Girlscene Forum

Girlscene => Beauty, Health & Hair => Topic gestart door: Happy op 09 april 2020, 20:07:27

Titel: Curly Girl Method, help?
Bericht door: Happy op 09 april 2020, 20:07:27
Hey,
Prepare voor mijn levensverhaal ahah
Ik ben dus een curlygirl, zie foto voor een sfeerimpressie(https://ibb.co/vPXW5wx)

Mijn haar was vroeger altijd drama. Toen ben ik mijn haar gaan behandelen met krulproducten, flinke tijd was mijn haar nogsteeds niet top. De tijd tussen afgelopen zomer en mijn recentste kappersbeurt zat het echt top! Daarna was het weer minder, af een toe een topdag maar niet zo goed als de tijd ervoor.
Die laatste knipbeurt was bij een krullenkapper, zij hebben toen alle siliconen uit mij haar gehaald, goede producten gebruikt, gedroogd als de curlygirl method voorschrijft, het hele plaatje. Het zag er top uit.
Heb toen speciale shampoo en conditioner gekocht zonder siliconen maar ik ben hiermee gestopt aangezien ik best een grootgebruiker ben en er in mijn stylingproducten nog wel gewoon siliconen zaten, een beetje zonde van het geld dus.
Normaal gebruik ik:
Shampoo: Elvive Color Vive (Die rode, ik heb overigens niet eens geverfd haar, oeps.)
Conditioner: Elvive Color Vive
Leave in: Andrelon Perfecte krul haarcréme
Mousse: Wella ultra sterke haarmousse Nr. 4

Verder gebruik ik voor day 2/3 hair Tigi Curls Rock Amplifier om mijn krullen er weer terug in te krijgen.

Persoonlijk denk ik dat ik gewoon veel geluk heb met mijn haar, ondanks dat siliconen super slecht zijn voor krullend haar kan mijn haar het best goed hebben. Hierdoor ben ik gewoon lui geworden. Maar nu we toch in quarantaine zitten kan ik net zo goed gaan experimenteren.
Mijn probleem is alleen: er is zoveel op de markt, ik weet niet waar ik moet beginnen! Ieder product zegt het best te werken. Het enige wat ik weet is dat DevaCurl een nogo is.

Verder heb ik video's gezien van de curlygirl method, en ik moet zeggen; wat kost dat veel werk zeg, defusen, drogen, haar niet aan mogen raken etc. Vinden de meiden die het vaker doen het waard? Went het?

Dus, conclusie:

Welke producten raden jullie aan? (Shampoo, conditioner en styling)
Is het het waard? (De moeite etc.)
Doen jullie ook alle stappen qua drogen etc.?
+ eventuele tips?
Alle andere opmerkingen zijn ook welkom natuurlijk :)
Titel: Re: Curly Girl Method, help?
Bericht door: Oceaan op 09 april 2020, 22:18:33
Zelf diffuse ik meestal niet maar ik "plop" wel. Ik vind dat het echt een verschil maakt! Ik krijg er echt veel mooier golvend/krullend haar van dan als ik het niet doe. En het went ook wel. Als je er eenmaal aan gewend bent gaat het best snel vind ik. En ik vind het ook zeker de moeite waard, sinds ik CG doe heb ik voor het eerst in m'n leven geen droog stro haar meer  :fieuw:


Ik zou zelf gewoon eerst een basisroutine beginnen (wasconditioner/lowpoo shampoo conditioner, gel), en als je dat hebt kan je speciale technieken toevoegen en andere producten erbij doen. Niet alles in 1 keer doen, dan weet je niet meer wat wel en niet werkt.
Titel: Re: Curly Girl Method, help?
Bericht door: Atosenzosja op 10 april 2020, 22:23:41
Op Facebookgroep Curls Cult kan je vrij veel informatie vinden.

Het adviseren van producten op afstand is zo niet te doen. Er zijn zo ongelofelijk veel producten en prijsklassen.

Ben het wel eens met degene boven mij. Begin met een basisroutine en pas stapje voor stapje dingen aan/toe.