Auteur Topic: De doodstraf  (gelezen 11292 keer)

Emma

 • ***
 • Berichten: 1.505
  • Bekijk profiel
« Reactie #75 Gepost op: 19 januari 2014, 20:59:32 »
Ik vind de doodstraf eigenlijk best onmenselijk en ik snap ook niet hoe je dat als persoon zou kunnen uitvoeren bij iemand anders. Ik zou zoiets nooit kunnen.

Emma

 • ***
 • Berichten: 1.505
  • Bekijk profiel
« Reactie #76 Gepost op: 19 januari 2014, 21:37:25 »
Ik zou dat met plezier doen bij sommige gevallen, zoals de daders van de zaak junko furuta, met plezier :D

Zelfs als iemand 100 moorden pleegt, zou ik diegene niet kunnen vermoorden. Ik kan me ook niet voorstellen dat je dat met plezier zou kunnen doen.

Denouement

 • ***
 • Berichten: 1.611
  • Bekijk profiel
« Reactie #77 Gepost op: 19 januari 2014, 21:39:01 »
Ik zou dat met plezier doen bij sommige gevallen, zoals de daders van de zaak junko furuta, met plezier :D

Ik vind je dan eigenlijk net zo slecht, al helemaal omdat je zegt met plezier. Zij deden het ook met plezier.
The sun loved the moon so much he died every night to let her breathe.

lovegirl<3

 • **
 • Berichten: 295
  • Bekijk profiel
« Reactie #78 Gepost op: 19 januari 2014, 21:46:50 »
Daar ben ik het niet mee eens. Een psychopaat blijft een psychopaat. Een necrofiel blijft een necrofiel. Een pedo blijft een pedo. En dat zijn vaak de mensen die in de gevangenis zitten. De mensen met een zieke geest en daarin gewelddadig gedrag vertonen en geen empathie met hun slachtoffers tonen. Ook seriemoordenaars word door de maatschappij in deze categorie geplaatst. Zo iemand wilt helemaal niet genezen, weet niet eens dat die een probleem heeft. Ze weten nauwelijks het verschil tussen goed en kwaad en weten hiermee andere te manipuleren. Niemand weet echt of het een foutje van de brein is (reactie op stress in de hersenen) of dat de oorzaak nu helemaal in de jeugd ligt. Die persoon denkt niet blij te zijn met zijn tweede kans en gaat zijn best doen om te veranderen. Die mensen moeten voor hun eigen gevaar en voor hun omgeving gewoon opgesloten worden. Want die gaan waarschijnlijk daarna anders gewoon weer verder.

Jaa oke dat is wel waar, maar ik heb het over de doodstraf. Je kunt iemand ook gewoon laten leven en achter de tralies laten. Sommigen zijn gek jaa dat klopt, maar ik geloof dat er ook mensen zijn die wel kunnen veranderen en die ook spijt hebben van wat ze hebben gedaan.

hoestdrank

 • **
 • Berichten: 340
  • Bekijk profiel
« Reactie #79 Gepost op: 19 januari 2014, 21:48:31 »
Ik vind de doodstraf hypocriet en niet passen in een ontwikkelde maatschappij.

Denouement

 • ***
 • Berichten: 1.611
  • Bekijk profiel
« Reactie #80 Gepost op: 19 januari 2014, 21:53:42 »
Ik doe het met plezier puur om hen hetzelfde te laten voelen als hun slachtoffer, je kunt me echt niet wijsmaken dat ik dan even slecht ben :'D Ik ben er gevoeliger voor en als iemand jou zusje/moeder op de manier als Junko afgemaakt werd zou afmaken, weet ik zeker dat jij er ook geen probleem mee zou hebben (oké je zou het walgelijk vinden dus op die fiets misschien wel, maar het zou je niet boeien, denk ik, en als je dan nog denkt ze verdienen het niet, tja oké).

Het is ziek wat zij gedaan hebben, maar ik zou niet met 'plezier' hetzelfde doen zodat zij voelen hoe het is geweest voor het slachtoffer. Dan blijf je in een vicieuze cirkel. Ik zou ontzettend kwaad zijn als dit bij mijn moeder zou gebeuren, maar ik zou het zelf niet terug kunnen doen. Als je zoiets kan doen lijkt het mij dat je sadistische trekjes hebt.
The sun loved the moon so much he died every night to let her breathe.

Si42

 • *
 • Berichten: 4
  • Bekijk profiel
« Reactie #81 Gepost op: 19 januari 2014, 22:16:10 »
Ik ben deels voor, omdat het onder andere goedkoper is. Ook vind ik dat wanneer iemand een ander vermoord zijn eigen recht op leven opgeeft En het heeft het een afschrikKend effect, want ik denk dat iemand minder snel de trekker van een revolver zal overhalen wanneer diegene weet dat daar de doodstraf opstaat. Ook denk ik dat je alleen op zo'n manier het moorden kan verbannen, door de moordenaars te vermoorden, want in bijv landen als Saoudi Arabië volgen er op een moord heel veel wraakacties, waarbij de familie van het slachtoffer de moordenaar weer gaan vermoorden en zo verder. Ook vind ik dat wanneer er op moord geen doodstraf staat je eigenlijk het leven van een moordenaar serieuzer neemt dan het even van het slachtoffer.
Maar ik ben ook van mening dat wanneer er door de doodstraf een onschuldig leven wordt genomen het eigenlijk afgeschaft moet worden, Alhoewel er in de praktijk meestal veel jaar tussen de moord en de executie zit.

Hellooooo

 • **
 • Berichten: 863
  • Bekijk profiel
« Reactie #82 Gepost op: 19 januari 2014, 22:21:38 »
Tegen,


- Moord is moord, dus als de rechters/juryleden de doodstraf opleggen aan iemand zijn zij in mijn ogen ook moordenaars. Net zoals degene die de doodstraf uitvoert.
Kun je wel zeggen, "Ja, maar zij volgen enkel de wet.'' Dikke onzin, ZIJ doen het, ZIJ tekenen het doodsvonnis, ZIJ voeren dat vonnis uit. Als iedereen zou weigeren zou de doodstraf niet voorkomen. Nazi's verraadden destijds toch ook Joden omdat het moest van de wet? Dan zouden zij ook niet slecht zijn...


- Fout gedrag verbeter je zeker niet door zelf ook fout gedrag te tonen. Natuurlijk zijn er mensen die compleet gek zijn in hun kop. Maar in mijn ogen is er altijd een trigger zijn die hun tot die gekte drijft. Niemand wordt geboren met het idee: 'Goh, laat ik even heel de wereld uitroeien.' Waarom zou die trigger niet te weerleggen zijn? Waarom zouden we mensen 'opgeven.'


- Levenslang is een ergere straf. Er zijn serie moordenaars die denken, 'Mooi, doodstraf, ben ik in 1 keer van al m'n zorgen af.' Geef ze maar levenslang, laat ze maar dealen met de woede van de maatschappij om hun daden. Maar eerst: vindt de trigger, waarom moordde hij?


- Ik geloof dat de mensen die echt alleen maar doden en echt geen enkele vorm van gevoel bezitten, niet bang zijn voor de dood. Ik denk dat die mensen zich nooit zouden laten oppakken, zij zorgen er wel voor dat de politie gedwongen wordt om ze dood te schieten. En daarom geloof ik ook dat ieder die gearresteerd is ergens, soms heeeeel diep vanbinnen, nog beschikt over een greintje inlevingsvermogen.

Mijn verhalen: 1. De Hostium (Voltooid)  2.Water (Voltooid)

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #83 Gepost op: 20 januari 2014, 10:41:19 »
Als je de doodstraf op een 'humane' manier uitvoert dan is dit duurder dan iemand levenslang geven. Levenslang lijkt me een ergere straf gezien je dan nog een tijdje met jezelf opgesloten zit en als je onterecht veroordeeld bent dan kun je nog vrijgelaten worden. Hoe kun je de doodstraf dan verkiezen boven levenslang?

Btw, een aantal mensen in dit topic zie ik zeggen dat ze verkrachting erger vinden dan moord. Waarom? Ik heb het zelf meegemaakt en het is niet makkelijk maar ik leef tenminste nog wel. Ik kan met behulp van een psycholoog echt nog een heel leuk en goed leven hebben. Iemands leven afnemen is in mijn ogen dan ook veel erger.

Niet citeren.

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #84 Gepost op: 20 januari 2014, 10:42:46 »
De doodstraf is niet goedkoper. Dat kun je gewoon op google vinden.

Emma

 • ***
 • Berichten: 1.505
  • Bekijk profiel
« Reactie #85 Gepost op: 20 januari 2014, 11:54:54 »
Ik vind dat geld in deze discussie geen rol speelt. Al was de doodstraf 100x goedkoper dan levenslang, ik blijf het gewoon onmenselijk vinden.

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.599
  • Bekijk profiel
« Reactie #86 Gepost op: 20 januari 2014, 19:46:38 »
Hoe weet je dat ze gelijk ziek zijn? Ted Bundy was echt NIET ziek, maar hij kreeg de drang en wou het gewoon doen (tig meisjes vermoorden en verkrachten), geloof me, dat 'ze zijn ziek' geld voor heel weinig gevallen.

Bundy bleek verder een bijna obsessieve angst te hebben om zonder benzine te zitten. Uit zijn creditcardafschriften blijkt dat hij enorm veel tankte, steeds in kleine hoeveelheden en soms tot amper enkele dollars.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ted_Bundy#Studies_en_relaties

Ik vind dit kleine stukje al bewijs dat er psychisch iets aan de hand is. Dus dan ben je ziek naar mijn mening.

Ann Rule vertelde in een interview dat mensen soms geboren worden met een genetische aanleg die later tot geweld kan leiden. Als zo'n individu van meet af aan opgroeit in een hecht, warm gezin waarin de opvoeding zich richt op respect voor anderen en normale verhoudingen kan deze aanleg uiteindelijk verdwijnen en zo wordt dan voorkomen dat iemand gewelddadig wordt. Komt zo'n individu echter al jong terecht in een gezin waarin geweld en afwijkende normen en waarden normaal zijn is de basis gelegd voor een uitermate gevaarlijke karakterontwikkeling. In het geval van Ted Bundy lijkt dit laatste duidelijk het geval: de eerste vier jaar van zijn leven woonde hij bij een instabiel gezin waarin gewelddadigheid geregeld voorkwam. Rule stelt ook dat kinderen al op zeer jonge leeftijd kunnen beseffen of ze al dan niet gewild zijn, wat hun ontwikkeling ook sterk beïnvloedt. Ook hier geldt dat Ted Bundy direct na zijn geboorte niet heeft kunnen hechten aan zijn moeder, wat zijn karakterontwikkeling zeker moet hebben beschadigd. Daarbij moet echter wel de kanttekening worden geplaatst dat Bundy zelf heeft gezegd dat hij 'ervoor koos te gaan moorden'.

Dit vind ik ook waar. Hij heeft een hele slechte jeugd gehad, wat natuurlijk geen excuus is maar het verklaart wel zijn gestoorde gedrag, als je in je jeugd mishandeld bent.
Like, I feel like every year has a new energy, and I feel like this year is really about, like, the year of just realizing stuff. And everyone around me, we're all just, like, realizing things

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #87 Gepost op: 20 januari 2014, 20:07:01 »
Er stond dit weekend een heel interessant artikel over misdaad en neurologische- en psychische stoornissen. Het kwam er op neer dat dit ook een reden kan zijn om iemand juist zwaarder/langer te straffen, gezien de kans dat hij het opnieuw doet dan groter is.

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.599
  • Bekijk profiel
« Reactie #88 Gepost op: 20 januari 2014, 20:38:10 »
lol slechte jeugd?
kijk zijn laatste interview, hij had echt GEEN slechte jeugd :'D
Bundy zegt dat hij het absoluut niet vind kunnen dat mensen gelijk zijn gedrag linken met zijn jeugd.

http://www.youtube.com/watch?v=nsVJ8p1UPc8

ohw, sorry had me er niet echt super in verdiept. Maargoed, dat zegt hij natuurlijk zelf.
Like, I feel like every year has a new energy, and I feel like this year is really about, like, the year of just realizing stuff. And everyone around me, we're all just, like, realizing things

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #89 Gepost op: 20 januari 2014, 20:38:49 »
Is ook zo, want het is bijna niet te genezen. Als iemand ergens plezier in heeft, kun je dat echt niet zo makkelijk veranderen.

Kent iemand die twee jochies 'Jon Venables en Robert Thomspon?'. Die hebben een kindje van vier vermoord toen ze tien waren. Ze gaven elkaar de schuld, maar gingen beiden tot hun achttiende de bak in. Alleen hadden ze van Jon een tekening gevonden, deze:

Had ie voor de moord getekend. Robert niet. Hij had er dus al een soort van gedachtes mee.

Ze komen er allebei uit en raad eens wie weer vast zat. JON :D

Dat was toch zijn moeder die hij had getekend die de kinderen mishandelde? Die jongens zijn trouwens ook zwakbegaafd. (Daar ging het in het NRC artikel ook over. Ik zal het eens proberen terug te zoeken.)

Cayenna

 • ***
 • Berichten: 1.027
  • Bekijk profiel
« Reactie #90 Gepost op: 20 januari 2014, 20:39:37 »
Ik ben voor. Als er mensen zijn die anderen hebben vermoord, of kinderen erg misbruikt hebben, verdienen ze het om dood te gaan. Levenslang is dan misschien 'zwaarder', maar het voelt voor mij dan beter als ze er gewoon niet meer zijn. Zulke mensen moet je toch nooit meer loslaten in de samenleving.


Natuurlijk wel alleen als er absoluut bewijs is dat ze toerekeningsvatbaar zijn en ook echt de dader zijn, bij twijfel niet de doodstraf.
''When did the future switch from being a promise to being a threat?''

QueenB.

 • ****
 • Berichten: 6.108
  • Bekijk profiel
« Reactie #91 Gepost op: 20 januari 2014, 20:42:26 »
Ik vind niet dat mensen het recht hebben om over iemands dood te gaan. Het is gewoon gruwelijk. Want de doodstraf zal dan te snel gebruikt worden voor elke gek op deze wereld. Dat Saddam Hoessein doodstraf heeft gehad vind ik lang niet zo gek, maar dat is meer omdat hij zelfs vanuit zijn gevangenis nog zijn handlangers opdracht kon geven. Zo iemand is gewoon echt gevaarlijk. Ik vind gewoon dat het niet zomaar iets is.
~

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.599
  • Bekijk profiel
« Reactie #92 Gepost op: 20 januari 2014, 20:45:48 »
Is ook zo, want het is bijna niet te genezen. Als iemand ergens plezier in heeft, kun je dat echt niet zo makkelijk veranderen.

Kent iemand die twee jochies 'Jon Venables en Robert Thomspon?'. Die hebben een kindje van vier vermoord toen ze tien waren. Ze gaven elkaar de schuld, maar gingen beiden tot hun achttiende de bak in.

Wauw wat een gestoord verhaal is dat. Snap ook niet dat ze maar 8 jaar hebben gekregen, Venables is later opgepakt wegens het bezit van kinderporno, en als je het verhaal erom heen leest zijn ze echt gewoon.. ziek.
Like, I feel like every year has a new energy, and I feel like this year is really about, like, the year of just realizing stuff. And everyone around me, we're all just, like, realizing things

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #93 Gepost op: 20 januari 2014, 20:50:13 »
Wauw wat een gestoord verhaal is dat. Snap ook niet dat ze maar 8 jaar hebben gekregen, Venables is later opgepakt wegens het bezit van kinderporno, en als je het verhaal erom heen leest zijn ze echt gewoon.. ziek.

Omdat het kinderen waren en die kun je nu eenmaal geen volwassen straf geven. Waarschijnlijk hadden ze 8 jaar intensieve therapie moeten hebben maar dat is niet gebeurt geloof ik.

ordinary

 • **
 • Berichten: 964
  • Bekijk profiel
« Reactie #94 Gepost op: 20 januari 2014, 21:27:19 »
Veel mensen zeggen hier dat doodstraf goedkoper is, maar dat is NIET zo! Als je even een goede bron natrekt zul je zien waarom en ik heb het een paar pagina's terug ook al gemeld. Dus het argument dat het zogenaamd 'goedkoper' moet zijn slaat nergens op. Hier nog een artikel: http://www.express.be/joker/nl/platdujour/doodstraf-uitvoeren-is-duurder-dan-levenslang-geven/104743.htm
En al was het duurder, het gaat hier om levens.
Souriez, vous êtes belle.  | typical signature  

Denouement

 • ***
 • Berichten: 1.611
  • Bekijk profiel
« Reactie #95 Gepost op: 20 januari 2014, 21:29:12 »
Is ook zo, want het is bijna niet te genezen. Als iemand ergens plezier in heeft, kun je dat echt niet zo makkelijk veranderen.

Kent iemand die twee jochies 'Jon Venables en Robert Thomspon?'. Die hebben een kindje van vier vermoord toen ze tien waren. Ze gaven elkaar de schuld, maar gingen beiden tot hun achttiende de bak in. Alleen hadden ze van Jon een tekening gevonden, deze:
Had ie voor de moord getekend. Robert niet. Hij had er dus al een soort van gedachtes mee.

Ze komen er allebei uit en raad eens wie weer vast zat. JON :D

Ik kreeg echt rillingen over mijn rug toen ik dit verhaal hoorde. Arm kindje toch.
The sun loved the moon so much he died every night to let her breathe.

ordinary

 • **
 • Berichten: 964
  • Bekijk profiel
« Reactie #96 Gepost op: 20 januari 2014, 21:35:27 »
Hoe weet je dat ze gelijk ziek zijn? Ted Bundy was echt NIET ziek, maar hij kreeg de drang en wou het gewoon doen (tig meisjes vermoorden en verkrachten), geloof me, dat 'ze zijn ziek' geld voor heel weinig gevallen.
Ik vind dat een normaal mens die ideeën niet hoort te hebben, als je die wel hebt dan noem ik dat wel 'ziek' ja. Als je gewoon normaal en helemaal honderd bent in je kop dan voer je dat soort gruwelijke praktijken echt niet uit. Stel je oom zou op een dag zeggen dat hij 'graag mensen zou willen vermoorden, gewoon voor de kick' dan is dat persoon niet gezond. Dat is ziek.
Souriez, vous êtes belle.  | typical signature  

ordinary

 • **
 • Berichten: 964
  • Bekijk profiel
« Reactie #97 Gepost op: 20 januari 2014, 21:40:08 »
Deze opmerking snap ik nooit echt. Ik bedoel, ZIJ hebben ook mensen van het leven beroofd.
En moet het dan zo zijn dat deze moderne, 21ste eeuwse samenleving de daders daarom ook mag vermoorden? Omdat zij een fout zijn begaan moeten wij dat dan ook doen?

En je hoort tegenwoordig trouwens nog regelmatig verhalen van mensen die onschuldig zijn geëxecuteerd. Er zijn altijd risico's aan verbonden.
Souriez, vous êtes belle.  | typical signature  

Mphor

 • ***
 • Berichten: 1.512
  • Bekijk profiel
« Reactie #98 Gepost op: 20 januari 2014, 21:59:19 »
Deze opmerking snap ik nooit echt. Ik bedoel, ZIJ hebben ook mensen van het leven beroofd.
Misschien niet. Ik zag laatst in een documentaire dat in Amerika echt onschuldige mensen de doodstraf krijgen.
Het prisioners dilemma dat je bij economie krijgt, heet zo, omdat dit in Amerika serieus een prisionersdilemma is. In sommige staten krijgt de rechter meer geld als hij of zij een doodstraf geeft als veroordeling. Zij vragen dan aan een gevangene, waarvan wel bewijs is dat hij/zij een misdaad heeft begaan wie het gedaan heeft. En als zij maar zeggen dat een onschuldige het heeft gedaan, komen zij vrij en krijgt de onschuldige de doodstraf. Het kan de rechters daar geen fuck schelen of mensen onschuldig zijn. Dat vind ik gewoon echt te ver gaan.
Ja, misschien is er ook voor de volle 100% bewijs dat iemand het wel heeft gedaan. Maar ik ben van mening dat je het nooit helemaal zeker kunt weten. Straks vermoord je een onschuldig iemand.
Natuurlijk gaat dit over Amerika, maar het gaat om het idee. Ik vind het een heel erg idee dat je wellicht een onschuldige vermoord.

Coccolare

 • ****
 • Berichten: 5.486
  • Bekijk profiel
« Reactie #99 Gepost op: 21 januari 2014, 08:31:53 »
Dan nog is het ziek dat je als 10 jarige tot dit soort dingen in staat bent. Dan ben je echt gewoon ziek in je hoofd. Kan er ook geen respect voor opbrengen.

Zo'n kind kan er vrij weinig aan doen dat hij ziek in zijn hoofd is, he.

Verder snap ik die oog om oog, tand om tand reacties in dit topic echt niet. Ik vind het niet echt intelligent of ontwikkeld overkomen, sorry.