Auteur Topic: Depressieve meiden lotgenoten topic #2 - Geen triggerende berichten plaatsen!  (gelezen 572711 keer)

Gülçan18

 • *
 • Berichten: 8
  • Bekijk profiel
« Reactie #9000 Gepost op: 03 augustus 2019, 21:55:32 »
well, ik ben nog maar 17 maar ben al de hel van het leven ingejaagd toen ik 3 was. mijn “vader” heeft mij misbruikt op 3-jarige leeftijd waar ik nog veel van weet en beelden van blijf zien. mijn broertje en ik zijn ook mishandeld door hem.


mijn broertje en ik hebben 6 maanden in een pleeggezin gezeten toen we 3 & 4 waren. daar ook slechte ervaringen gehad. we mochten nooit in de woonkamer komen, alleen onze kamer en keuken met eten.


vervolgens terug en ben ik om 5-jarige leeftijd naar een psycholoog geweest (weet ik niets meer van, behalve dat ik ooit wat moest tekenen.)


nou.. uiteindelijk daar weg gegaan en gewoon een leven geleid met mijn broertje, moeder en de hondjes, tot op mijn 12. toen begon ik pas te begrijpen wat die beelden in mijn hoofd van mijn vader waren. heb helaas hierdoor heel veel pijn en verdriet gehad en mezelf niet meer goed behandeld. (eten deed ik amper en helaas automulitatie/zelfvw..)


toen ik 13 was kreeg ik een beste vriend die ik erg vertrouwde + alles van wist en alles over mij wist. op 14-jarige leeftijd kregen we een relatie, al kijk ik er niet echt naar terug als een relatie omdat ik nog maar 14 was. heb het wel 1.5 volgehouden tot hij het uitmaakte out of nowhere wat mij weer een rot gevoel gaf, waardoor ik nog slechter over mezelf ging denken. hij is meanwhile ook eens vreemdgegaan en ging zijn vrienden vertellen dat hij met een ander meisje dingen deed en zo en dat hij uberhaupt niks met mij zou hebben..


vervolgens half jaar later, 16, ontmoet ik een jongen online waar het erg mee klikt. voelde me veel meer verliefd en het voelde echt heel goed om bij hem te zijn. ook vaak leuke dingen mee gedaan, uit eten, vakantie, pretparken.. nou, eventjes bij elkaar en hij wil al seks. wat voor mij een grote stap was omdat ik het moeilijk vind on dat zomaar ff te doen. toch gedaan omdat ik echt verliefd was, vaker gedaan en zo.. toen verwachtte hij dat ik altijd maar wilde. werd ik stom en saai genoemd als ik dan toch ooit nee zei. uitendelijk is hij doorgegaan tegen mijn zin omdat hij wist dat ik in shock kon raken en niks meer  doen als dat gebeurt, want ook hij kende me toen al beter en had echt wel door dat ik onderdanig ben etc.


nou, ook hij is vreemdgegaan toen ie 4 weken in china was en daar een meisje ontmoette dat daar ook op vakantie was... heeft het daarna met me uitgemaakt en ik zat met het rotte gevoel en de spijt van hoever ik hem heb laten kunnen gaan.


heb al 10 duizend keer mijn verhaal verteld na 8 maanden op school bij schoolarts  dokters etc en ik word telkens maar doorgestuurd en mag het steeds opnieuw vertellen. zit nu eindelijk definitief bij een psycholoog maar na het intake gesprek & diagnoses door de laatste maanden heen sta ik weer 2 maanden op de wachtlijst omdat ze een specifieke psycholoog nodig hebben voor me.


ze zeggen dat ik PTSS heb, eerst was het depressie, ook persoonlijkheidstoornissen of zo, dan borderline. ik krijg 10 duizend diagnoses naar me toegesmeten en ze weten zelf niet eens wat ze me moeten bieden en ik word gewoon niet verdergeholpen.


alles gaat gewoon zo sloom en ik kom geen stap verder. heb momenteel wel een lieve vriend die verder weg woont en me elke dag belt om me te vragen hoe het gaat, games met me te spelen op de xbox omdat ie weet dat ik daar van hou.


maar voel me nog steeds verschrikkelijk... heb gewoon die hulp nodig.

Hey Isa! Ik ben Gülçan van 18 en jij hebt mij als vriend toegevoegd. Ik dank je daar voor, want ik weet dat de meeste meiden van onze leeftijd helemaal geen zin hebben in zware en pijnlijke onderwerpen. Ik heb jouw bericht 3 x herlezen, oh meisje wat heb jij een rottijd achter de rug, en zelfs nog steeds. Ik heb een paar keer aan je gedacht af en toe; je verhaal maakt iets in mij los. Maar lieverd, laat je niet aanpraten dat je: als jij een depressie zou hebben, dan kun je kiezen uit twee hoofdgroepen: de 1e heb jij denk ik zeker niet-Biologische Depressie: dat ontstaat doordat je dan slechte gevoelens hebt die komen door een technische stoornis in je hersenen, bv je serotonine fabriekje(lekker gevoel stofje) is verstoord, vergeet niet  Isa dat JOU wat is aangedaan, en je slechte gevoelens komen niet door een technische stoornis in je hersenen.. jij kan wel een 'Personale depressie' samen met het PTSS beeld hebben. denk ik dat de psychologen vinden. Isa, Psychologie is een vrij korte studie, Psychiater is jaren langer: maar denk jij nu echt dat zo'n Psychologen figuur kan voelen wat jij voelt als je pijn in je hart heb? of géén hart? Kijk Isa: een Personale depressie krijg je door dingen van buiten af= WAT JOU IS AANGEDAAN heeft je ziek gemaakt, en jouw verhaal te nemen past daar best wel PTSS bij...ook een ziekte waardoor jij je zelf heel slecht voelt DOOR WAT JOU IS AANGEDAAN. Snap je? Maar lieverd: vergeet héél snel dat jij 'Borderline' of een andere persoonlijkheidsstoornis hebt hoor! Weet je, jij hebt geestelijk volgens mij alleen maar een kut gevoel. mijn ervaring is dat je meiden zoals jij niet moet bestempelen met wat voor ziekte dan ook: JIJ VERDIENT EEN GEZONDE LEEFOMGEVING, GEEN KUT VRIENDJES ( dus jij bent er ook al zo vaak ingetrapt...) jij hebt geen pillen nodig maar ECHTE hulp zonder medicijnen. Die ziektes en verstoringen zijn écht niet op jou te plakken. Maar vergeet niet Isa, wat ik in jouw verhaal herken is het constant terugkeren van door 'Jou aangedane ellende' , meisje wat moet jij sterk zijn...en dan ook nog een vader figuur...het doet mij echt pijn als ik jouw verhaal lees. Sorry dat ik het nog een keer zeg, maar: wat dachten die rare vriendjes van jou wel niet? Je bent zie ik een hele leuke en knappe meid...waarom zou je als jongetje een meisje als jij zooo kwetsen?? echt, ik kan er niet bij. Ik wilde dat ik je kon helpen lieverd, maar vergelijk je zelf voor even in mijn fucked up 'leven' ja, 'Pour your misery down on me' ( Garbage,vette band ga je leuk vinden ;). klaar?
Misschien heb je al wat van mij gelezen over mij, dat is lang niet alles...weet je dat ik zwaar 'Bipolair' ben? ja toch? Bipolair= bestaat uit-  Depressie- normale stemming - Manisch. ik zeg wel eens:
 'een Bipolair heeft altijd wat te doen' (Hahahahmmmmmm) wist je dat,serieus hè?, 50 % van de bipolaire patienten gewoon zelfmoord pleegt?? Da's de fucking HELFT! nou, ik heb het tot nu toe geredt, maar zoals jij je erge traumas hebt, heb ik de mijne... Ik ben op mijn 5e jaar verkracht, op mijn 8e nog een keer, en om het allemaal nog erger te maken heb ik mijn grootvader voor mijn ogen , langzaam dood zien gaan op mn 13e...net als jij...je hebt dit, je hebt dat...NEEE!! Ik ben zo door wat een ander mij aangedaan heeft, en pillen 'werken'niet in onze gevallen....nee, ze verdoven de slechte symptomen, maar genezen niks. dus we zorgen er samen met al die deskundigen voor dat de farmaceutische industrie miljarden verdient. Zooo, dat moest er even uit hi hi!
Lieve Isa, ik hoop nog eens wat van je te horen want ik ben erg benieuwd of het hopelijk eens beter met je gaat!! ik antwoord ALTIJD ISA, he meisje...het ga je goed he? X Gülçan
Hey isa, 
Gülçan18

Astrantia

 • *
 • Berichten: 88
  • Bekijk profiel
« Reactie #9001 Gepost op: 04 augustus 2019, 08:55:07 »
^^ hoe lief je reactie ook bedoeld is, het is niet de bedoeling dat je zomaar mogelijke stoornissen op iemand plakt of hoe je het ook wil zeggen. Daar zijn andere mensen voor die dat als beroep doen en daar gespecialiseerd in zijn.
En het kan zijn dat medicijnen voor jou niet werken, maar voor veel meiden in deze groep werkt het wel, en hun kwaliteit van leven is juist door medicijnen erop vooruit gegaan.

Astrantia

 • *
 • Berichten: 88
  • Bekijk profiel
« Reactie #9002 Gepost op: 04 augustus 2019, 08:57:29 »
^^ dit is trouwens absoluut geen persoonlijke aanval.
En wat heftig om te lezen wat jullie hebben meegemaakt. Heel veel sterkte en kracht!

lizzzoxx

 • *
 • Berichten: 28
  • Bekijk profiel
« Reactie #9003 Gepost op: 06 augustus 2019, 20:49:39 »
jongens ik heb al zeker 2 maanden een dip de laaste tijd wordt die alleen maar erger ik slaap zoon 2 uur korter als normaal eet minder en lig veel in me bed is dit een reden om naar de huisarst te gaan

Ultraviolet

 • ***
 • Berichten: 3.602
 • Tot hier en niet verder
  • Bekijk profiel
« Reactie #9004 Gepost op: 09 augustus 2019, 22:38:16 »
-
« Laatst bewerkt op: 25 augustus 2019, 20:35:40 door Ultraviolet »
Op het randje van opgeven en overleven

Himeros

 • ***
 • Berichten: 4.470
  • Bekijk profiel
« Reactie #9005 Gepost op: 11 augustus 2019, 12:26:36 »
@Ultra, heel veel sterkte! Waarom wil je een andere PG?


Hier gaat het meh. De stemmingswisselingen zijn nog steeds enorm, maar ik heb nu eindelijk therapie (PMT). Deze week gaan we weer kijken naar anti-psychotica.

Ultraviolet

 • ***
 • Berichten: 3.602
 • Tot hier en niet verder
  • Bekijk profiel
« Reactie #9006 Gepost op: 11 augustus 2019, 21:19:54 »
^Het is geen kwestie van naar een ander pleeggezin willen, maar eerder dat het geen optie is in het huidige te blijven. Veilig thuis is er ook bij betrokken en pleegzorg beoordeeld de situatie als zeer zorgelijk, ontwikkelingsbedreigend en gevaarlijk.
Op het randje van opgeven en overleven

Himeros

 • ***
 • Berichten: 4.470
  • Bekijk profiel
« Reactie #9007 Gepost op: 15 augustus 2019, 09:13:15 »


Oh sorry, ik weet niet hoe dat allemaal gaat in pleeggezinnen. Dan klonk het best hard wat ik zei. Hopelijk vind je snel een goed pleeggezin. Of is begeleid/beschermd wonen geen optie?
NC


Ik was eerst behoorlijk sceptisch over PMT, maar ik vind het behoorlijk goed werken. Bij mij is het vooral gericht om handvaten te vinden om prikkels te verminderen. Op de meest creatieve manieren, maar het werkt wel.

Ultraviolet

 • ***
 • Berichten: 3.602
 • Tot hier en niet verder
  • Bekijk profiel
« Reactie #9008 Gepost op: 25 augustus 2019, 21:16:56 »
@Himeros: Maakt niet uit, kan jij ook niks aan doen! Een nieuw pleeggezin is uiteindelijk toch geen optie gebleken. Ik zit nu in een crisisopvang van Jeugdformaat en van daaruit ga ik daarbinnen naar zelfstandigheid toe werken.
Fijn dat je PMT zo als helpend ervaart!
« Laatst bewerkt op: 12 september 2019, 22:06:19 door Ultraviolet »
Op het randje van opgeven en overleven

pandora18

 • *
 • Berichten: 4
  • Bekijk profiel
« Reactie #9009 Gepost op: 26 augustus 2019, 06:15:40 »
^^ hoe lief je reactie ook bedoeld is, het is niet de bedoeling dat je zomaar mogelijke stoornissen op iemand plakt of hoe je het ook wil zeggen. Daar zijn andere mensen voor die dat als beroep doen en daar gespecialiseerd in zijn.
En het kan zijn dat medicijnen voor jou niet werken, maar voor veel meiden in deze groep werkt het wel, en hun kwaliteit van leven is juist door medicijnen erop vooruit gegaan.
Beste astrantia, het kan zijn dat je gelijk heb, maar ik ben een meisje dat vaak de fout maakt om eerst met haar hart te reageren en dan pas met haar perceptie. ik reageerde in dit geval met mijn empathie omdat ik het verhaal wat ik las erg treurig vond. ik las in het bericht dat het meisje meerdere traumata  heeft en door verschillende doktoren en instanties de meest uiteenlopende ziektebeelden dan wel persoonlijkheidsstoornissen aangepraat is uit pure kwakzalverij, excusez le mot. Ik denk dat als je mijn bericht nog eens lees je kan merken dat ik haar juist duidelijk wil maken welke ziektebeelden, en de daarbij horende medicatie duidelijk NIET aan haar toegeschreven kunnen worden,  snap je? je hebt gelijk dat elk medicijn wel een patient heeft, maar dat wil niet zeggen dat ik fout zit als ik uit de verhalen van het meisje een paar ziektebeelden MET de bijbehorende medicatie logischerwijs kan weg strepen. En als je je afvraagd hoe ik aan deze kennis kom: ik loop al vanaf mijn 13e biij psychiaters, ben 10 keer opgenomen in een gesloten psychiaterisch hospitaal vanwege mijn Bipolaire stoornis. Ook heb ik dus uit de praktijk voorbeelden van hoe het wel en niet moet met meerdere ziektebeelden, ook heb ik al jaren de meest uiteenlopende mensen/patienten leren kennen...ik kan je vertellen dat hun kennis vaak verder gaat dan de hoofdpsychiater; die dat mij zelf eens toegegeven heeft. Maar ik wil je bedanken voor je terechtstelling, ik ben ook NOG geen Psychiater, maar ben wel van plan over 12 jaar of meer op zijn minst ergens al als Psychiaterisch stageloopster te zijn. Het ga je goed Astrantia, als ik zo astrant mag zijn haha! Oh ja Astrantia, ik ben natuurlijk Gülçan, maar er is iets fout met mn registratie, dus gebruik ik de naam van mn kat Pandora van al 18.

Penguinone

 • **
 • Berichten: 154
  • Bekijk profiel
« Reactie #9010 Gepost op: 26 augustus 2019, 10:14:33 »
@Ultra jeetje wat ontzettend heftig zeg.. Ik heb er geen woorden voor. Wat moet jij je ontzettend kapot en klote voelen zeg. Ik wil je veel meer zeggen maar ik denk niet dat ik met woorden kan uitdrukken hoe verschrikkelijk ik dit voor je vind. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Je bent sterker dan je denkt. Dit had je nooit mogen overkomen maar je kan dit aan.


@Gülçan maar je bent geen dokter. Je leest alleen maar wat er hier op het forum staat en vanuit een bericht op een forum kan je geen diagnose trekken. Je kan trouwens wel heel goed een persoonlijkheidsstoornis ontwikkelen door trauma's in je jeugd. Dus ze hoeven daar helemaal niet zo de plank mee mis te slaan. Die diagnose heeft me uiteindelijk heel erg geholpen.


Met mij gaat het niet zo goed. Momenteel ben ik bezig met traumabehandeling en ik vind het echt fucking zwaar. Je klachten  kunnen aan het begin wat erger worden en dat is ook wat ik nu ervaar. Ik word echt gek van de herbelevingen. Van alles word ik vervolgens weer heel erg somber. Ik ben echt zo klaar met mijn hoofd. Nc
Ik was tink