Auteur Topic: Algemeen topic: samen gezond afvallen #6 [Lees de beginpagina]  (gelezen 256661 keer)

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Gepost op: 07 januari 2016, 15:33:53 »
Hey!

Omdat het vorige topic (Gezond afvallen: Samen afvallen #5) aan het einde van deze week wordt verwijderd, start ik een nieuw topic. Van Denna, oprichtster vorige topic, mocht alle info gekopieerd worden. Dus dat ga ik maar doen :)
Ik heb bijna alles letterlijk gekopieerd van het vorige topic. Denna; als dit niet oké is hoor ik het graag want dan verander ik het meteen!

Lees de eerste pagina
Dit is een topic voor meiden die wat willen afvallen op een gezonde manier door een lifestyle verandering. Dus gezond eten en bewegen! Bij gezond hoort ook kiezen voor een gezond gewicht, is je streven ondergewicht of dicht tegen ondergewicht aan, ben je niet welkom.

Wil je afvallen met een dieet [weinig koolhydraten - meer verbranden dan wat je eet - sonja bakker enzv] is dit niet het geschikte topic voor jou, dan raden wij aan om een nieuw topic te maken met het dieet wat je volgt of te zoeken naar een bestaand topic met jouw dieet.
Pillen, injecties, shake diëten en andere 'hulpmiddelen' vallen ook onder dieet.
Wil je het gebruiken, geen probleem, maar het is niet geschikt voor dit topic.
Dit topic is dus niet geschikt voor snelle oplossingen en snel gewicht verlies


Regels:
* Blijf alert. Gebeuren er ongezonde dingen? Meteen melden en oplossen!
* Vriendelijk blijven tegen elkaar
* Geen drama zaaien
* Eetlijstjes zijn toegestaan ALS ze gezond zijn.
    Te weinig eten is niet gezond. Eet je onder de 1500,valt dit niet onder gezond
* Streven naar ondergewicht is niet toegestaan, wil je rond de 19 zitten is het een eigen keuze maar niet in dit topic.
* Plaatjes, recepten of work-outs posten is allemaal toegestaan indien gezond, geen thinspo!
* Zelfvertrouwen moet je niet uitputten uit een cijfer van de weegschaal of een kledingmaat. Zelfvertrouwen moet je uit jezelf halen. Eerst van jezelf houden en dan gaat het afvallen vanzelf.
* Op erg jonge leeftijd [jonger dan 16] willen afvallen terwijl je een gezond gewicht hebt is niet iets wat wij in dit topic promoten. Als advies, ben je jong en heb je een normaal gewicht en wil je toch werken aan een gezond lichaam. Zorg dat je minimaal 30 minuten per dag beweegt en 80% gezond en 20% ongezond eet. Maar richt je niet actief afvallen/teveel sporten/krachttraining.
*Afvallen is geen wedstrijd in 'hoe doe ik het het beste', het gaat om jouw doelen en wat voor jou werkt er zijn meerdere manieren om gezond af te vallen.
* Heb je vragen, stel ze vooral!Heb respect voor elkaar
Vooral als je nieuw bent en je plaatst hier je lijstje kun je veel feedback krijgen, sommige meiden geven in 1 keer veel informatie. Dit is niet op je neer te drukken maar om je te helpen. De meeste meiden zijn ook vanaf nul of lager begonnen en weten daardoor wat slecht is en wat je kan verbeteren. Dus alles wat word geschreven is alleen behulpzaam bedoelt zodat je ervan kan leren en je gezond kan afvallen.

Wij zien hier heel gericht op het gezonde. Dus genoeg eten is daar een groot punt bij. Dus als je een bericht plaatst met “Ik wil afvallen, ik ga nu maar 3 keer per dag eten en 20 workouts doen” Dan komt daar soms een harde opmerking over. Waarom? Omdat het de aanleiding is voor eetstoornissen en daarvoor willen wij je behoeden. Sommige hebben tegen een eetstoornis aangezeten en anderen hebben het meegemaakt, daarom word er fel op gereageerd want kunnen wij zorgen dat iemand niet die kant op gaat, dan gaan we er voor.Ik wil dun zijn deze zomer, dus er moet x aantal kilo af in een korte tijd.
Nee, spieren zijn veel belangrijker voor een bikini readybody. Spieren zorgen voor dat strakke effect. En de vraag is, wil je zo snel mogelijk veel kilo's eraf? Nee inderdaad; het is alleen maar tijdelijk. Want als je gaat afvallen op de slechte manier dus zo weinig mogelijk kcal inname nemen, kom je alleen maar in de problemen. Lichaam spaarstand, uiteindelijk heb je de kracht er niet meer voor om je alles te ontzeggen, leid tot vreetbuien, die leiden tot kilo's en dan boemklap je hebt je oude gewicht + wat extra's. Je voelt je alleen maar vreselijker. Je bent niet in 1 week aangekomen tot het gewicht wat je nu bent, dus verwacht ook niet dat je je doel haalt binnen 1 week. Neem je tijd.

Nieuwe mensen
Iedereen is welkom in dit topic zolang ze zich houden aan de regels.
Het is natuurlijk lastig om zomaar in een topic te komen waar allemaal bekenden van elkaar zitten.  Dus stel je even voor.

Wat is je naam, leeftijd, gewicht, lengte, hobbbies, doe je aan sport, waar heb je moeite mee enzv enzv.

Verder als korte opmerking, wij zijn het gezond afvallen topic. Ons hoofddoel in dit topic is afvallen, er zijn ook andere topics dit goed zijn als je niet wilt afvallen.
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/fit-voor-de-zomer-2016-326640.0.html Voor strakker worden
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/kayla-itsines-bikini-body-guide-1-lees-eerst-de-beginpost-307105.0.html Voor een strakker lichaam door middel van de Kayla Itsines bikini body guide (E-book gratis op internet te vinden)

Dit was (momenteel nog bestaand) deel 5:
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/gezond-afvallen-samen-afvallen-5-lees-de-beginpagina-308208.0.html
« Laatst bewerkt op: 21 november 2017, 16:35:37 door kopjechino »

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #1 Gepost op: 07 januari 2016, 15:37:59 »
Voeding
Voeding is 80% van afvallen en heel belangrijk. Je hoeft niet meteen alles af te wegen en te tellen maar kleine aanpassingen in voeding zijn handig.Hoeveel moet ik nou eten?
Minder kcal eten is niet per definitie afvallen.
Je moet weten hoeveel je lichaam verbrand daarvoor gebruik je deze formule: van Harris Benedict
Deze site rekent dat perfect uit.
http://www.runinfo.nl/caloriebehoefte-harris-benedict.htm

Het laat zien wat je rust verbranding is en wat je nodig hebt op een dag. Het is zo dat je ongeveer 500kcal eraf kan halen als je wilt afvallen. Let wel op dat je niet onder je BMR of 1500kcal gaat eten.
Verder als je heel intensief gaat sporten is het nodig om meer te eten.

Wil je aankomen qua spiermassa, dan moet je meer eten om die spieren op te bouwen.

Het is best lastig om te kijken hoeveel je nodig hebt, heb je vragen stel ze in het topic zodat iemand je kan helpen.Hongerstand
Het is niet aan te raden om minder dan 1500 calorieën per dag te eten, gewoonweg omdat dat ongeveer de grens is tussen genoeg voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven en je lichaam in staat van uithongering brengen. Op het moment dat je namelijk te weinig calorieën binnenkrijgt, loop je niet alleen de kans of vitamine tekorten, maar je lichaam zal ook de stofwisseling aanpassen om er voor te zorgen dat het minder energie gebruikt, en dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen!Drinken
Het is zo dat veel mensen gezond eten maar onbewust veel kcal eraan drinken. Cola bevat enorm veel suiker en kcalWater is gewoon een stuk gezonder en helpt bij afvallen. Maar om nu alleen op water te leven is voor veel mensen niet te halen. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven zoals thee. Veel meiden drinken groene thee & witte thee omdat deze bijdraagt aan afvallen maar iedere vorm van thee is goed, zolang je er maar niet 10 suikerklontjes ingooit.

Belangrijk is om te kijken naar wat is toegevoegd bij het drinken, er kan groot op een fles staan ‘Geen suiker, 0kcal, geen vet” maar vaak worden aan die producten aspartaam of andere chemische dingen toegevoegd en je wilt juist zo zuiver mogelijk drinken en eten. We gaan voor een gezond lichaam, en dat betekend zo min mogelijk troep.

Waarom nou water?
Ons lichaam bestaat voor bijna ⅔ deel uit water. Belangrijke lichaamsfuncties zullen stilvallen zonder voldoende water. Per dag verlies je zo´n anderhalve liter vocht door te ademen, zweten of via de ontlasting. Bij een normaal voedingspatroon verwerken we zo´n 3 liter water per dag. 2 liter hiervan krijgen we binnen via water, koffie, thee, frisdrank, vruchtensap of alcohol. De rest krijgen we uit groenten en fruit en andere voedingsstoffen. Je kan geen boek openslaan over voeding, afvallen of diëten of het staat er wel; drink veel water, liefst 2 liter per dag. Maar waarom is water drinken, naast bovenstaande informatie,  eigenlijk gezond?

-    Als je dorst hebt, gaat je lichaam water vasthouden als reserves. Hierdoor wordt je zwaarder. Water is ook het beste tegen de dorst.
-    Door water te drinken, verminder je je eetlust. Door zo´n 10 minuten voor de maaltijd een glas water te drinken, zul je tijdens de maaltijd minder trek hebben.
-    Vetten worden minder snel opgeslagen in het lichaam als je goed water drinkt.
-    Een goede oplossing tegen constipatie is water drinken. Ook voor je lever is water goed.
-    Afval- en gifstoffen worden gemakkelijker uit het lichaam verwijderd als je veel water drinkt. Water zorgt er ook voor dat zuurstof en voedingsstof goed in het bloed verspreid worden.
En nu denk je, auw hoer me niet kind. Ik kan echt nooit zoveel water drinken per dag. Je kunt makkelijk met wat ‘trucjes’ je water intake verhogen. Neem overal waar je heen gaat een flesje water mee en probeer bewust af en toe een slok te nemen en voor je het weet is die leeg. Je kunt ook een aantal literflessen vullen met als doel die voor de avond op te drinken. Verder is het natuurlijk ook een optie om voor iedere maaltijd en snack een glas water te drinken. 

Eten om de 3 – 4 uur
Belangrijk is om regelmatig te eten. Een goed patroon is 6-7 keer eten op een dag. Ongeveer wat je moet eten op een dag is dit. Het aantal is afhankelijk van hoeveel kcal je nodig hebt per dag maar je kunt ongeveer kijken dat je in de ochtend meer kcal binnen krijgt dan in de avond gezien je gedurende de dag verbrand 

Ontbijt: [2-3 boterhammen of zelfde aantal in vezels, melkproduct en mogelijk fruit]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]
Lunch: [3-4 boterhammen met gevarieerd beleg]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]
Avondmaaltijd: [50% groente, 25% aardappel of pasta 25% Vlees]
Tussendoor: [Fruit,groente,noten,melkproduct]

Goede tussendoortjes zijn fruit [2x per dag] groente & noten
Of een lekkere smootie!
En zorg dat je 2x een melkproduct nuttigt. Eiwitten zijn ideaal voor na het sporten.
Belangrijk is niet dat je al het ongezonde schrapt uit je voeding, het moet realistisch blijven en je moet jezelf wat gunnen. 80% gezond en 20% ongezond is een heel goed streven.Gezonde recepten]
http://imgonnamakeachange.tumblr.com/tagged/recipes

http://www.voedzaamensnel.nl/

Wat kan je in je smoothie doen
http://www.smoothiesuperfoods.com/smoothie-superfood-list/


Enorm lange lijst met recepten
http://making-it-out-alive.tumblr.com/post/52761876365/updated-30-01-14-breakfast-acai-berry-breakfast
« Laatst bewerkt op: 07 januari 2016, 16:04:12 door Romy »

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 07 januari 2016, 15:41:58 »
Voedingsstoffen

Etiketten lezen
Veel mensen roepen “Als je minder eet val je af” Dus ze gaan uit van het verminderen van het aantal kcal. Dit klopt niet helemaal. Kcal moet je zien als brandstof, gewoon een stof die je verbruikt om alles te doen oa ademen en bewegen. Waar je op moet letter zijn de voedingsstoffen.Koolhydraten
Simpele koolhydraten worden vrijwel direct omgezet in vet, of je moet zo intensief bezig zijn dat het meteen verbruikt wordt of je moet een hoge verbranding hebben waardoor het wel wordt gebruikt, als het uiteraard niet met emmers tegelijk genuttigd wordt.

Complexe koolhydraten moeten eerst worden verteerd waardoor het wat meer verspreid in je bloedbaan komt, waardoor de kans op een overschot om om te zetten naar vet veel geringer is. Maar als jij de hele dag op je luie reet zit en 10 boterhammen naar binnenwerkt 'omdat het gezond is' dan moet je niet gek op kijken als je in een paar maanden modder vet bent.

Eiwit
Eiwitten worden omgezet in aminozuren en die worden vooral gebruikt om onder andere spierweefsel te repareren/aan te zetten, maar ook andere weefsels te repareren, te groeien, voor van alles en nog wat. Een teveel aan eiwit wordt gewoon afgebroken, echter een teveel (als in, echt teveel) aan eiwitten kan wel voor ernstige problemen zorgen.

Vetten
Vetten komen in veel soorten voor, waaronder enkelvoudige on- en verzadigde vetten en meervoudige on- en verzadigde vetten. Vetten worden gewoon bij je andere vetreserves geplaatst totdat ze nodig zijn. De verzadigde vetten kun je het beste vermijden omdat die zonder moeite bij je vetreserves kunnen aansluiten, er voor zorgen dat andere vetten en zelfs afvalstoffen er makkelijk op aansluiten maar je lichaam heeft er wel wat meer moeite mee om ze weer af te breken.
Onverzadigde vetten moeten eerst een beetje bewerkt worden, maar ook niet veel. Die zullen echter makkelijker weer worden afgebroken. Voor de rest worden vetten gebruikt om vitamines en andere belangrijke stoffen te transporteren.


Wil je bijhouden hoeveel je eet en of het gezond is?

https://mijn.voedingscentrum.nl/  heeft een handige tool die daarbij kan helpen. Maar er zijn genoeg apps en websites in de omloop die hetzelfde doen.


Voedingstoffen

Je zult je wel afvragen waarom komen er altijd opmerkingen over ‘meer vezels’ ‘meer eiwitten’ deze dingen zijn belangrijk voor een goed voedingspatroon en om een sexy lichaam te creëren. Dus hieronder even kort wat waar goed voor is.De redenen waarom vezels gezond zijn
Vezels verteren niet in je lichaam, ze verlaten het lichaam weer via de ontlasting. In je darmen nemen vezels vocht op. Dit heeft een gunstige werking op de stoelgang. Mensen die problemen hebben met hun stoelgang moeten erop letten dat ze voldoende vezels binnen krijgen.
Voedingsvezels hebben een gunstige werking op het slechte cholesterol in je bloed. Met een goede cholesterolgehalte heb je minder kans op hart- en vaatziektes.
Vezels zorgen voor een langer gevuld gevoel. Ze leveren geen calorieën, maar wel vulling in je maag. Dit is vooral belangrijk als je aan het afslanken bent.
Vezels vertragen het voedseltransport door de darmen, waardoor de bloedsuikerspiegel langzamer stijgt en daalt, dit zou een positief effect kunnen hebben op het voorkomen van diabetes type 2, maar dit is nog niet wetenschappelijk aangetoond.
Per dag heeft een mens ongeveer 30-40 gram voedingsvezels nodig, dit is echter afhankelijk van je lengte, gewicht en geslacht. Je kunt ongeveer uitgaan van de formule 14,2 gram per 1000 calorieën.

Eiwitten
Alle cellen in het menselijk lichaam bevatten eiwitten. Een volwassen persoon bestaat gemiddeld voor 12  kilo uit eiwit. Het lichaam maakt deze eiwitten uit aminozuren.  Als eiwitten beschadigd zijn verwijdert het lichaam deze eiwitten en gaat ze vervolgens vervangen. Hiervoor gebruikt het lichaam de aminozuren uit het beschadigde eiwit, maar er gaan ook aminozuren bij verloren. Daarnaast gaan ook aminozuren verloren bij bijvoorbeeld zweten en urineren. Eiwitten en aminozuren moeten dus steeds opnieuw worden aangevuld en zijn een belangrijk deel van onze voeding. De hoeveelheid eiwit die nodig is verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld genomen hebben gezonde mensen 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Volgens de gezondheidsraad dient minimaal tien procent van de calorieën afkomstig te zijn uit eiwitten.
Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren. Zij garanderen snel spierherstel en spiergroei. Zonder eiwitten kun je geen spieren opbouwen. Het lichaam moet eiwitten afbreken tot aminozuren om spieren op te bouwen. Dus hoe vaak je ook traint, als je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt zul je geen spieren opbouwen. Verder is belangrijk te weten dat je spieren voortdurend worden afgebroken door training. Naarmate je ze meer en intensiever gebruikt, is de spierafbraak groter. Sporters en mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten hebben dus meer eiwitten nodig, dan mensen die geen lichamelijke arbeid verrichten. Als je niet voldoende eiwitten binnen krijgt, groei je niet en herstel je niet! Dus zeker voor krachtsporters is voldoende eiwit een 'must'.
« Laatst bewerkt op: 07 januari 2016, 16:05:06 door Romy »

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 07 januari 2016, 15:45:56 »
Sporten is de andere 20% van afvallen.

Om vet te verbranden en vooral een mooi lichaam te krijgen is een combinatie van cardio en spierkracht oefeningen belangrijk.

Cardio

Cardio is alles waardoor je hartslag omhoog gaat en waardoor je lichaam gaat verbranden. Het kan van alles zijn.  Touwtje springen, rennen, joggen, hoelahoepen, dansen en nog veel meer. Beweeg je en zweet je? Dan is het bijna 100% zeker cardio. Om af te vallen is cardio belangrijk.30 day shred
- Er zijn 3 niveau's en 10 dagen lang ga je eenzelfde niveau uitvoeren.
 - het duurt 30 dagen en voor het beste resultaat doe je het best elke dag.
 - De workout duurt ong 30minuten
 - als je geen gewichtjes hebt kan je gevulde waterflessen gebruiken
 - resultaten kan je opzoeken op google.
 - level 1: http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
   level 2: http://www.youtube.com/watch?v=QKdJ9jJv594
   level 3: http://www.youtube.com/watch?v=QMN4g3D4ODEVoordeel: Het werkt en je hebt een routine wat je iedere dag kan volgen. Na 30 dagen heb je resultaat
Nadeel: 10 dagen iedere dag dezelfde oefening doen kan niet leuk zijn. Je gaat 30 dagen achterelkaar door ookal heb je spierpijn.blogilates:
Blogilates zijn workouts door Cassey Ho][http://www.blogilates.com/] de workouts zijn op modern muziek en vooral leuk.
Weet je niet waar je moet beginnen met workouts? Kijk eens hier:
http://www.youtube.com/user/blogilates/featuredBeachbody workouts
http://www.teambeachbody.com/ heeft enkele workout programma’s die goede resultaten boeken. Deze kan je bestellen en volgen via DVD’s. Hier staat een hele lijst van workouts http://www.teambeachbody.com/get-fit/fitness-programs

Enkele populaire workouts zijn
Insanity – dit is vooral cardio based en hoge intensiviteit, zels mensen die fit zijn hebben hier moeite mee dus het is minder geschikt voor beginners.
Les Mills Combat – deze workout is vechtsport gerelateerd en is een hele goede ververbrander.
Brazil Butt lift – zoals de naam al aangeeft traint dit vooral de billen.

Let op, vraag hier niet naar download links. Het verspreiden van deze workouts is illegaal en het topic kan erdoor worden verwijdert en dan willen wij natuurlijk niet. Plaats dan hier geen download links van beachbody workoutsDans gerelateerde work-outs
Dans workouts zijn over het algemeen leuk en goede cardio. Eigenlijk alles waar je beweegt en je hartslag omhoog krijgt is cardio. In de tijd van games zijn er tegenwoordig ook veel workout spellen zoals Zumba voor de Wii en Xbox en Just dance. Deze spellen maken dagelijks 30 minuten bewegen leuk. Dus mis je de motivatie kan je kijken naar deze spellen.

« Laatst bewerkt op: 07 januari 2016, 16:06:52 door Romy »

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #4 Gepost op: 07 januari 2016, 15:49:10 »
Kracht training

Naast cardio moet je ook oefeningen doen om spieren te ontwikkelen. Nu heb ik het niet over arnold schwarzenegger gespierd maar over een mooie strakke lichaam zoals een VS model.
Via deze link kan je een enorm aantal bodyweight oefeningen vinden met youtube link.
http://julesfuel.com/2013/11/02/bodyweight-exercises/
Hierbij gebruik je dus je eigen lichaam als gewichten.
 
Losse oefeningen
Nu is het natuurlijk zo dat iedere oefening voor een ander lichaamsdeel is en om hier nu een hele lijst uit te typen met 8889 oefeningen is ook overdreven. Wel is het zo dat veel meiden werken aan een mooie buik. Een grote ‘fout’ die word gemaakt is dat er situps of crunches worden gedaan, je traint daardoor 1 soort spier en je belast vooral je nek. Veel nadelen voor iets wat weinig effect heeft.

Als je een goede midsectie wilt opbouwen, met sterke onderrugspieren en abdominalsdie een stootje kunnen opvangen, dan kun je de crunch beter vervangen door een oefening als de plank, zeggen de betere trainers al een paar jaar. Een studie van Pennsylvania State University, die binnenkort verschijnt in de Journal of Strength and Conditioning. Bij deze link staat een hele uitleg waarom je beter een plank oefening kan doen.(http://forum.bodynet.nl/oefeningen/54351-bewijs-plank-beter-voor-core-crunch.html)
Planking is niet alleen statisch in 1 positie hanging maar er kunnen ook variaties worden gedaan
Via deze link kan je verschillende variaties zien:
http://fitnessista.com/2012/05/10-ways-to-plank/
Geen idee hoe je moet beginnen? Dan is de plank challenge een goed idee.

Naast het werken aan je buik kan je ook squats doen voor een mooie kont. Nu vraag je je misschien af, wat is een squat? Dit youtube filmpje legt heel goed de basis uit: http://www.youtube.com/watch?v=QKKZ9AGYTi4 want zonder goede basis kan je wel 100 keer een oefening doen maar dan heeft het weinig effect.

Voor squats bestaat er ook een challenge die je kan doen, als je geen idee hebt waar je moet beginnen.


Lunges zijn een ideale oefening omdat je weinig ruimte nodig hebt en toch enkele lichaamsdelen traint waaronder billen & bovenbenen. Nog een voordeel van een lunge is dat je het over tijd zwaarder kan maken door het toevoegen van gewichten. Bij 1.20 kan je bij dit filmpje goed zien hoe je een lunge doet http://www.youtube.com/watch?v=m_RYVmpWDq4

Weet je niet waar je moet beginnen? Bouw het rustig op met een schema.Yoga
Yoga is een oude leer die verschillende voordelen heeft, het zou dom zijn om te zeggen dat het alleen voor spirituele rust is en niks meer. Yoga helpt het lichaam ook.  Hier staat een interessant artikel over enkele voordelen van Yoga en welke poses waarbij baat hebben: http://www.mindbodygreen.com/0-5118/8-Ways-Yoga-Can-Promote-Weight-Loss.html
Kort samengevat zijn er 8 voordelen voor je lichaam.
1. Het kan de lever stimuleren om beter te gaan werken [aka, draagt bij het zuiveren/detoxen van je lichaam van vet en het zuiveren van je bloed]
2. Versnelt het metabolisme [Dus een snellere en betere verbranding]
3. Reguleert de PH balans [Als je een te laag PH hebt dan verdedigt het lichaam zich door vet op te slaan]
4. Balans vinden tussen het sympathetic and parasympathetic systeem [aka ontstressen]
5. Het lichaam verwarmen [Daardoor ga je vet verbranden]
6. Het lichaam verplaatsen door kracht [kracht training en balans]
7. Hartslag verhogen [Goed om af te vallen]
8. De Darmen makkelijker kunnen legen [Waardoor je minder bloated bent]

Deze youtube heeft enkele yoga videos
http://www.youtube.com/user/yogatic?feature=watch

Meestal kan je ook zelf een routine maken door verschilende poses te gebruiken die passen bij jou doel.

« Laatst bewerkt op: 07 januari 2016, 16:09:08 door Romy »


Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 07 januari 2016, 15:56:08 »
Veel gestelde vragen

Eetbuien, Tips en wat je kan doen om ze tegen te gaan.
Er is sprake van een eetbui wanneer binnen korte tijd (binnen 2 uur) een overdreven grote hoeveelheid voedsel wordt gegeten. Eetbuien worden hierom ook wel vreetbuien genoemd. 1 zakje chips is geen vreetbui.
Dus wat kan je er tegen doen?

Zoek de oorzaak:
Een eetbui word meestal ergens door veroorzaakt. Dit kunnen verschillende oorzaken zijn waar straks wat meer over word geschreven. Een idee is om bij te houden hoe je je voelt voordat je een eetbui krijgt, waar je je bevind en om welke tijd dit gebeurt. Deze factoren kunnen je misschien helpen om uit te vinden 'Waarom je gaat eten"
Hoe voel je je
Stel je hebt de hele week goed gegeten, je heb aardig wat beweging gehad en alles gaat goed. Daarna ben je op een feestje en iemand dringt je een stuk taart op. Je weigert en weigert totdat je toch uiteindelijk toegeeft. 1 stuk taart worden twee stukken, er komt een glas cola bij en wat chips.
Er zijn twee manieren om hiermee om te gaan, we zijn vaker geneigd om te denken "De dag is verpest, nu kan ik beter opgeven want ik val toch nooit af" > Negatief gevoel wat uit in een vreetbui.
Je kan ook denken "Ik verdiende het om te genieten, ik heb de hele week goed gedaan. Ik zit zeker weten aan 80% gezond. Die 20% ongezond is helemaal geen ramp:  > Positief gevoel, iets wat minder snel zal uitdraaien op een eetbui.
Eet je genoeg gedurende de dag?
Honger is een kreng, en er zijn twee manieren om met honger om te gaan. Of je zorgt dat je genoeg eet gedurende de dag '3 keer een maaltijd en minimaal 3 tussendoortjes' en gaat het honger gevoel uit de weg.  Of je gaat net zo lang wachten totdat je zoveel honger hebt dat je gaat eten en eten. Je lichaam doet er ongeveer 30 minuten over om het signaal te geven dat je vol zit. Dus je blijft honger hebben terwijl je al vol zit. Daardoor eet je meer en meer omdat je van het gevoel wilt afzijn.  Dus zorgen dat je dat gevoel niet krijgt is meestal een betere optie.
Verveling
Ik denk dat wel allemaal wel eens het gevoel hebben gehad van 'meh wat zal ik gaan doen' en voor dat je het weet zit je met je hoofd in de koelkast of met je hand in een zak chips. Meestal hebben we dit soort momenten om een bepaalde tijd. Weet je dit van jezelf zet je een bak popcorn/schaaltje yoghurt/lading worteltjes of een andere gezonde snack neer. Verveel je je, hop naar je gezonde snack.
Leren nee zeggen, zet je grenzen en geef je zwakheden aan.
Soms heb je iets waar je echt van houd, dat kan een bepaald soort chocolade zijn of mm's of....Zodra het in huis is weet je gewoon dat het daar ligt in de kast op je te wachten. En te wachten en te wachten. Uiteindelijk denk je dan "SCREW HET, het is speciaal voor mij gekocht en ik eet het op" maar als je aangeeft aan jezelf/je ouder dat je het liever niet in huis hebt. Dan heb je ook niet die verleiding. Dan kan je het eens in de zoveel kopen als een verwen moment. Dat werkt meestal beter dan dat je weet dat iedere dag een lading voor je in de kast zit.
Grenzen stellen is meestal heel belangrijk zeker als je moeilijk nee kan zeggen. Geef aan aan je ouders/vrienden/bekende dat je liever niet wilt dat ze je snoep blijven aanbieden. Vooral op feestjes is het meestal lastig als iedereen de hele tijd een bak chips voor je neus houd. Geef aan dat je wat steun wilt omdat je het moeilijk vind om al dat lekkers te weerstaan, meestal komt er begrip vanuit de ander en zullen ze je helpen.

Mijn BMI is te hoog/niet laag genoeg
Over BMI word veel gezegd, sommige zeggen dat het heilig is en anderen vinden het onzin. In mijn visie is bmi een belangrijke tool die aangeeft of je wel of niet ondergewicht hebt. Het laat zien of je een te lage bodymassa hebt.
 
Via deze link http://nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm kan je je BMI uitrekenen en er staat ook een legenda wat nu eigenlijk gezond is.  Een te laag gewicht is nooit gezond en kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid

Ondergewicht kan gepaard gaan met lichamelijke en psychische problemen. Bij ernstig ondergewicht kunnen de volgende verschijnselen optreden:
* de menstruatie stopt (amenorroe)
* de borsten worden kleiner
* de seksuele verlangens verdwijnen
* hartkloppingen
* Slaapproblemen
* het hoofdhaar valt uit
* er groeit donshaar op het lichaam en in het gezicht
* de darmen worden 'lui' waardoor de stoelgang moeizaam en langzaam verloopt
* de handen en voeten raken opgezwollen

Maar BMI met betrekking tot ‘overgewicht’ is tricky. Spieren wegen evenveel als vet maat nemen minder plek in beslag. Dus je kan aankomen qua gewicht maar afvallen qua cm’ers. Dus een te hoog BMI wil niet altijd zeggen dat je moet afvallen of ‘dik’ bent.
 
De belangrijkste tip is dan ook, kijk in de spiegel en ga meten.

Ik weeg me iedere dag en ben sinds gister 3 kilo bijgekomen!
De bovenstaande regel komt vaker voor in dit topic dan wat je denkt, mensen die iedere dag op de weegschaal springen en hopen dat het zakt en dan opeen eens aantal kilo meer zien.
Je gewicht is niet iets vast, dat schommelt heel erg. daarom zeggen we dat je maar 1 keer per week moet wegen. Stel dat je bijvoorbeeld ongesteld moet worden, dan houdt je meer vocht vast. Zo een kilo erbij. Stel dat je 1 of 2 dagen niet gepoept hebt. Zo weer een kilo erbij. Als je redelijk veel gegeten hebt die dag? Dat kan zo 3 kilo schelen. Net veel gedronken? Elke liter is een kilo.

Dus richt je niet teveel op dat nummer, maar weeg je eens in de week. En doe jezelf er mogelijk bij meten.Ik kan niet 100% gezond eten
En dat hoeft ook niet, het is aangeraden om 80% gezond te eten en 20% ongezond.

Je kan nooit je hele leven gezond eten, en je moet dat ook niet willen. Af en toe wil je een break willen is helemaal niet erg, zeker niet als je bv een uitstapje hebt of op vakantie bent. Je bent niet alles aangekomen van 1 maaltijd, je zal ook niet alles verpesten door 1 maaltijd.

Met mate is het sleutelwoord, je moet jezelf wat met mate gunnen. Dit hindert je progress niet maar is enorm goed voor je geestelijke gezondheid.

Is brood gezond?

Er zijn gemixte artikelen over de gezondheid van brood, de een zegt dat je brood beter kan laten staan en de ander zegt dat het wel gezond is.
Brood is een bron van vezels, B-vitamines en mineralen. In andere woorden, het geeft je lichaam belangrijke voedingsstoffen.

Brood heeft een slechte naam op gebied van afvallen omdat het 'koolhydraten' bevat. Volgens sommige diëten kan je alleen afvallen als je koolhydraten scrap, en dit werkt ook tijdelijk. Maar koolhydraat arm eten hou je niet je hele leven lang vol, dus na verloop van tijd zal je weer koolhydraten eten en alles weer aankomen wat je kwijt was. Verder kan het langdurig schrappen van een voedingsstof ervoor zorgen dat je lichaam het moeilijker gaat verteren.

Belangrijk is dat je complexe koolhydraten eet, Complexe koolhydraten moeten eerst worden verteerd waardoor het wat meer verspreid in je bloedbaan komt, waardoor de kans op een overschot om om te zetten naar vet veel geringer is. Maar als jij de hele dag op je luie reet zit en 10 boterhammen naar binnenwerkt 'omdat het gezond is' dan moet je niet gek op kijken als je in een paar maanden modder vet bent.

Wel moet je opletten wat voor brood je eet

Witbrood/melkbrood: bevat bijna geen voedingsstoffen, daarom valt dit onder ongezond. Het heeft simpele koolhydraten en het vult bijna niet door het weinig aantal vezels.

Roggebrood: daarintegen heeft een groot aantal vezels en bevat veel vitaminen en mineralen. We kunnen daarom stellen dat roggebrood een gezonde keuze is.

Volkorenbrood / meergranenbrood / zuurdesembrood: Ook allemaal gezonde opties doordat deze een groot aantal vezels bevatten maar iets minder dan roggebrood en genoeg vitamines en mineralen.


Speltbrood: Dit brood word vaak gezien als "het beste brood" omdat het zoveel gezonder zou zijn. Dit is gedeeltelijk waar. Spelt zelf is niet veel gezonder dan volkoren-meergranen of zuurdesembrood. Maar het is een 'redelijk nieuw' broodsoort voor de meeste mensen, het is voor de voedingsgiganten nauwelijks interessant. Het wordt dus vrijwel uitsluitend gebakken door goede bakkers, die niet alleen doorgaans minder broodverbeteraars en andere onwelkome toevoegingen door hun brooddeeg mengen

Maar dat wilt niet zeggen dat je uitsluitend brood MOET eten. Er zijn genoeg vervangers die even gezond zijn. Zoals bv Brinta & Havermout

« Laatst bewerkt op: 07 januari 2016, 16:11:56 door Romy »

SnowxWhite

 • **
 • Berichten: 461
  • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 07 januari 2016, 16:58:11 »
Leuk! Ik meld me in dit topic ( zat ook bij het oude maar was niet zo actief )

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #8 Gepost op: 07 januari 2016, 17:04:06 »
Ik ga ook een poging wagen, denk ik. Benieuwd hoe lang ik het volhoud.

Ben 19 jaar, rond de 1,78m en weeg op dit moment ongeveer 77kg.
Mijn eerste doel is onder de 70kg te komen en daarna eventueel nog richting 65kg te gaan. Dit was mijn gewicht met dezelfde lengte voor ik op kamers ging en toen voelde ik me veel meer happy met mijn lichaam. :)
Ik probeer nu voornamelijk eerst minder + gezonder te eten en daarnaast hoop ik ook iets meer te gaan sporten.

Mafkees

 • *
 • Berichten: 9
  • Bekijk profiel
« Reactie #9 Gepost op: 07 januari 2016, 17:23:00 »
Goed motivatietopic maar wel wat veel onzin (heb het niet eens doorgelezen, zo maar een greep)


Een X aantal maaltijden per dag is niet nodig. Denk aan intermittent fasting, waarbij doorgaans tussen de 16 en 18 uur per dag NIET gegeten wordt, en alle kcal in de resterende tijdsspanne gegeten worden.
http://www.intermittentfasting.nl/


Je lichaam ziet geen onderscheid tussen 9 kcal van 1g vet of 9 kcal van 2g eiwit. Je kunt een dieet hebben van witte rijst (geen vet, nauwelijks eiwit) en moddervet worden als je teveel eet. Zo kun je ook leven op snickers of marsen en afvallen. Van de andere kant is een snickers of mars een prima aanvulling op een dieet om aan je totale kcalbehoefte te komen. Zolang je aan voldoende eiwitten komt (1,5-2g per kg lichaamsgewicht), kun je de rest haast naar wens invullen met junkfood. Word je er gezonder van? Neu. Maar je valt net zo goed af als wanneer je je kcal uit salades haalt.


'Diëten' is niet hetzelfde als 'niet eten.'
Een betere beschrijving is namelijk 'op je voeding letten.'
Dus laat je niet gek maken door huppeltrutjes op huppelwebsites en gebruik betrouwbare tools als myfitnesspal om je behoefte te berekenen. En pak lekker die snickers/bak chips.


Valkuilen:
-let op je eiwitten!! MINSTENS 1.5g per kg lichaamsgewicht
-let op je vetten!!!! MINSTENS 1g per kg lichaamsgewicht (nodig voor onderhoud aan lichaam, hormoonhuishouding, etc.)
-meer sporten = meer eten, anders val je te snel af. Als je te snel afvalt dan komt het er ook sneller weer bij doordat je lichaam in een overlevingsreflex gaat.


succes

Yana_

 • *
 • Berichten: 13
  • Bekijk profiel
« Reactie #10 Gepost op: 07 januari 2016, 18:06:18 »
Hoi! Ik zou graag met jullie mee doen :)
Ik ben Yana en ben 23 jaar. Ik ben de vorige jaren veel te veel bijgekomen en wil terug naar mijn 'oude' gewicht van 56 kilo. Ik ben 1.60 meter en weeg 68 kilo, dus 12 kilo moet eraf. Vroeger sportte ik niet veel, maar nu ben ik samen met mijn vriendje 3 keer per week aan het sporten. Hij motiveert mij enorm! Door gezond te eten en voldoende te sporten wil ik graag mijn streefgewicht behalen :)
Before Alice got to wonderland she had to fall pretty hard down a deep hole.
Blog

Orchard

 • ****
 • Berichten: 8.951
  • Bekijk profiel
« Reactie #11 Gepost op: 07 januari 2016, 18:14:52 »
Ik ben sinds een week ook bezig met gezonder eten.
Ik ben 20 jaar, 1,63 meter en weeg 65 kilo.


Voordat ik een half jaar geleden ging samenwonen woog ik 54/56 kilo en toen voelde ik me al 'niet zo slank'. Ik hoop dat ik in ieder geval terug kan komen op mijn oude gewicht. :)
And the stars make love to the universe

Azul

 • **
 • Berichten: 983
  • Bekijk profiel
« Reactie #12 Gepost op: 07 januari 2016, 18:58:31 »
Heuy, 1118 op het stepapparaat

SnowxWhite

 • **
 • Berichten: 461
  • Bekijk profiel
« Reactie #13 Gepost op: 07 januari 2016, 19:10:31 »
Doen sommigen van jullie ook Yoga?


Ik ben nu deze aan het leren:
Ik doe iedere dag
20 sit ups
4 min planking
30 leglifts
3 min tegen de muur zitten ( ben ff de naam kwijt )
en dus vaak ook Yoga.


Ik probeer iedere dag gezond te eten en veel water te drinken. Op vrijdagavond en zondag hoef ik niet gezond te doen van mezelf.


ChickWithGuns

 • ****
 • Berichten: 6.049
  • Bekijk profiel
« Reactie #14 Gepost op: 07 januari 2016, 19:17:47 »
Ik zat in het oude topic, maar moet atm eigenlijk ook weer wat beter mijn best doen dus ik lees hier nog een beetje mee :)


Ik ben Britt/ChickWithGuns, studeer al lang en moet nog veel langer, houd van sport en nog meer van eten en daar gaat het vaak een beetje fout. Ik ben maar 1.63, heb geen idee wat ik weeg want ik geloof niet in weegschalen, maar mijn vetpercentage vind ik iets te hoog naar mijn zin dus ik houd dat een beetje in de gaten. Ik waan mezelf graag een topsporter op gebied van Obstacle Course Racing, maar houd me ook bezig met krachttraining/bodybuilding.


Verder vind ik het for some reason heel erg leuk om vragen over voeding/training etc te beantwoorden, maar als ik te lang niet gegeten heb kan dat soms een beetje bitchy klinken (vooral als het over supplementen gaat). Sorry alvast.
If nothing goes right, go lift. Fitness/OCR Blog  Instagram

elena

 • **
 • Berichten: 896
  • Bekijk profiel
« Reactie #15 Gepost op: 07 januari 2016, 20:57:25 »
ik meld mij ook!!


sinds ik op kamers ben gegaan een hele hoop aangekomen en het is tijd dat daar wat aan gedaan wordt. wegen doe ik niet aan omdat ik daar niet in geloof, wil gewoon blij zijn met mn spiegelbeeld! sport weer 3X per week en eet gezond


succes iedereen! :bounce:

Romy

 • **
 • Berichten: 449
  • Bekijk profiel
« Reactie #16 Gepost op: 08 januari 2016, 09:23:30 »
Ik zal mezelf ook even voorstellen, haha. Zat wel in het vorige topic maar volgens mij heb ik me daar geeneens voorgesteld. Oeps :$

Mijn naam is Romy, 19 jaar oud en zit nu in het eerste jaar van het MBO (Marketing & communicatie niveau 4). Ik ben 1.80 en de laatste keer dat ik mezelf woog, woog ik 73.5 kg. Dat is inmiddels 3 weken geleden, straks ga ik weer op de weegschaal. Ik ben benieuwd. Ik ben nu 3 kilo kwijt en mijn streefgewicht is 67 kg.

Ik eet gezond - maar niet altijd. Zoals hierboven al stond is het bijna onmogelijk om 100% gezond te eten. In ieder geval voor mij XD Ik sport 4 dagen per week in de sportschool en rij 1 keer per week paard.

Happygirl

 • **
 • Berichten: 150
  • Bekijk profiel
« Reactie #17 Gepost op: 08 januari 2016, 10:09:06 »
Ik doe mee!


Alleen weet ik niet hoe ik moet beginnen. Iemand tips? Ik ben achttien en weeg 54 kilo.

Orchard

 • ****
 • Berichten: 8.951
  • Bekijk profiel
« Reactie #18 Gepost op: 08 januari 2016, 11:49:50 »
^ Hoe lang ben je?And the stars make love to the universe

Azul

 • **
 • Berichten: 983
  • Bekijk profiel
« Reactie #19 Gepost op: 08 januari 2016, 17:13:22 »
Nice, ik woog bijna 75 kilo, vandaag ~68.
Eerst zat maat 40 een beetje strak, en nu zit 38 een beetje los :)

Pawsible

 • **
 • Berichten: 158
  • Bekijk profiel
« Reactie #20 Gepost op: 08 januari 2016, 18:33:48 »
Ik doe ook mee! :D
Ik ben Hannah, 19 jaar, 1.68 en +-65 kg. Ik ben sinds kort weer begonnen met sporten (thuis). Ik doe een programma van Fitness Blender, zij zijn echt geweldig haha. Sporten kon ik nooit vol houden maar nu heb ik echt de motivatie om door te gaan! Mijn doel is eigenlijk om 60 kg of iets minder te gaan wegen, maar ik let niet heel erg op mijn gewicht. Ik zou graag strakker willen worden en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. :p

Corien

 • ****
 • Berichten: 5.372
  • Bekijk profiel
« Reactie #21 Gepost op: 08 januari 2016, 20:57:28 »
Hi!


In het vorige topic was ik ook actief, tot het veel te druk werd omtrent mijn studie. Maar nu ik op kamers woon, is het een mooi moment om weer terug te komen. Ik hoef op zich niet meer af te vallen, maar wil wel weer een goed eet en sportritme creëren. Ik ben Corien, 22 jaar en ben tweedejaars Food & Business student. Woon dus sinds deze week op kamers in Nijmegen! Ik ben 1,80 en woog op 1 januari 69,6 kg.

Poca'♡♡

 • *
 • Berichten: 78
  • Bekijk profiel
« Reactie #22 Gepost op: 09 januari 2016, 00:20:42 »
Heey meiden! Ik meld me ook even aan.

Ik ben 21 jaar, 1.70 lang en weeg nu 64. Ik heb altijd onwijs veel gesport vroeger (kickboxen), ben er nu al bijna 4 jaar mee gestopt. Mijn laatste vechtgewicht vocht ik op -57,5. Ik ben niet 'dik' maar voor mijn doen ben ik dus wel echt veel aangekomen. Ik woog ongeveer 3 á 4 maanden geleden namelijk 69.8. Ik heb me toen weer ingeschreven bij Basic Fit en was gewoon begonnen met cardio zo'n 2 á 3 x in de week een uurtje per keer.

Natuurlijk hebben we net de leuke maand december gehad en daarin ben ik niet naar de sportschool geweest tot nu toe! Slecht!!

Ik zou graag weer op de 59 kg proberen te komen, ook alles weer strak maken etc. Ik ben er alleen niet zo van om in de sportschool buikspier apparaten etc. te gebruiken. Echt alleen het cardio gedeelte dit omdat ik nooit iets voel als ik wat met die apparaten doe of spierpijn krijg op de verkeerde plekken. Ik zou dus eigenlijk een keer aan iemand van de sportschool moeten vragen wat ik nu precies fout doe.

Sorry voor het lange bericht!!

Corien

 • ****
 • Berichten: 5.372
  • Bekijk profiel
« Reactie #23 Gepost op: 09 januari 2016, 10:37:55 »
Poca, ik zou juist om strak te worden gaan kijken naar juist kracht! Ik doe bijna geen cardio (op 2 x powerwalken/hardlopen na) en icm een goed voedingspatroon word je juist strakker!

Corien

 • ****
 • Berichten: 5.372
  • Bekijk profiel
« Reactie #24 Gepost op: 09 januari 2016, 10:47:28 »
Ik ben trouwens net weer in de sportschool geweest  :bounce: . Superfijn upperbody getraind!


Voor de mensen die het leuk vinden.. Ik ben ook te vinden op Instagram. Namelijk; https://www.instagram.com/corienb93/