Auteur Topic: Afvaltopic voor meiden met meer/extreem overgewicht  (gelezen 619826 keer)

JJ

 • *
 • Berichten: 15
  • Bekijk profiel
« Reactie #9075 Gepost op: 07 februari 2017, 21:10:34 »
Hoi meiden! Ook ik wil me aanmelden..!
Vind het wel wat spannend, heb een aantal pagina's terug gelezen en eigenlijk is niemand zo zwaar als ik(gelukkig maar) dus dat is dan best eng om ''uit'' de kast te komen hihi.. Even zoeken waar ik moet beginnen..

Misschien vanaf het begin.. Het is vaak ''handig'' als men weet waarom je zo zwaar bent, ook om meer begrip te krijgen maar ook om te zien wat het patroon kan zijn..

Ik ben J. deze maand word ik 21jaar, en mijn gewicht is 142,6 met een BMI van 45,8. - Ik ben erg mager geweest toen ik jong was, mijn ouders waren zelfs ongerust en deden er alles aan zodat ik mijn avondeten op zou krijgen. Dit duurde ongeveer tot ik een jaar of 8/9 was..

Toen sloeg het om.. Ik werd altijd erg gepest in de klas gewoon ''omdat ik een buiten beentje was'' toen begon ik met emotie eten. Ik kwam thuis en at een zak chips leeg, at een vol bord avond eten, en verder nog wat stiekeme dingen.. Dit liep langzaam naar aankomen en meer, meer en meer.. Ik kwam bij een diëtist terecht en heb daar niets aan gehad. Ik was een jaar of 12 inmiddels en zo depressief van al het pesten, ook inmiddels omdat ik chubby werd.. Toen ging ik naar een kliniek vanwege suïcidale gedachtes. 24uur per dag, 7 dagen in de week, gedurende 1jaar lang zat ik op een gesloten kliniek. Hier was er ook een doel gesteld om af te vallen en dit is ook niet gelukt.. Ik was weer thuis, ik was zo blij weer lekker in mn eigen omgeving te zijn! Ik had een eigen paard destijds en daar haalde ik veel plezier uit, vanuit school ging ik daarheen en ik was weer thuis rond 23.30 zo ging het iedere dag. School en paard, ik was dus altijd wel actief bezig. In 2010 is mijn lieve paardje verkocht. Ik kwam in een dal, deed niets meer, en at meer en meer..

Dit is opgelopen tot ik een jaar of 16 was heel erg depressief en wilde er iets aan doen. Ik was verdorie 16 jaar en had een BMI van 40,4(122kg).. Ik had overal pijn in mijn lichaam omdat ik het gewicht elke keer mee moest zeulen.. Via via ben ik in een traject gekomen om een maagband te plaatsen voor ''kinderen'' ik zat net aan op de grens kwa leeftijd volgens hun (maximaal 18jaar). ik was 17jaar geworden eind februari en eind juni werd ik geopereerd. Volgens hun had ik geluk dat ik dit traject mocht ingaan. Achteraf is de maagband de grootste ''fout'' geweest van mijn leven. Dit ziekenhuis was niet gespecialiseerd en mijn maagband werd heel erg strak gezet waardoor ik niks meer kon eten. (Voor degene die niet weten wat een maagband inhoud, je kan  kijken op YouTube onder de naam Lap Band daar word het misschien wat duidelijker) Ik kon alleen nog maar slechte dingen eten zoals chocolade, ijs, kroketten etc. Groente, vlees en rijst gaan allemaal erg moeilijk, hiervan moet ik constant braken. Ik braak zo'n 4 a 6x per dag. Dit ben je zat na een tijdje dus vermijd je de dingen te eten die slecht weg te krijgen zijn en eet je ''even makkelijk'' dus een stuk chocolade bijvoorbeeld. Inmiddels ben ik zo'n 24kg hiervan aangekomen.

Inmiddels heb ik mijn maagband nog steeds, ik ben bezig met het traject van een maagverkleining en darm inkorting genaamd; de Gastronomic Bypass. Dit gaat erg moeizaam ook weer ivm mijn maagband. Het ziekenhuis waar ik nu bij loop is wél gespecialiseerd in de bariatrie (operaties om overgewicht te verliezen) hier wilde ze het vocht uit mijn maagband halen. Maar ze konden het kastje van mijn maagband niet vinden. Inmiddels in een kliniek ''off the record'' geweest en hier is het ze gelukt om hem te vinden en het al vocht eruit te halen (bij een maagband betekend vocht erin; strakker. Het vocht eruit is ''losser'') deze zou nu dus geen werking meer hebben in mijn lichaam. Maar natuurlijk, dat was bij mij niet het geval... De ingang van mijn maag is waarschijnlijk gekanteld/dicht gegroeid.. Nu wacht ik op mijn ''Go'' voor de operatie. Ik ben het allemaal zó zat!

Zoals jullie kunnen begrijpen ben ik niet het standaard verhaal die wat gezonder moet eten, iets meer bewegen en dan kom ik er.. Ik heb een zware eetstoornis, en ook is het nogal genetisch aangelegd mijn moeder(135kg inmiddels 85kg) en vader(215kg inmiddels 95kg) hebben beide deze operatie ondergaan (GBP) en en weet dat ik dit niet alleen aan kan.. Hoe kill het ook klinkt ik wil niet eindigen als mijn vader.. Ik ben hard bezig om mijn leven om te gooien.. Ook ik zoek een beetje motivatie, en wat mensen om mijn verdriet van het overgewicht mee te kunnen delen. Maar ook om jullie te motiveren. Ik heb veel meegemaakt maar ook op het gebied van gezond eten en goed bewegen heb ik veel ''verstand'' (het ook nog eens uitvoeren is het volgende) ik hoop hiermee wat meiden te kunnen helpen, te motiveren, en ook om hun een hart onder de riem te steken..

Nou dat was me het verhaaltje wel..  :blink:
Heel erg veel liefs, J.

tomatentapenade

 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
« Reactie #9076 Gepost op: 10 februari 2017, 14:23:50 »
Ik ben nu 2x op mijn zus haar pasje naar de sportschool geweest en dit bevalt eigenlijk zo goed dat ik elke dag zin heb om heen te gaan.
Ik ga ervoor om het komende halfjaar sowieso 3x per week te gaan. En dan heb ik gezegd dat ik zelf een abonnement neem. Omdat het best wel een gedoe is, omdat ik niet meer thuis woon bij mijn ouders en mijn zus wel. En zij zelf ook sport.
Ik merk dat ik hierdoor wat lekkerder in mijn vel zit. En extra gemotiveerd word.

PinkSensation

 • **
 • Berichten: 525
  • Bekijk profiel
« Reactie #9077 Gepost op: 10 februari 2017, 21:20:52 »
Nou dat was me het verhaaltje wel..  :blink:
Heel erg veel liefs, J.
Jeetje meid, ik post nooit wat in dit topic want ik zit zelf op het rándje van overgewicht, maar ik wil toch even reageren op je bericht. Wat naar om te lezen dat je al die dingen hebt moeten meemaken, en dat het zo mis is gelopen met je maagband. Ik vind het heel knap dat je doorzet en ondanks alles nog steeds je best doet om gezond(er) te worden en een gezond gewicht te bereiken. Petje af hoor! Ik hoop heel erg voor je dat het gaat lukken om een Gastronomic Bypass te krijgen. Ik heb er niet echt verstand van, maar als ik het zo hoor denk ik dat dat voor jou de beste optie is. En je zal natuurlijk zelf al een hoop opties hebben afgewogen. Misschien kan je tot die tijd zoveel als het kan wat extra wandelen, alles is mooi meegenomen denk ik. Krijg je trouwens ook psychische hulp voor het eetstoornis gedeelte? Ik neem aan dat dit in de desbetreffende kliniek goed wordt geregeld. Heel veel succes en ik duim voor je dat het gaat lukken! :luck:

JJ

 • *
 • Berichten: 15
  • Bekijk profiel
« Reactie #9078 Gepost op: 11 februari 2017, 12:32:52 »
Heel veel succes en ik duim voor je dat het gaat lukken! :luck:

Hoi PinkSensation!
Wat lief van je dat je toch reageert! Ja klopt alles is overwogen en dit zal denk ik ''mijn'' redmiddel zal zijn! Wandelen is een goede tip, lekker een extra rondje met de hond! Daar zal die geen bezwaar tegen hebben haha!

Liefs! J.

Avocadolover

 • ***
 • Berichten: 2.273
  • Bekijk profiel
« Reactie #9079 Gepost op: 13 februari 2017, 07:53:32 »
Hi!

Ik wil graag meedoen in dit topic omdat ik echt steun zoek.

Al jaren struggle ik met mijn gewicht.. 3 jaar geleden was ik echt fit doordat ik 4 keer in de week naar de gym ging en daardoor ook gezond at. Dit wil ik weer gaan doen.. Ik merk bij mezelf dat als ik vaak sport, ik ook veel gezonder eet.
Nu heb ik dagelijks cravings naar ongezond eten en sport ik vrijwel niet. Ik ben 1.75 meter, 22 jaar en nu 83/84 kilo.
Ik wil graag eerst terug naar 75 kilo en daarna zie ik wel verder.

X
Cheers to the frickin weekend

Incierto

 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
« Reactie #9080 Gepost op: 04 april 2017, 19:45:50 »
Hee meiden,

Ook ik doe graag mee met dit topic! Ik ben nieuw hier dus ik zal mijn verhaal beschrijven maar eerst JJ. Wat een heftig verhaal meid en wat knap van je dat je je zo door alle ellende heen slaat! Zijn er ondertussen vorderingen in het traject voor de Gastronomic Bypass? Heel veel sterkte toegewenst!

Mijn strijd met overgewicht gaat als volgt. Sinds ik klein ben heb ik al last van overgewicht. Ondertussen ben ik 18 jaar, veel afval pogingen verder en is het mij nog steeds niet gelukt mijn doel te bereiken.

Als ik probeer af te vallen begint het vaak goed. Ik ga dan drie keer in de week naar de sportschool en eet dan ook goed. Het goede eten houd ik dan vol omdat ik beter in mijn vel zit wanneer ik genoeg sport en omdat ik het zonde vind om de inspanningen in de sportschool te niet te doen met snoepen.
Het probleem bij mij zijn de drukke periodes. In de tentamenperiode ben ik erg druk met school waardoor ik (naast werk) geen tijd heb om naar de sportschool te gaan. Ik heb dan erg veel stress waardoor ik ga snoepen, er heel erg van baal en nog meer ga snoepen… Het duurt dan een tijd voordat ik bij mezelf kan overtuigen dat ik me er gewoon overheen moet zetten, weer lekker moet gaan sporten en verder proberen af te vallen.

Nu heb ik gemerkt dat in je eentje afvallen erg lastig is dus ik hoop dat we elkaar kunnen helpen en motiveren!
« Laatst bewerkt op: 04 april 2017, 19:51:57 door Incierto »

Demi

 • ****
 • Berichten: 6.335
 • Always a lesson, never a failure.
  • Bekijk profiel
« Reactie #9081 Gepost op: 16 april 2017, 22:52:34 »
Upje! Zijn er nog mensen actief? Want dan wil ik ook wel actiever worden in dit topic!

Snow

 • *
 • Berichten: 64
  • Bekijk profiel
« Reactie #9082 Gepost op: 17 april 2017, 14:22:16 »
Hoii!

Ik hoop dat we dit topic misschien weer wat actiever kunnen krijgen!

Ik heb eigenlijk altijd al overgewicht gehad en ik ga toch nog een keer de strijd aan in de hoop wat kilo's te kunnen verliezen.

Momenteel probeer ik weer zo'n 4 keer per week naar de sportschool te gaan waar ik een combinatie doe van cardio en krachttraining.
Wat betreft voeding ben ik nu bezig met weight watchers (daar ben ik geen lid, heb de lijst met alle punten van mijn schoonzus gekregen) en dat gaat me eigenlijk best goed af.

Ik merk wel dat ik het heel moeilijk vind om dit allemaal in m'n eentje te doen.

Ultraviolet

 • ***
 • Berichten: 3.602
 • Tot hier en niet verder
  • Bekijk profiel
« Reactie #9083 Gepost op: 17 april 2017, 20:07:54 »
Hallo meiden,


Ik ben een meisje van 17 jaar en ik meld mij hier tot mijn grote schaamte (waar ik wat aan ga doen) aan. Ik ben 1,70 meter en weeg 81 kilogram. Ik wil graag naar de 65 kilogram. Ik ben deze week 1 kilogram afgevallen doordat ik ziek was.


Ik wil dit graag doen door een á twee keer per week naar de sportschool te gaan, licht eraan hoe school dit toelaat qua huiswerk, en gezond eten. Met het gezond eten ben ik al bezig en dit doe ik goed. Avondeten eet ik gewoon thuis mee, maar tussendoor eet ik gezond (appel en fruitreep). Ik merk dat dit wel een goed ritme is. Volgende week ga ik een proefles bij de sportschool in de buurt nemen en kijken hoe het daar gaat.


Ik moet eerlijk zeggen dat mijn conditie er niet echt fantastisch aan toe is. Gewoon bewegen lukt wel gewoon (ik fiets elke dag half uur heen en nog is terug naar school, loop daar trap, enz.), maar hardlopen houd ik echt maar twee minuten voel. Dit wil ik dan echt gewoon gaan opbouwen (heeft iemand daar tips voor). Krachttraining lukt mij wel goed.


Nu is het deels wel erfelijk aangelegd (al is dit natuurlijk geen excuus). Verder kwam dit doordat het mentaal totaal niet goed met mij gaat/ging. Ik woog allereerst 60 kilogram en had een normale conditie, maar toen kreeg ik last van angst- en depressieklachten. Ik sportte toen nog amper en haalde troost uit ongezond eten. Helaas was dit niet genoeg en ging ik steeds meer eten. Helaas bleef het niet alleen bij ongezond eten, maar was/ben ik ook destructief bezig waardoor ik nog minder motivatie had om te sporten. Want wat maakt het nou uit of ik dun of dik ben, want mijn littekens maken mij toch al lelijk? In een half jaar ben ik 20 kilogram aangekomen en ben bij de 80 kilogram blijven hangen. Het is inmiddels drie jaar later en ik heb eindelijk de stap genomen om wat aan mijn fysieke gezondheid te gaan door middel van weer een gezond gewicht te bepalen.


Nu hopen dat dit allemaal gaat werken. Mentaal heb ik echt een dieptepunt bereikt, maar ik moet iets proberen. Misschien haal ik hier mijn kracht uit? De stap was groot aangezien ik echt bang ben om te gaan sporten (zie ik er gek uit, is het raar als ik lange mouwen sport?), maar ik laat het mij niet tegenhouden.


Ik kan alle tips gebruiken! Ook mogen jullie mij altijd noten met alles!
Op het randje van opgeven en overleven

Demi

 • ****
 • Berichten: 6.335
 • Always a lesson, never a failure.
  • Bekijk profiel
« Reactie #9084 Gepost op: 19 april 2017, 23:57:31 »
Hallo meiden,


Ik ben een meisje van 17 jaar en ik meld mij hier tot mijn grote schaamte (waar ik wat aan ga doen) aan. Ik ben 1,70 meter en weeg 81 kilogram. Ik wil graag naar de 65 kilogram. Ik ben deze week 1 kilogram afgevallen doordat ik ziek was
Welkom!

Ik zou denk ik je conditie eerst proberen op te bouwen door meer te gaan fietsen/skeeleren/wandelen oid, omdat ineens hardlopen meestal ook wel een klap op je enkels en knieen zijn als je wat zwaarder bent. En met de bovenstaande dingen kun je je conditie ook al deels opkrikken.

Snow

 • *
 • Berichten: 64
  • Bekijk profiel
« Reactie #9085 Gepost op: 21 april 2017, 10:15:44 »
Ik ben in 2 weken 3 kilo afgevallen dus ik ben super blij en nog meer gemotiveerd om door te gaan!
Hoe gaat het met iedereen hier?

Ultraviolet

 • ***
 • Berichten: 3.602
 • Tot hier en niet verder
  • Bekijk profiel
« Reactie #9086 Gepost op: 21 april 2017, 15:47:57 »
Welkom!

Ik zou denk ik je conditie eerst proberen op te bouwen door meer te gaan fietsen/skeeleren/wandelen oid, omdat ineens hardlopen meestal ook wel een klap op je enkels en knieen zijn als je wat zwaarder bent. En met de bovenstaande dingen kun je je conditie ook al deels opkrikken.

Oké, dan ga ik dat doen! Bedankt
Op het randje van opgeven en overleven

Lenlen

 • *
 • Berichten: 12
  • Bekijk profiel
« Reactie #9087 Gepost op: 23 april 2017, 21:25:35 »
Ik ben nu 17 en heb een gezond gewicht (mijn BMI is normaal), toen ik 16 was zat ik in de risico zone. Toen was ik 1,77 ongeveer en woog ik 86 kilo, nu ben ik 1,80 en weeg ik rond de 74 kilo. Ik heb helemaal niet veel gesport, maar ben die kilo's afgevallen met de shakes en repen van de Kruidvat. Deze bevatten veel voedingsstoffen maar helpen je wel met afvallen. Dus valt te proberen!

Miss P

 • **
 • Berichten: 178
  • Bekijk profiel
« Reactie #9088 Gepost op: 07 mei 2017, 20:48:08 »
l
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2017, 13:57:07 door Miss P »

Sunshine

 • **
 • Berichten: 591
 • Love yourself - You're beautiful.
  • Bekijk profiel
« Reactie #9089 Gepost op: 25 juli 2017, 09:30:03 »
Jammer dat hier zo weinig leven is in dit topic. :(
Hoe gaat het bij jullie?

Ik heb me ingeschreven voor de afvalrace, een concept bij mij in de regio waarbij je met een personal trainer (gratis) kan gaan sporten en hij gaat dan ook helpen met voeding etc. Ik ben heel erg benieuwd of ik hiervoor in aanmerking kom.

Ik wil graag fitnessen en zwemmen, maar ben tot de conclusie gekomen dat er weinig sportscholen zijn die dit aanbieden en als ze dat doen, is het onbetaalbaar.

De enige goedkope optie is sporten via de uni, maar dat durf ik niet zo goed. Daar zijn alleen maar hele slanke en gespierde mensen. Daar voel ik me zo onzeker bij. Zelfs als ik een tentamen heb in de universiteitssporthal voel ik me daar al niet op mijn plek.
Neem vooral een kijkje op mijn blog

kim

 • *
 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
« Reactie #9090 Gepost op: 14 oktober 2017, 18:09:14 »

Hee, hallo
Ik ben Kim en ben een beetje rond aan het kijken op de topics rondom gezond eten en bewegen.


Ik ben voor mijn studie op zoek naar mensen die mij zouden willen helpen bij een onderzoek wat ik doe in samenwerking met een lifestyle coachings bedrijfje.


Ik zit nu in mijn tweede leerjaar van de opleiding International Lifestyle Studies. Deze opleiding houdt zich bezig met Trendwatching en Concepten ontwerpen.
Op dit moment ben ik bezig met een opdracht die te maken heeft met gezonde voeding en beweging om een gezondere lifestyle te beginnen.


Ben (of ken) jij iemand die graag een gezondere lifestyle zou willen beginnen maar om wat voor reden dan ook hier niet aan begint (en mee wil werken door eenmalig een aantal vragen te beantwoorden) dan zoek ik jou! :)


Met de informatie die ik uit de vragen haal (je mag anoniem blijven) ga ik aan de slag om een concept te bedenken rondom dit onderwerp.


Lijkt het jou leuk om mij te helpen, stuur me dan even een berichtje (:
- Kim

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #9091 Gepost op: 02 november 2017, 11:40:01 »
Wat jammer dat het zo rustig is hier :(


Vandaag is er een knop omgeslagen bij mij. Ik ben niet gelukkig met mijn lichaam, en dit wil ik wel worden. Dit gebeurt niet op magische wijze, ik moet er zelf wat aan gaan doen!


Ik hoop dat er meer meiden zijn die er zo over denken en wat actiever worden, ( zowel in het afvallen als in dit topic ;) ) met z'n allen kunnen we dit!


Daarom hier nog wat motivatie :) liefs! Janneke


IMG]http://i66.tinypic.com/14v18rd.jpg[/IMG]W

be my self

 • *
 • Berichten: 5
  • Bekijk profiel
« Reactie #9092 Gepost op: 07 november 2017, 23:06:19 »
heyy allemaal!!


Ik ben Gizem en ben best wel heel erg onzeker over mijn gewicht. Ik ben 1,62 cm lang en weeg nu ongeveer 66 kg mijn aller eerste doel is 60 en mijn einddoel is 50kg. Ik heb erg veel ups en downs gehad met mn gewicht, zo woog k een periode 58 en dan weer 70. Door mijn depressie ben ik heel erg slecht voor mezelf gaan zorgen. Nu ben ik sinds korte tijd begonnen met een behandeling voor mijn depressie en wil ook heel graag een gezonde levenstijl opbouwen en op gezonder manier afvallen, en me gewoon zelfverzekerd voelen. Hoop heel erg dat we elkaar kunnen steunen!  :cheering:

tomatentapenade

 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
« Reactie #9093 Gepost op: 08 november 2017, 10:36:31 »
Ik vind het ook jammer dat het hier zo rustig is. Ik ben nooit zo actief op girlscene, maar lees altijd graag mee.


Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #9094 Gepost op: 08 november 2017, 11:06:01 »
heyy allemaal!!


Ik ben Gizem en ben best wel heel erg onzeker over mijn gewicht. Ik ben 1,62 cm lang en weeg nu ongeveer 66 kg mijn aller eerste doel is 60 en mijn einddoel is 50kg. Ik heb erg veel ups en downs gehad met mn gewicht, zo woog k een periode 58 en dan weer 70. Door mijn depressie ben ik heel erg slecht voor mezelf gaan zorgen. Nu ben ik sinds korte tijd begonnen met een behandeling voor mijn depressie en wil ook heel graag een gezonde levenstijl opbouwen en op gezonder manier afvallen, en me gewoon zelfverzekerd voelen. Hoop heel erg dat we elkaar kunnen steunen!  :cheering:

Hoi Gizem, wat goed van je dat je een gezondere levensstijl wil opbouwen! Dat is al de eerste stap :) misschien is het een idee om even op het gezond afvallen topic te kijken? Misschien voel je je daar wat meer op je plek. Liefs!

http://m.forum.girlscene.nl/forum/food-sport/gezond-afvallen-samen-afvallen-6-lees-de-beginpagina-331093.2425.html

Arwen

 • *
 • Berichten: 20
  • Bekijk profiel
« Reactie #9095 Gepost op: 04 december 2017, 17:49:08 »
Hey, ik ben van 91 naar 85 gegaan.. best trots. Wel in 4 maanden en je ziet geen verschil maar als ik nu op de weegschaal sta denk ik niet: wat een dik zwijn ben je toch. Nee ik voel me beter. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb maar dit is een goede motivatie!

Voldemort.

 • ******
 • Berichten: 33.166
 • Avada Kedavra
  • Bekijk profiel
« Reactie #9096 Gepost op: 04 december 2017, 21:14:11 »
Wat knap Arwen! Goed bezig!

GarlicBread

 • *
 • Berichten: 13
  • Bekijk profiel
« Reactie #9097 Gepost op: 10 december 2017, 18:23:40 »
Heyy, ik ben nieuw hier.
Ik ben 1,83 en 95 kilo en ik wil graag 10 kilo afvallen.
Het enigste is dat ik weinig motivatie heb, vooral in de winter en eigenlijk ook in de zomer.
Stiekem altijd. Ik vind het dan weer te heet en dan weer te koud en soms waait het te hard. Het zijn allemaal smoesjes, I know. Dus ik ben nu begonnen met minder te snoepen en elke dag 20 kilometer te fietsen naar school. Mijn vooruitgang staat nu een beetje stil, omdat het december is. Oliebollen en speculaas is toch wel heel erg lekker :fieuw: . Hoe doen jullie het tijdens de feestdagen?

Encore

 • *****
 • Berichten: 12.546
  • Bekijk profiel
« Reactie #9098 Gepost op: 21 januari 2018, 10:30:00 »
weg
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2018, 11:32:14 door Encore »
''Syncopate my skin to your heart beating.''

tomatentapenade

 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
« Reactie #9099 Gepost op: 28 februari 2018, 10:58:09 »
oké, ik heb me ingeschreven bij de sportschool.
Ik heb gemerkt dat als ik meer beweeg, ik automatisch ook gezonder eet.
Het wordt lastig combineren, omdat ik onregelmatig werk en de opleiding doe (dus fulltime bezig ben). Maar dat heb ik er voor over. Ik denk dat ik een goede basis maak, om nu eindelijk wat af te vallen.
In totaal mag ik wel 25 kg afvallen (van 91 kg naar 65/66 kg) bij een lengte van 1.70 m. Maar ik wil me niet te veel focussen op het gewicht, maar meer op hoe ik me voel.
Op dit moment voel ik me namelijk niet gelukkig, ik merk dat ik emotioneel niet stabiel ben. Ik ga op deze momenten hardlopen of naar buiten, in ieder geval iets van afleiding, zodat ik geen eetbui krijg.
Ik ben me er van bewust dat het een lang proces zal zijn, maar ik ben me er ook van bewust dat een lang proces uiteindelijk meer en beter resultaat biedt. Ondanks dat ik het lastig vind, want als ik iets wil, wil ik het direct.

Ik ga er voor! Eerste doel: 86 kg --> -5 kg dus.
« Laatst bewerkt op: 28 februari 2018, 11:03:24 door tomatentapenade »