

veel succes! xx

feelthepassion

 • **
 • Berichten: 577
  • Bekijk profiel
« Reactie #28 Gepost op: 14 februari 2009, 10:01:16 »
Ik weet al zeker dat ik e&m ga doen..
maar ik twijfel welke vakken ik erbij kies.
ik wil zoiezo een taal, dan kan ik teminste later nog naar het vwo.
maar ik twijfel tussen natuurkunde en m&o. ik weet dat ik later meer aan m&o zou hebben maar ik vind natuurkunde gewoon een leuk vak!
wat zullen jullie doen?

Lala

 • **
 • Berichten: 823
  • Bekijk profiel
« Reactie #29 Gepost op: 15 februari 2009, 22:03:01 »
Kan je dan geen NLT kiezen ipv van aardrijkskunde of natuurkunde (bij N&G)???

undeuxtrois

 • ***
 • Berichten: 1.087
  • Bekijk profiel
« Reactie #30 Gepost op: 15 februari 2009, 22:29:54 »
Kies N&G met natuurkunde en wiskunde B! Je kunt er later echt veel meer mee later!
En als je het breed wilt (maar wel moeilijk) kun je altijd nog economie als extra vak kiezen.

In het begin van de derde was ik echt vastberaden dat ik géén N&G of N&T wou, maar toen ik er achter kwam dat ik later natuurkunde, scheikunde en wiskunde B nodig heb voor leuke studies heb ik toch maar toegegeven >.>
Zoals mijn moeder altijd zegt: 'Je diploma krijg je niet zomaar.'

Mijn profiel is ook N&G met natuurkunde en wiskunde B (heb voor N&G ipv N&T gekozen omdat je met bio toch iets meer kunt later). Tot nu toe valt me het nog wel mee, terwijl ik geen kei in exacte vakken ben. Gewoon je best doen, en dan kom je er wel :)
:)

Deletingsenses

 • **
 • Berichten: 286
  • Bekijk profiel
« Reactie #31 Gepost op: 15 februari 2009, 22:45:53 »
Bij C&M kun je wel biologie kiezen, en hoef je niet per se economie.
Ikzelf heb C&M met tekenen, economie, aardrijkskunde, duits en latijn (en natuurlijk nog de profiel/verplichte vakken)
En volgend jaar mag ik van wiskunde C overstappen naar wiskunde A en dan heb ik E&M.
Dit is trouwens voor VWO (tja gymnasium dus omdat ik latijn heb)

Ik heb zelf ook heel lang nagedacht over de keuze, en ik wist het ook echt totaal niet (ik heb het nog 4x veranderd haha)
Maar neem gewoon de vakken die je leuk vind. Want als je vakken neemt waar je niks aan vind lukt het toch niet.
« Laatst bewerkt op: 15 februari 2009, 22:46:54 door Deletingsenses »

Anonymous

 • Gast
« Reactie #32 Gepost op: 15 februari 2009, 23:38:22 »

dan kan je 1 extra keuzevak en eventueel nog een 2e extra keuzevak, maar dan heb je het wel heel druk. Heeft iemand dat, 2 extra keuzevakken? En hoeveel werk is dat?


Hier een 5VWO'er met 2 keuzevakken die haar ervaringen wel even wil delen.
Ik heb bewust gekozen voor 2 extra keuzevakken (en nog 2 grote ook, van 480 uur), met als gevolg dat ik nu ipv een studielast van de verplichte 1000-1040 uur, een studielast van 1560 uur heb.

En ja dat is veel. Als je je er echt voor in wilt zetten moet het lukken, ik heb 2 vakken die superveel praktisch werk zijn (PO's, verslagen, onderzoeken, beeldend werk, wekenlange projecten), en ook nog eens superveel leerwerk (gewoon stampen stampen stampen en dan wat toepassen).

Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik al meerdere keren erover gedacht heb 1 van de 2 op te geven, omdat ik gék word van de hoeveelheid werk - vraag me soms af wat ik mezelf aan doe. Met een dik jaar doe ik examen en ik heb ze nog steeds allebei, dus het is te doen, waar een wil is is een weg zeg ik altijd maar.

Oh en nog 1 dingetje: kies alsjeblieft natuurkunde bij NG, je kunt NG wel kiezen 'omdat je dan nog bijna alle kanten uit kunt', maar zonder natuurkunde valt er héél veel weg. Dat is de reden dat onze school sowieso al bij NG natuurkunde verplicht heeft gesteld. Dan maar 3 jaar zwoegen en eventueel bijlessen, en heeeel hard werken dan later erachter komen dat je beter toch natuurkunde had kunnen hebben! Echt waar!

raiseyourglass

 • Gast
« Reactie #33 Gepost op: 19 februari 2009, 19:02:58 »
oké dankjullie =)
& upje

stel dat ik nou toch natuurkunde ga doen, en ik haal later voor mn examen een 6 of zelfs lager. Dan is het toch zoiezo heel moeilijk ingeloot te worden voor geneeskunde? want je moet om gelijk ingeloot te worden cum laude slagen..

ik moet voor keuzebegeleiding morgen 3 opleidingen opschrijven die me aanspreken, dus als jullie nog info, tips of whatever hebben, graag :D

skram

 • **
 • Berichten: 471
  • Bekijk profiel
« Reactie #34 Gepost op: 20 februari 2009, 15:42:02 »

Hee,

ik zit nu in 3 gymnasium en binnenkort moeten we een voorlopige profielkeuze maken, maar ik heb geen idee wat ik moet kiezen!

ik wil echt al vanaf mijn 3e chirurg worden en heb altijd gezegd dat ik N&G ging kiezen. Maar ik kan dus helemaal geen natuurkunde! en om die richting in te gaan heb je natuurkunde en scheikunde nodig, en scheikunde wordt volgens mij ook heel moeilijk..

dan is er nog E&M; wat ik eigenlijk niet zo leuk vind maar dit is de enige optie die dan overblijft. (ik wil biologie erbij als keuzevak maar die kun je bij E&M niet kiezen)   EDIT; en ik vind economie stom :')

C&M wil ik niet want ik heb een hekel aan economie ben niet zo rekenkundig aangelegd jammer genoeg en daar kun je ook geen biologie kiezen.

en N&T kijk ik niet eens naar want dat is té moeilijk.

hebben jullie tips om een keuze te maken of weten jullie wat je in medische richting kan worden zónder natuurkunde? ik vind het echt zo stom dat wat ik het allerliefste wil niet kan omdat ik natuukunde niet snap >.<
en ja ik krijg ook nog een mentor/decaan gesprek dus die kunnen ook nog helpen  ^_^

pfft sorry voor dit te lange bericht maar er zijn vast mensen bij met ervaring haha


in c&m kan je juist wel bio kiezen, had ik ook mar heb laten vallen. en had ook geen economie op c&m dat was dan weer e &m. en als je geen natuurkunde kan ook niet kiezen want het word het 4378490389 keer zo moeilijker en saaier.  
m
L\\\'essentiel est invisible pour les yeux.

ANTIMATTER

 • ***
 • Berichten: 4.295
  • Bekijk profiel
« Reactie #35 Gepost op: 20 februari 2009, 16:02:57 »
Bij ons is het zo dat als je een keuzevak wilt doen je gemiddeld een 8 ofzo moet staan, omdat je veel uren erbij krijgt mag je je eige rooster maken zeg maar. Je kan dan zeggen oke, shit, mn keuzevak en eh natuurkunde is gelijk, nou dan ga ik vandaag naar mn keuzevak en morgen wel weer naar natuurkunde.

En ik zou gewoon natuurkunde gaan doen, als je het echt wilt doe het dan. Maar ik houd het toch bij C&M.

ANTIMATTER

 • ***
 • Berichten: 4.295
  • Bekijk profiel
« Reactie #36 Gepost op: 20 februari 2009, 16:05:25 »

oké dankjullie =)
& upje

stel dat ik nou toch natuurkunde ga doen, en ik haal later voor mn examen een 6 of zelfs lager. Dan is het toch zoiezo heel moeilijk ingeloot te worden voor geneeskunde? want je moet om gelijk ingeloot te worden cum laude slagen..

ik moet voor keuzebegeleiding morgen 3 opleidingen opschrijven die me aanspreken, dus als jullie nog info, tips of whatever hebben, graag :D


- Je mag 1 keer meeloten bij een opleidingsoort.
- Je mag 3 (?) jaar achter elkaar meeloten.
- Eh bij geneeskunde is het zo dat als je gemiddeld een 8 staat met je examen dan wordt je gelijk doorgelaten ja. Maar omdat er ook mensen zijn die niet goed doen op school maar misschien wel goede dokters kunnen worden, hebben ze ook de mogelijkheid op je CV op te sturen zeg maar. En dan is een extra vak hebben, of vrijwilligerswerk hebben gedaan bij een bejaardehuis verrekt handig geweest hehe.