Vanmorgen iets nieuws geprobeerd, een aardbeien-cheesecake uit de magnetron.
- 20 g vanille whey
- 10 g custard poeder
- 5 g kokosmeel
- 100 g magere kwark (met een smaakje of naturel)
- het eiwit van 2 eieren (ong. 70 g)
- snufje zout
- snufje bakpoeder
- 10 druppels zoetstof (of niet als je whey zoet genoeg is)
- 50 g (diepvries) aardbeien
Voeg in een magnetron bestendig schaaltje de whey, custard poeder, kokosmeel, magere kwark, de eiwitten, bakpoeder, zout en zoetstof toe samen met een mini scheutje water (of melk). Mix dit met een vork of garde heel goed zodat alle klontjes eruit zijn.
Prak de aardbeien tot een soort sausje en verwarm eventjes, zodat het echt goed een soort prutje is. Voeg ong. 3 theelepels van het aardbeienprutje door het beslag. Mix dit niet compleet erdoorheen, maar een beetje met een vork zodat er swirls ontstaan (als je begrijpt wat ik bedoel, hihi). Zet het schaaltje in de magnetron voor 2.30 tot 3 minuten (750 watt). Houd het even goed in de gaten, als het geheel niet meer vloeibaar is, is het prima. Keer om op een bordje en top af met de overige aardbeien 'saus'.
Ik heb kokosmeel van Action (Coco Island), whey van QNT delicious whey, magere milde kwark van Campina gebruikt.
De cheesecake heeft de volgende voedingswaarden:
Kcal: 238
Koolhydraten: 17 gram
Eiwitten: 34 !!! gram
Vezels: 1 gram
Suiker: 5 gram
Vetten: 2 gram
Verzadigd vet: 0 gram
