Auteur Topic: [discussie] #metoo  (gelezen 5156 keer)

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Gepost op: 10 november 2017, 22:32:16 »
Volgens mij was deze discussie er nog niet. Is het goed dat er nu al die aandacht is voor seksuele intimidatie of werkt het alleen maar tegen?

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #1 Gepost op: 10 november 2017, 22:33:03 »
Op de manier hoe het nu gaat helpt het denk ik echt niet. Mensen in mijn omgeving maken er alleen maar grapjes over en nemen het niet serieus. Dingen als #Iwish dat ik verkracht zou worden etc.

Pudu

 • ***
 • Berichten: 3.666
  • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 10 november 2017, 22:47:25 »
Er zullen volgens mij altijd wel mensen zijn die geen flauw benul hebben waar ze over spreken en daardoor als idioten reageren, maar verder denk ik dat deze aandacht grotendeels positief is. Nu wordt ook duidelijk hoe ontzettend veel vrouwen (en mannen!) te maken hebben met seksuele intimidatie (en dan nog maar te zwijgen over de mensen die geen #metoo durven te plaatsen, guilty!). Misschien dat het niet voor grote veranderingen gaat zorgen, maar het bespreekbaar maken van seksuele intimidatie en erger is naar mijn mening alleen maar een goede stap vooruit. Het zet de deur op een kier voor goede dialogen.

Anekdote:
Mijn vriend kwam laatst naar me toe en vroeg me wat ik dacht over de oprechtheid van de #metoo-mensen. Of dat ze echt allemaal slachtoffers waren, of dat ze het deden voor de aandacht/hype. Daaruit hebben we een heel goed gesprek kunnen voeren, waarbij we tot de verdrietige conclusie kwamen dat hij ook bij #metoo hoort. Het heeft in ieder geval zijn ogen enorm geopend en ik denk (hoop) dat dat bij veel mensen het geval is, ook al merk je dat als buitenstaander niet.
Just because you took longer than others, doesn't mean you failed.
Remember that.

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 10 november 2017, 22:50:21 »
Zelf begrijp ik eigenlijk helemaal niet waarvoor je #metoo zou gaan posten. Ik zou zoiets nooit doen, ook al zou het dan anderen helpen.

Carmenneke

 • ****
 • Berichten: 5.937
  • Bekijk profiel
« Reactie #4 Gepost op: 10 november 2017, 22:51:54 »
Ik vind het heel heftig
Ik heb me in mijn omgeving nooit echt uitgesproken over wat er gebeurd is. Puur omdat de vriendgroep van de dader en de vriendengroep van mij heel erg in elkaar verweven zaten.
Ik had de situatie voor mezelf geaccepteerd maar er zijn nog heel wat momenten dat ik wel merk dat "het er nog zit"
Ik durf mezelf niet uit te spreken onder mijn eigen naam. De GS'ers met wie ik persoonlijk contact heb weten het, mijn vriend weet het deels, mijn moeder weet het en mijn tantes weten het tot in de goorste details. Ik heb wel moeten vertellen dat er iets was gebeurd omdat er een heel adrubt einde kwam aan onze relatie maar ik heb nooit echt laren weten wat er precies aan de hand was.
Door de reacties als "Ja waarom nu pas..." "Ja je hebt gewoon spijt." "Ja wij mannen mogen ook niets meer." word ik heel verdrietig
Het gaat nog jaaaaren duren voor ik mijn verhaal echt durf te doen in het openbaar. Ik heb nooit ingestemd met wat hij deed. En ja als man (ook als vrouw ofc) mag je inderdaad niet zomaar doen waar je zin in hebt. Je eigen "goesting" boven de grenzen van een ander zetten is WALGELIJK.
Soms zou ik gewoon een soort brief willen schrijven. In Nederland op verschillende plekken achterlaten. Om zo een beetje te kunnen doordringen. Maar ja :')
Voor mij een porto

Brandblusser

 • *
 • Berichten: 94
  • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 10 november 2017, 23:43:58 »
Wat is #metoo

Soundsoldier

 • ***
 • Berichten: 3.910
  • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 10 november 2017, 23:49:04 »
Ik vind het super en eng tegelijk. het is super dat deze movement mensen doet aanspreken en laten zien van :' kijk, zelfs je buurmeisje heeft hier ook mee te maken gehad.' en dat deze situatie veel erger is en het ook moet aanzetten tot actie. maar het is ook eng hoe de menigte hierop kunnen reageren. Sommige vinden dat vrouwen overdrijven, dat het maar een complimentje was terwijl het slachtoffer in kwestie er totaal anders overdenkt en dat de conclusie van de movement zal zijn: het is erg, maar kom op... Toch niet zó erg?? en het onder de mat word geveegd na een maand of twee.


Natuurlijk is nu zowat de vraag: waar ligt de grens en wat vinden de menigte wat de grens is. Het is stom maar door deze vraag, lijkt de maatschappij verdeeld te zijn. Misschien een beetje met de basis van: 'Mannen zullen nooit echt weten hoe het is als vrouw.' en vice versa en dan kan er niet een objectieve oordeel komen, naar mijn mening.

Sommige mannen had ik aan het woord gehoord en borstelen het af als iets onbenulligs maar ik denk niet dat ze weten hoe het gewoon is om als vrouw op straat te lopen en het besef dat je wordt gezien als object door de verkeerde mannen en je op sommige momenten machteloos staat of kan staan. Het is niet jou schuld maar als er iets gebeurd wat niet kan. Ja, dan sta je er wel en probeer het dan op te lossen.

Ik hoop gewoon dat iedereen een gezonde/logische kijk op dit alles heeft en er niet teveel aandacht wordt gegeven aan leugens, verkeerde informatie en slachtoffers die zich zo noemen maar er werkelijk niets is gebeurd en hun (ex bijvoorbeeld) aan de schandpaal willen nagelen. Want helaas bestaan er ook zo'n mensen op de wereld en die hebben we absoluut niet nodig in de #metoo discussie.
Want dan ben ik bang dat als 1 persoon het uit zijn duim zuigt, vele andere zullen denken: Ah, er is er 1tje zonder een situatie en ze heeft overdreven en gelogen, er zullen er wel meer slachtoffers zijn met een valse statement!
Ain't no rest for the wicked!

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 10 november 2017, 23:56:02 »
Wat is #metoo

Me Too (of "#MeToo") is een hashtag op Twitter en andere sociale media die in oktober 2017 viraal (als een lopend vuurtje) ging. Met de hashtag #MeToo wordt aangegeven dat degene die het plaatst te maken zou hebben gehad met seksuele intimidatie of aanranding. De hashtag kreeg enorme populariteit nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie werd beticht door verschillende vrouwen.

Soepstengel

 • ****
 • Berichten: 7.141
  • Bekijk profiel
« Reactie #8 Gepost op: 11 november 2017, 09:30:15 »
Ik vind het erg dat er zoveel mensen zijn die het hebben meegemaakt maar ik denk dat er mensen zijn die overdrijven. Dan bedoelt de ander het echt niet slecht maar word het wel verkeerd opgevat en zijn ze opeens slachtoffer.


Denk ook dat ze beter andere ''reclame'' hadden kunnen maken om dit bespreekbaar te maken.
Mooier kan het niet --- Wil jij écht nog een keer met srprs.me op vakantie? Ik heb nog een kortingscode voor je!

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #9 Gepost op: 11 november 2017, 11:00:02 »
Ik vraag me inderdaad ook af in hoeverre het geloofwaardig is. Ik wil niet twijfelen aan slachtoffers, absoluut niet, maar het valt wel op hoeveel mensen te maken hebben gehad met intimidatie of aanranding/verkrachting. Persoonlijk vind ik nog wel een verschil zitten in seksuele intimidatie en aanranding/verkrachting. Behalve dat ik het naar vind dat beide gebeurt, denk/vrees ik dat vrijwel iedere vrouw (en mogelijk ook een hoop mannen) te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. En omdat te vergelijken met mensen die te maken hebben gehad met verkrachting of aanranding vind ik best wel een ding, vandaar dat het me ook niet zou verbazen dat veel mensen het retweeten als zijnde dat er een nare opmerking is gemaakt. Niet dat ik vind dat dat normaal is, maar het is helaas wel iets wat momenteel regelmatig gebeurt.


Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #10 Gepost op: 11 november 2017, 11:04:07 »
Daarnaast vind ik het heel moeilijk te begrijpen wat aanranding of verkrachting inhoudt, daarom vind ik dat programma Verkracht of niet? wel sterk.
-weg-
Ik vind het wat dat betreft wel erg dat we dit soort dingen als aan mensen zitten langzamerhand normaal vinden, althans je laat het maar, slaat armen weg en kijkt eens boos die kant op en dat is het dan wel. Maar eigenlijk slaat het natuurlijk nergens op dat mensen dat gewoon doen.
« Laatst bewerkt op: 11 november 2017, 16:40:10 door Zebra »

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #11 Gepost op: 11 november 2017, 11:08:51 »
Ik vind dat soort dingen wel horen bij ongewenst seksueel gedrag dus ook #metoo. Al is het alleen om bewustwording bij hoeveel mensen dit gebeurt. Maar die haat tegen bekende mensen vind ik een beetje te ver gaan en ik denk dat mensen daarvan willen profiteren.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #12 Gepost op: 11 november 2017, 11:20:07 »
Misschien omdat het een wereldwijd iets is dat het wel goed is, omdat het nog niet overal zo bekeken wordt en in een taboe sfeer zit. Denk dat we in Nederland in die zin al wel een stukje verder zijn omdat er al geprobeerd wordt maatregelen te nemen tegen seksuele intimidatie op straat.


Wat betreft die bekende mensen, ik vrees dat dat er bij hoort. Je weet dat als je bekend bent dit soort verhalen nog tien keer meer uitgemolken worden en iedereen zich ermee gaat bemoeien. Daarnaast komen die mensen in de publiciteit met dat ze beschuldigd worden, dus trekken meer mensen hun mond open. Kleinere zaken van seksuele intimidatie worden waarschijnlijk minder bekend terwijl die mensen ongetwijfeld ook niet enkel één slachtoffer hadden.
Sowieso zijn dit soort zaken volgens mij vrij lastig te behandelen omdat er vrijwel nooit getuigen zijn. Mensen beschuldigen wordt dan natuurlijk heel makkelijk. Ik mag hopen dat mensen hier geen lulverhalen over ophangen om anderen te beschadigen, want dan schieten we met dat #metoo nog niks op.

Elephantsinmyroom

 • *
 • Berichten: 85
  • Bekijk profiel
« Reactie #13 Gepost op: 11 november 2017, 12:40:22 »
Tbh ik denk niet dat veel mensen (en als zeker niet als het niet anoniem is) zomaar iets verzinnen voor de aandacht. Er zijn betere manieren om in de aandacht te komen, zonder jezelf steeds te moeten verantwoorden omdat alles in twijfel wordt getrokken. Daarbij, stel dat je een actrice bent: vaak word je dan gebrandmerkt door die verhalen. Je zal altijd 'die actrice waarbij X dat heeft gedaan' zijn


(zeg overigens niet dat er nooit nepverhalen zijn, maar geloof gwn dat dat maar 1 % is ofzo en is jammer als daardoor alle vrouwen over één kam geschoren zouden worden en er dus weer een excuus is om denigrerend te praten over vrouwen)
"Als je twijfelt tussen wel of geen discobal, altijd wél een discobal" - Paulien Cornelisse

Hybrid

 • ****
 • Berichten: 7.325
  • Bekijk profiel
« Reactie #14 Gepost op: 11 november 2017, 13:34:29 »
0
« Laatst bewerkt op: 27 december 2017, 22:54:43 door Ginger »

Eevee

 • ****
 • Berichten: 5.218
  • Bekijk profiel
« Reactie #15 Gepost op: 11 november 2017, 14:40:58 »
(excuses, het was niet mijn bedoeling om zo'n lange reactie te schrijven. Ik ben nogal langdradig.)

Wat lastig blijft aan heel het #MeToo gebeuren is dat hoe de één iets als misbruik ervaart, verschilt mogelijk van hoe een ander er naar kijkt.
Stel dat iemand in mijn kring zegt: "Iemand raakte mijn kont aan toen ik ging stappen." dan zie ik zo'n situatie heel anders dan: "Ik ben jarenlang misbruikt door een familievriend."

Dat gebeurt nu ook met de gehele discussie; de ene ervaring is de andere niet en daardoor wordt er zowel positief als negatief gereageerd. Daar waar de één denkt: "Get over it!", denkt de ander: "Heel veel sterkte!" Je krijgt daardoor tegenpartijen die iets hebben van: "Kap nou eens met dat gedoe, straks mogen we vrouwen niet eens meer een hand geven."

Ik vind het heel naar als mensen een bepaalde situatie mee hebben gemaakt en daar last van hebben, dan stel ik sowieso voor: Zoek hulp!
Dat deze actie kennelijk anderen ook heeft geïnspireerd om naar buiten te treden ermee, veroorzaakt bij mij gemengde gevoelens. Fijn dat je de kracht hebt gevonden om erover te praten (positief), maar waarom zo publiekelijk en wat ga je er vervolgens mee doen? Als slachtoffer van misbruik is het verstandig om te kijken naar hoe jij je pijn en verdriet kan verwerken door hulp te zoeken, maar is publieke exposure een manier om dat te verwerken? Mogelijk, als je daarmee in contact komt met anderen om gezamenlijk je ervaringen te delen. Mogelijk als je een bepaalde kracht vindt door je kwetsbaar open te stellen.

Een keerzijde van bijvoorbeeld #MeToo zag ik in dit voorbeeld:
Ik kende echter iemand die continu naar buiten trad met bepaalde problemen om een soort bevestiging te krijgen van haar omgeving, in de trant van: "Ik wil dat mensen begrijpen dat ik op deze manier ben gevormd, omdat ik dit heb meegemaakt." Of: "Ik ben jaloers op Persoon X, omdat zij begrip krijgt voor haar situatie, terwijl ik zoiets soortgelijks heb meegemaakt." Door #MeToo en andere acties kreeg deze persoon het gevoel dat zij zich ook moest tonen om erkenning te krijgen voor haar situatie. Dan vraag ik me af: helpt erkenning krijgen je verder met het verwerken van wat je is overkomen? Zo ja, dan vind ik dat heel goed, maar zo niet, dan vraag ik me af wat het dan precies voor diegene oplevert die daarmee naar buiten treedt.

Waar het bij mij vooral om gaat bij #MeToo is: wat levert het voor degene die naar buiten treedt ermee op? Helpt het je verder? Helpen de verhalen van anderen je? Zorgt dat voor een bepaalde innerlijke kracht/drive om je probleem aan te pakken?

Ik wil overigens niemand kwetsen, mocht deze opmerking vervelend zijn, dan ben ik bereid om deze te verwijderen.
« Laatst bewerkt op: 11 november 2017, 14:46:14 door Eevee »

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #16 Gepost op: 11 november 2017, 16:23:42 »
^Ik heb sowieso niet echt het idee dat #metoo de reden had om er erkenning voor te krijgen of jezelf te helpen. Ik snap je punt, maar ik heb dus niet het gevoel dat het daar om gaat. Volgens mij is de hashtag met name de wereld in gekomen om de hoeveelheid seksuele intimidatie en verkrachting/aanranding aan de kaak te stellen, als in de wereld laten zien dat het echt heel vaak voorkomt, ook bij mensen in je omgeving waarbij je het misschien niet verwacht.


Sowieso ken ik niemand in mijn omgeving die er aan meedoet, dus ik ben er ook niet zo mee bezig.

Soepstengel

 • ****
 • Berichten: 7.141
  • Bekijk profiel
« Reactie #17 Gepost op: 11 november 2017, 16:42:52 »
Ik vraag me inderdaad ook af in hoeverre het geloofwaardig is. Ik wil niet twijfelen aan slachtoffers, absoluut niet, maar het valt wel op hoeveel mensen te maken hebben gehad met intimidatie of aanranding/verkrachting. Persoonlijk vind ik nog wel een verschil zitten in seksuele intimidatie en aanranding/verkrachting. Behalve dat ik het naar vind dat beide gebeurt, denk/vrees ik dat vrijwel iedere vrouw (en mogelijk ook een hoop mannen) te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. En omdat te vergelijken met mensen die te maken hebben gehad met verkrachting of aanranding vind ik best wel een ding, vandaar dat het me ook niet zou verbazen dat veel mensen het retweeten als zijnde dat er een nare opmerking is gemaakt. Niet dat ik vind dat dat normaal is, maar het is helaas wel iets wat momenteel regelmatig gebeurt.


Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.

Nou precies.. las van de week het verhaal van iemand die ook #metoo had. Het verhaal was dat ze een probleem had en die professional die vroeg op wat voor type mannen ze viel. Ging overigs om een professional in de sales, dus geen persoonlijk probleem. Dat was haar #metoo verhaal. Nou sorry hoor maar dat vind ik niet metoo waardig. Misschien was die professional wel echt geïnteresseerd.

Vind het inderdaad ook onder doen voor de mensen die echt te maken hebben gehad met aanranding en verkrachting. Dat is een veel erger niveau en een stomme vervelende opmerking.
Mooier kan het niet --- Wil jij écht nog een keer met srprs.me op vakantie? Ik heb nog een kortingscode voor je!

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #18 Gepost op: 11 november 2017, 20:21:28 »
Ik vraag me inderdaad ook af in hoeverre het geloofwaardig is. Ik wil niet twijfelen aan slachtoffers, absoluut niet, maar het valt wel op hoeveel mensen te maken hebben gehad met intimidatie of aanranding/verkrachting. Persoonlijk vind ik nog wel een verschil zitten in seksuele intimidatie en aanranding/verkrachting. Behalve dat ik het naar vind dat beide gebeurt, denk/vrees ik dat vrijwel iedere vrouw (en mogelijk ook een hoop mannen) te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. En omdat te vergelijken met mensen die te maken hebben gehad met verkrachting of aanranding vind ik best wel een ding, vandaar dat het me ook niet zou verbazen dat veel mensen het retweeten als zijnde dat er een nare opmerking is gemaakt. Niet dat ik vind dat dat normaal is, maar het is helaas wel iets wat momenteel regelmatig gebeurt.


Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.
Daarbij snap ik niet waarom je zoiets op Facebook zet of twitter. Als iemand je iets aan doet, doe dan nu aangifte. Het is misschien iets moois dat het op deze manier naar voren is gebracht, echter vind ik door het plaatsen van #metoo op weet ik veel wat, dat er een deel van je geloofwaardigheid af gaat.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #19 Gepost op: 13 november 2017, 10:56:03 »

Ik vind het goed dat het nu naar buiten komt, en mensend die zeggen dat ze er moe van worden zijn precies het probleem. Jarenlang is er over gezwegen, en nu komt alles in 1x naar buiten. Ja, je hoort het heel veel. Maar dat geeft alleen maar aan hoe groot het probleem is wat jarenlang in de doofpot is gestopt.


Net zoals mensen die niet snappen waarom mensen het nu vertellen. Schaamte is de emotie die de overhand heeft bij zulke dingen, en het is gewoon makkelijker om iets te vertellen als je daar niet alleen in staat. Ik heb ook jaren gezwegen over een aanranding, puur omdat ik steeds weer aan mezelf twijfelde of ik echt wel duidelijk 'nee' had gezegd en ik echt geen hints had gegeven. Dit maken de slachtoffers ook mee, twijfel aan zichzelf, en dan komt er ook nog eens bij dat hun dader een machtig man is die je niet zomaar even beschuldigd.


Ik denk wel dat deze actie effect heeft. Mensen zullen het nu sneller vertellen, omdat iedereen er nu over durft te praten. Ook zullen daders dit nu minder snel doen, omdat ze weten dat slachtoffers er steeds meer over durven te praten en zich niet meer laten intimideren.


Het enige gevaarlijke aan deze actie is dat mensen meteen het slachtoffer geloven, terwijl er ook echt wel fake-verhalen zullen zijn, of verhalen wat door de slachtoffer en door de dader volledig anders is opgevat. Wat de één grensoverschrijdend gedrag vind, kan voor de ander normaal zijn. Ik ben dus wel wat huiverig dat (vooral) mannen nu aan de schandpaal worden genageld en levenslang aan vast zitten, terwijl zij geen weet van hun fouten hebben.


Maar over het algemeen weet de dader dondersgoed dat hij verkeerd bezig is, maar is het arrogantie die ze doet denken dat ze overal mee weg kunnen komen. Goed dus dat mensen het nu eindelijk durven te vertellen, daar zijn heel wat twijfels en schaamtegevoelens aan vooraf gegaan!

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #20 Gepost op: 13 november 2017, 11:02:11 »
Ik vraag me inderdaad ook af in hoeverre het geloofwaardig is. Ik wil niet twijfelen aan slachtoffers, absoluut niet, maar het valt wel op hoeveel mensen te maken hebben gehad met intimidatie of aanranding/verkrachting. Persoonlijk vind ik nog wel een verschil zitten in seksuele intimidatie en aanranding/verkrachting. Behalve dat ik het naar vind dat beide gebeurt, denk/vrees ik dat vrijwel iedere vrouw (en mogelijk ook een hoop mannen) te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. En omdat te vergelijken met mensen die te maken hebben gehad met verkrachting of aanranding vind ik best wel een ding, vandaar dat het me ook niet zou verbazen dat veel mensen het retweeten als zijnde dat er een nare opmerking is gemaakt. Niet dat ik vind dat dat normaal is, maar het is helaas wel iets wat momenteel regelmatig gebeurt.


Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.

En dat is nou precies het probleem. Er zijn inderdaad ontzettend veel mensen die wel eens met seksuele intimidatie te maken hebben gehad. Zoveel, dat mensen het inmiddels als 'normaal' en 'minder erg' zijn gaan beschouwen. Terwijl het hartstikke erg is als iemand zich onprettig op zijn/haar werk voelt, omdat zijn/haar baas rare opmerkingen maakt. Er hoeft niet meteen seks in het spel te zijn geweest om iets heftig te maken.

Ik ben ooit eens bij mijn borsten gepakt in een kroeg. De één zal zeggen dat het niet netjes is, maar ach, iedereen is dronken en er wordt ook wel aan billen gezeten. Ik vond het daarentegen echt shocking dat zo'n kerel denkt aan mijn borsten te mogen zitten, ook al is hij dronken of doet hij het voor de grap. Dat hoort gewoon niet, en het is absurd dat mensen het als normaal of hooguit vervelend zijn gaan zien.

Er zijn nu inderdaad heel veel mensen die als slachtoffer naar buiten komen, maar de verhalen gaan dan ook over vorige week tot 10 jaar geleden. Het laat alleen maar zien hoeveel slachtoffers er wel niet zijn, en hoe normaal het tegenwoordig schijnt te worden.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #21 Gepost op: 13 november 2017, 11:05:28 »


Daarbij snap ik niet waarom je zoiets op Facebook zet of twitter. Als iemand je iets aan doet, doe dan nu aangifte. Het is misschien iets moois dat het op deze manier naar voren is gebracht, echter vind ik door het plaatsen van #metoo op weet ik veel wat, dat er een deel van je geloofwaardigheid af gaat.

Aangifte heeft vaak geen zin. Er zijn in de meeste gevallen geen getuigen, dus dan is het zijn woord tegen het jouwe. Bij verkrachting is er vaak wel lichamelijk bewijs (als je meteen naar het ziekenhuis gaat om dit veilig te stellen), maar bij aanranding of intimidatie niet. Als de dader dan ook nog eens een machtig man is, is de kans heel groot dat er niks met aangifte wordt gedaan of dat jij niet geloofd zal worden (of mensen kiezen zijn partij omdat het 'veiliger' is voor de machtige partij te kiezen).

Ik denk dat mensen meer bereiken met het online plaatsen van de verhalen, dan wanneer ze aangifte doen. Of de zaak is inmiddels al verjaard omdat het slachtoffer er niet eerder over durfde te praten, of er wordt weinig mee gedaan vanwege gebrek aan bewijs.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #22 Gepost op: 13 november 2017, 15:11:50 »
Ik denk dat mensen meer bereiken met het online plaatsen van de verhalen, dan wanneer ze aangifte doen. Of de zaak is inmiddels al verjaard omdat het slachtoffer er niet eerder over durfde te praten, of er wordt weinig mee gedaan vanwege gebrek aan bewijs.
Maar wat bereik je er dan mee om het online te plaatsen? Retweets, of zie ik dit nou helemaal verkeerd?
Natuurlijk is het dapper dat slachtoffers er open over zijn maar ik vraag me af of social media de juiste plaats hiervoor is. Ik snap dat er veel schaamte is voor de slachtoffers, maar waarom dan wel op social media? Wat op het internet staat staat er voor eeuwig.
Misschien ben ik wat dat betreft ouderwets oid maar ik heb liever niet dat wanneer toekomstige werkgevers mij googlen dat ze mijn tweets zien over #metoo.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #23 Gepost op: 13 november 2017, 15:24:23 »
Maar wat bereik je er dan mee om het online te plaatsen? Retweets, of zie ik dit nou helemaal verkeerd?
Natuurlijk is het dapper dat slachtoffers er open over zijn maar ik vraag me af of social media de juiste plaats hiervoor is. Ik snap dat er veel schaamte is voor de slachtoffers, maar waarom dan wel op social media? Wat op het internet staat staat er voor eeuwig.
Misschien ben ik wat dat betreft ouderwets oid maar ik heb liever niet dat wanneer toekomstige werkgevers mij googlen dat ze mijn tweets zien over #metoo.

Dat laatste is natuurlijk wel een beetje anders voor bekende actrices/acteurs, maar ik snap je wel, zou ik liever ook niet willen! Maar door het online te plaatsen, krijg je precies wat er nu gebeurt.
- Dat andere slachtoffer hun schaamte opzij durven zetten en het op tafel te durven gooien;
- Dat (toekomstige) daders eerst wel even 10x nadenken voor ze zoiets doen, omdat ze weten dat mensen er sneller over praten;
- Discussies over wat wel of niet kan, en hoe dit voor de andere partij is.
Er wordt nu eindelijk eens echt over gesproken, niet alleen in de huiskamer, maar overal. Het roept discussies op, het roept stilzwijgende slachtoffers op, het spreekt daders aan op hun gedrag, en mensen gaan er over nadenken wat het met iemand doet.

Natuurlijk vind ik de publieke slachting op social media ook niet helemaal fair, maar er zijn dus machtige mannen die echt tientallen slachtoffers hebben gemaakt. En dat dat nu eindelijk bekend wordt is alleen maar heel erg goed.

Afraidtobeme

 • **
 • Berichten: 354
 • We're all mad up here
  • Bekijk profiel
« Reactie #24 Gepost op: 13 november 2017, 19:59:07 »
Ik vraag me inderdaad ook af in hoeverre het geloofwaardig is. Ik wil niet twijfelen aan slachtoffers, absoluut niet, maar het valt wel op hoeveel mensen te maken hebben gehad met intimidatie of aanranding/verkrachting. Persoonlijk vind ik nog wel een verschil zitten in seksuele intimidatie en aanranding/verkrachting. Behalve dat ik het naar vind dat beide gebeurt, denk/vrees ik dat vrijwel iedere vrouw (en mogelijk ook een hoop mannen) te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. En omdat te vergelijken met mensen die te maken hebben gehad met verkrachting of aanranding vind ik best wel een ding, vandaar dat het me ook niet zou verbazen dat veel mensen het retweeten als zijnde dat er een nare opmerking is gemaakt. Niet dat ik vind dat dat normaal is, maar het is helaas wel iets wat momenteel regelmatig gebeurt.


Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.


Dit precies!
Christmas Eve on a rooftop, saw a chimney, my whole brain just went: "What the hell!" The Eleventh doctor

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #25 Gepost op: 14 november 2017, 15:13:44 »

Ik vind het daarom wel goed dat er aandacht voor is, maar ik vind het ook een beetje appels met peren vergelijken. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die met serieuze incidenten te maken hebben gehad zich wat minder serieus genomen voelen als opeens de halve wereld #metoo post. Maargoed, de hashtag staat voor beide, dus het is logisch, maar ik vind eigenlijk dat je die zaken niet kan combineren.

Zie, maar hier gaat het mis. Ik snap wel dat je het niet zo bedoelt, maar iemand die seksueel geïntimideerd of aangerand wordt door zijn/haar baas, dat is een serieus incident. Dat is net zo serieus als iemand die daadwerkelijk verkracht is. Door het op deze manier te zeggen, staat er eigenlijk dat het alleen serieus is als je echt verkracht wordt? Mensen vinden het tegenwoordig al zo normaal om seksuele opmerkingen te moeten negeren, of dat er handen op je billen/borsten worden gelegd in de kroeg. Maar het is niet normaal, het is een serieus probleem, en die slachtoffers moeten ook gehoord worden. Geïntimideerd, aangerand, verkracht... Het is allemaal serieus, en allemaal een probleem.

Het is inderdaad zo dat de halve wereld #metoo plaatst. Maar dat betekent niet dat het daarom niet meer serieus genomen kan worden, dat betekent juist dat het serieus genomen moet worden aangezien het dus echt een groot probleem is!

Hybrid

 • ****
 • Berichten: 7.325
  • Bekijk profiel
« Reactie #26 Gepost op: 14 november 2017, 17:31:36 »
s
« Laatst bewerkt op: 27 december 2017, 22:49:49 door Ginger »

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #27 Gepost op: 14 november 2017, 21:49:37 »
Zie, maar hier gaat het mis. Ik snap wel dat je het niet zo bedoelt, maar iemand die seksueel geïntimideerd of aangerand wordt door zijn/haar baas, dat is een serieus incident. Dat is net zo serieus als iemand die daadwerkelijk verkracht is. Door het op deze manier te zeggen, staat er eigenlijk dat het alleen serieus is als je echt verkracht wordt? Mensen vinden het tegenwoordig al zo normaal om seksuele opmerkingen te moeten negeren, of dat er handen op je billen/borsten worden gelegd in de kroeg. Maar het is niet normaal, het is een serieus probleem, en die slachtoffers moeten ook gehoord worden. Geïntimideerd, aangerand, verkracht... Het is allemaal serieus, en allemaal een probleem.

Het is inderdaad zo dat de halve wereld #metoo plaatst. Maar dat betekent niet dat het daarom niet meer serieus genomen kan worden, dat betekent juist dat het serieus genomen moet worden aangezien het dus echt een groot probleem is!

Sorry, gewoonweg niet volledig mee eens. In mijn ogen is een aanranding of verkrachting een serieuzer incident dan een ongepaste opmerking. Ik vind dat gewoon echt van een andere orde, maar daar kunnen we over verschillen natuurlijk.

Ik keur die incidenten ook af, ik vind het enkel niet vergelijkbaar. En dat vind ik kwalijk aan de #metoo actie. Ik ben het er mee eens dat er meer aandacht moet komen en seksuele intimidatie ook uitgebannen moet worden, ik vind alleen niet dat je al deze dingen met elkaar moet vergelijken of op een hoop moet gooien zoals nu gebeurt.
Daarnaast wil ik ook niet zeggen dat mensen zich aanstellen, maar wat betreft opmerkingen is het ook nogal persoonlijk wat men wel of niet accepteert. Jij kan vinden dat mensen het normaal vinden en ze dat niet mogen vinden, maar er zullen ook mensen zijn die in een zelfde opmerking minder kwaad zien en het eerder als een compliment opvatten. Dat maakt het natuurlijk wel moeilijk om objectief te beoordelen of het te ver gaat of niet, en dus ook moeilijker om het uit te bannen. Maar ben het zeker met je eens dat dat ook geen goede zaak is, ik vind het alleen niet vergelijkbaar.

YvetteKnowsBest

 • **
 • Berichten: 205
 • 불타오르네
  • Bekijk profiel
« Reactie #28 Gepost op: 14 november 2017, 22:16:27 »
Het onderwerp is ontzettend verschrikkelijk, echt. Maar ik vind het heel erg dat mensen ineens met een verhaal komen wat letterlijk 30 jaar geleden gebeurt is. Daarnaast is de show van Kevin Spacey (House of Cards) gecanceld, vanwege een bimbo die beweert dat er 30 jaar geleden iets gebeurt is. Like, what?! Are you fucking kidding me?! Ik vind dat echt belachelijk. Daarnaast blijven er mensen komen met een verhaal en is het inmiddels al 2 weken hét besproken topic. Ik vind het nu wel genoeg.

- copy, pasted van een ander topic -
"Fool me once? Shame on you. Fool my best friend? You're dead meat." - Hanna Marin

Klaasje

 • ***
 • Berichten: 1.493
 • Went to sleep cute, woke up cute
  • Bekijk profiel
« Reactie #29 Gepost op: 14 november 2017, 22:30:22 »
Die 'bimbo' heeft misschien hele erge schade ondervonden aan waar zij Spacey van beschuldigd en heeft daarom misschien zo lang gewacht met het naar buiten brengen. Als hij het gedaan heeft moet hij daar voor boeten, of het nou 30 jaar terug gebeurd is of 3 maanden geleden. Het is niet de schuld van het slachtoffer hoor :')))))

YvetteKnowsBest

 • **
 • Berichten: 205
 • 불타오르네
  • Bekijk profiel
« Reactie #30 Gepost op: 14 november 2017, 22:43:52 »
Nee, ik vind niet dat je er 30 jaar later nog eens mee aan moet komen.
"Fool me once? Shame on you. Fool my best friend? You're dead meat." - Hanna Marin

zeroinspo

 • **
 • Berichten: 107
  • Bekijk profiel
« Reactie #31 Gepost op: 14 november 2017, 23:01:20 »
Nee, ik vind niet dat je er 30 jaar later nog eens mee aan moet komen.

Het gaat niet eens perse om datgene wat er toen 30 jaar geleden gebeurd is, maar om het feit dat we dit al zo ontzettend lang maar in de doofpot stoppen of het uberhaupt niet bespreekbaar maken.
"i’m a recovering perfectionist and an aspiring ‘good-enoughist’."

Klaasje

 • ***
 • Berichten: 1.493
 • Went to sleep cute, woke up cute
  • Bekijk profiel
« Reactie #32 Gepost op: 14 november 2017, 23:03:08 »
Nee, ik vind niet dat je er 30 jaar later nog eens mee aan moet komen.
Dus omdat iets 30 jaar geleden gebeurd is heeft Spacey maar geluk en moet die vrouw maar d'r bek houden?

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #33 Gepost op: 14 november 2017, 23:07:52 »
Het onderwerp is ontzettend verschrikkelijk, echt. Maar ik vind het heel erg dat mensen ineens met een verhaal komen wat letterlijk 30 jaar geleden gebeurt is. Daarnaast is de show van Kevin Spacey (House of Cards) gecanceld, vanwege een bimbo die beweert dat er 30 jaar geleden iets gebeurt is. Like, what?! Are you fucking kidding me?! Ik vind dat echt belachelijk. Daarnaast blijven er mensen komen met een verhaal en is het inmiddels al 2 weken hét besproken topic. Ik vind het nu wel genoeg.

- copy, pasted van een ander topic -

Als jouw prioriteit alleen al ligt bij het stilleggen van een show, dan zegt dat al wel voldoende. Ooit over nagedacht dat er bij dit soort zaken vaak sprake is van schaamte en gebrek aan bewijs waardoor mensen hun mond dichthouden? En dat daarnaast er veel vanaf hangt wanneer mensen hun mond open trekken in de showbizz, aangezien het gaat om werk, inkomsten en ontslag?
Ik vind dat je er wel erg simpel over denkt. Deze mensen moeten ook serieus genomen worden, of het nu gisteren of 30 jaar geleden was.

Feuerwerk

 • ***
 • Berichten: 2.882
  • Bekijk profiel
« Reactie #34 Gepost op: 14 november 2017, 23:08:12 »
Even terzijde, het was toch een man en geen vrouw?
Above all, love each other deeply, because love covers over a multitude of sins.

Klaasje

 • ***
 • Berichten: 1.493
 • Went to sleep cute, woke up cute
  • Bekijk profiel
« Reactie #35 Gepost op: 14 november 2017, 23:09:00 »
Even terzijde, het was toch een man en geen vrouw?
oh ha dat weet ik niet eerlijk gezegd :') oeps. Ging mij meer om 't principe

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #36 Gepost op: 14 november 2017, 23:25:44 »
Nee, ik vind niet dat je er 30 jaar later nog eens mee aan moet komen.
Niet mee eens. Wat als het nou echt traumatisch was voor het slachtoffer en hij/zij er niet over durfde te praten? Dan is het hartstikke goed dat diegene er eindelijk over durft te praten ondanks of dit via #metoo is of gewoon in het algemeen.

Zou jij hetzelfde zeggen als jouw broertje/zusje over 30 jaar hiermee komt? Zou jij dan ook zeggen 'ach ja had je 30 jaar geleden mee moeten komen nu geloof ik je niet meer' Of zeg je dit alleen omdat je favoriete serie gecanceld is hierdoor?

Polyethylene

 • ******
 • Berichten: 42.884
 • starálfur
  • Bekijk profiel
« Reactie #37 Gepost op: 14 november 2017, 23:33:08 »
Dus omdat iets 30 jaar geleden gebeurd is heeft Spacey maar geluk en moet die vrouw maar d'r bek houden?
Bovendien ging het destijds over een 14-jarige jongen, lijkt me sterk dat Kevin Spacey niet meer slachtoffers heeft gemaakt.
plastic // How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd.

Carmenneke

 • ****
 • Berichten: 5.937
  • Bekijk profiel
« Reactie #38 Gepost op: 15 november 2017, 11:47:35 »
Ik denk dat ik nog het boost wordt van mensen die zeggen "het is zo lang gelden." Dus??? Je draagt het als slachtoffer je hele leven mee.
Daders moeten hoe dan ook gestraft worden. Of het nu direct de dag erna is of na 50 jaar.
Voor mij een porto

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #39 Gepost op: 15 november 2017, 16:28:44 »
Sorry, gewoonweg niet volledig mee eens. In mijn ogen is een aanranding of verkrachting een serieuzer incident dan een ongepaste opmerking. Ik vind dat gewoon echt van een andere orde, maar daar kunnen we over verschillen natuurlijk.

Ik keur die incidenten ook af, ik vind het enkel niet vergelijkbaar. En dat vind ik kwalijk aan de #metoo actie. Ik ben het er mee eens dat er meer aandacht moet komen en seksuele intimidatie ook uitgebannen moet worden, ik vind alleen niet dat je al deze dingen met elkaar moet vergelijken of op een hoop moet gooien zoals nu gebeurt.
Daarnaast wil ik ook niet zeggen dat mensen zich aanstellen, maar wat betreft opmerkingen is het ook nogal persoonlijk wat men wel of niet accepteert. Jij kan vinden dat mensen het normaal vinden en ze dat niet mogen vinden, maar er zullen ook mensen zijn die in een zelfde opmerking minder kwaad zien en het eerder als een compliment opvatten. Dat maakt het natuurlijk wel moeilijk om objectief te beoordelen of het te ver gaat of niet, en dus ook moeilijker om het uit te bannen. Maar ben het zeker met je eens dat dat ook geen goede zaak is, ik vind het alleen niet vergelijkbaar.

Ik ben het wel met je eens hoor, wat jij hier typt vind ik ook. Ik reageerde puur even op dat punt dat mensen met ´serieuze incidenten´ nu niet meer serieus genomen worden. Dat je baas zulke dingen zegt is net zo goed een serieus probleem als verkrachting. Verkrachting gaat dan natuurlijk wel een stap verder, maar dat betekent niet dat zulke ongepaste opmerkingen van een baas of een aanranding minder serieus zijn.

Wanneer mensen #metoo gebruiken vanwege het nagefloten worden op straat vind ik het ook overdreven, maar het gaat hier vooral om mensen die door hun baas (iemand met een hogere machtsfunctie) opmerkingen krijgen die veel te ver gaan. Vragen om seks kan gewoon echt niet in die positie, en is wel even een slag anders dan een dronken kerel in de kroeg die dat vraagt.

Misschien zit er een grote stap tussen seksuele intimidatie en verkrachting, maar het zijn wel twee dingen die elkaar op volgen en in dezelfde categorie belanden.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #40 Gepost op: 15 november 2017, 16:30:05 »
Het onderwerp is ontzettend verschrikkelijk, echt. Maar ik vind het heel erg dat mensen ineens met een verhaal komen wat letterlijk 30 jaar geleden gebeurt is. Daarnaast is de show van Kevin Spacey (House of Cards) gecanceld, vanwege een bimbo die beweert dat er 30 jaar geleden iets gebeurt is. Like, what?! Are you fucking kidding me?! Ik vind dat echt belachelijk. Daarnaast blijven er mensen komen met een verhaal en is het inmiddels al 2 weken hét besproken topic. Ik vind het nu wel genoeg.

- copy, pasted van een ander topic -

Iemand is boos vanwege een gecancelde show hoor. Zelfde reactie als het een familielid van jou zou zijn die je dit zou vertellen?

Carmenneke

 • ****
 • Berichten: 5.937
  • Bekijk profiel
« Reactie #41 Gepost op: 16 november 2017, 22:48:00 »
^ Ik ben ook echt kwaad vanwege haar reactie.
WAT denk je? Een slachtoffer als "bimbo" wegzetten omdat jij je TV belangrijker vind dat iemands veiligheid. BAH!! iets goedpraten omdat het lang geleden is.
Voor mij een porto

Soepstengel

 • ****
 • Berichten: 7.141
  • Bekijk profiel
« Reactie #42 Gepost op: 17 november 2017, 16:45:16 »
Ik ben het wel met je eens hoor, wat jij hier typt vind ik ook. Ik reageerde puur even op dat punt dat mensen met ´serieuze incidenten´ nu niet meer serieus genomen worden. Dat je baas zulke dingen zegt is net zo goed een serieus probleem als verkrachting. Verkrachting gaat dan natuurlijk wel een stap verder, maar dat betekent niet dat zulke ongepaste opmerkingen van een baas of een aanranding minder serieus zijn.

Wanneer mensen #metoo gebruiken vanwege het nagefloten worden op straat vind ik het ook overdreven, maar het gaat hier vooral om mensen die door hun baas (iemand met een hogere machtsfunctie) opmerkingen krijgen die veel te ver gaan. Vragen om seks kan gewoon echt niet in die positie, en is wel even een slag anders dan een dronken kerel in de kroeg die dat vraagt.

Misschien zit er een grote stap tussen seksuele intimidatie en verkrachting, maar het zijn wel twee dingen die elkaar op volgen en in dezelfde categorie belanden.

Maar daar heb je het al.. Sommige mensen vinden 1 opmerking al teveel en voelen zich geïntimideerd  terwijl diegene die de opmerking maakt (misschien wel de baas) het als grapje bedoelt.
Mooier kan het niet --- Wil jij écht nog een keer met srprs.me op vakantie? Ik heb nog een kortingscode voor je!

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #43 Gepost op: 17 november 2017, 17:55:51 »
Maar daar heb je het al.. Sommige mensen vinden 1 opmerking al teveel en voelen zich geïntimideerd  terwijl diegene die de opmerking maakt (misschien wel de baas) het als grapje bedoelt.

Maar dat iemand zich geïntimideerd voelt is gewoon altijd serieus, dat is een gevoel wat je hebt en dat zou je niet moeten hebben. Het verschilt inderdaad per persoon wanneer iemand zijn grens overschreden wordt, maar er zijn echt genoeg gevallen waarin ik mij niet kan indenken dat iemand het echt puur als een grapje ziet. Een baas zou hoe dan ook geen seksgerelateerde opmerkingen of bewegingen moeten maken naar werknemers, dan ben je gewoon onprofessioneel bezig. Misschien in een familiebedrijf wel, maar in een groter bedrijf is dit hoe dan ook een no go, ongeacht of hij het nou als grapje ziet of niet.

Ik vind het gewoon opmerkelijk dat er een verschil wordt gemaakt in serieuze incidenten (verkrachting) en blijkbaar 'niet-serieuze' incidenten (opmerkingen, aanrakingen, intimidatie, aanranding). Al deze incidenten zijn serieus, en als iemand zich niet prettig voelt vanwege iemand anders, moet dat serieus genomen worden.

Toen ik door een dronken kerel betast werd aan mijn borsten en kruis (gewoon boven de kleding, dus schijnt niet zo erg te zijn volgens sommigen, wordt zelfs door sommigen als normaal beschouwd in de kroeg) was ik gewoon echt in shock. Ik trilde over mijn hele lijf, en jankte er over, zo geschrokken was ik. Nee, het is geen verkrachting. Maar wanneer een grote kerel boven je uittorent en je aanraakt of vunzige opmerkingen tegen je maakt, voel jij je gewoon heel klein en hulpeloos. En dat is een serieus probleem, want niemand zou zich moeten voelen.

Cherry Pie

 • *
 • Berichten: 17
  • Bekijk profiel
« Reactie #44 Gepost op: 18 november 2017, 14:44:57 »
Ik vind ook wel dat je van bepaalde dingen een probleem kan maken wat er niet is.

Jij bent toch niet degene die bepaald wat oké is voor iemand en wat niet? Kan me goed voorstellen dat sommige mensen de bil aanraken echt veel zwaarder nemen dan jij en daar moet je gewoon respect voor hebben want het IS grensoverschrijdend gedrag, vooral als het van een vreemde komt. en als alles goed wordt gepraat, dan komen we nooit vooruit.
Als we de problemen van de slachtoffers gaan bagatelliseren , dan heeft de hele #MeToo hashtag blijkbaar z'n vruchten nog niet afgeworpen.

Carmenneke

 • ****
 • Berichten: 5.937
  • Bekijk profiel
« Reactie #45 Gepost op: 19 november 2017, 00:43:38 »
Jij bent toch niet degene die bepaald wat oké is voor iemand en wat niet? Kan me goed voorstellen dat sommige mensen de bil aanraken echt veel zwaarder nemen dan jij en daar moet je gewoon respect voor hebben want het IS grensoverschrijdend gedrag, vooral als het van een vreemde komt. en als alles goed wordt gepraat, dan komen we nooit vooruit.
Als we de problemen van de slachtoffers gaan bagatelliseren , dan heeft de hele #MeToo hashtag blijkbaar z'n vruchten nog niet afgeworpen.

Dit dus.

Echt Ginger ik vind je een hardstikke toffe meid en ben het vaak met je eens. Maar grenzen zijn voor iedereen anders dus grensoverschrijdend gedrag ook.
Dat jij het oké vind als iemand zomaar aan je billen zit, is helemaal prima.
Maar ik kan me hardstikke goed voorstellen dat er een hoop meiden/vrouwen/jongens/mannen zijn voor wie dit gewoon iets is wat alleen een partner mag doen.

Jij bepaalt niet wat "aanstellen" en "overdrijven" is.
Dat is in heel veel situaties zo.
Iedereen is daar anders in.
Voor mij een porto

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #46 Gepost op: 19 november 2017, 01:24:25 »
Dit dus.

Echt Ginger ik vind je een hardstikke toffe meid en ben het vaak met je eens. Maar grenzen zijn voor iedereen anders dus grensoverschrijdend gedrag ook.
Dat jij het oké vind als iemand zomaar aan je billen zit, is helemaal prima.
Maar ik kan me hardstikke goed voorstellen dat er een hoop meiden/vrouwen/jongens/mannen zijn voor wie dit gewoon iets is wat alleen een partner mag doen.

Jij bepaalt niet wat "aanstellen" en "overdrijven" is.
Dat is in heel veel situaties zo.
Iedereen is daar anders in.

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #47 Gepost op: 21 november 2017, 16:48:01 »
Dat jij het oké vind als iemand zomaar aan je billen zit, is helemaal prima.
Maar ik kan me hardstikke goed voorstellen dat er een hoop meiden/vrouwen/jongens/mannen zijn voor wie dit gewoon iets is wat alleen een partner mag doen.

Maar dat zei ze niet en zo bedoelde ze het ook geloof ik helemaal niet. Er werd de vergelijking gemaakt tussen een opmerking/aanraking en verkrachting. En ook de manier hoe je er mee omgaat.

Carmenneke

 • ****
 • Berichten: 5.937
  • Bekijk profiel
« Reactie #48 Gepost op: 22 november 2017, 22:44:44 »
^


"Ik vind het persoonlijk in dit soort situaties wél overdreven."
Voor sommigen is dit niet overdreven.
Daar ging ik op in.
Voor mij een porto

EDM❤️

 • **
 • Berichten: 436
  • Bekijk profiel
« Reactie #49 Gepost op: 23 november 2017, 20:06:20 »
Hoi meiden,
Ik zag dit nieuwsstukje vandaag voorbij komen. In dit dtukje wordt er een connectie gelegd tussen het sprookje Doornroosje en #metoo.
Wat vinden jullie hiervan?

De link:
https://nos.nl/l/2204247

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #50 Gepost op: 23 november 2017, 20:10:07 »

^ Belachelijk. Echt weer iemand die een probleem maakt van niks. Iemand die het hiermee eens is, daar kan ik niet eens een serieus gesprek (laat staan discussie) mee voeren.

EDM❤️

 • **
 • Berichten: 436
  • Bekijk profiel
« Reactie #51 Gepost op: 23 november 2017, 20:12:26 »
^ Belachelijk. Echt weer iemand die een probleem maakt van niks. Iemand die het hiermee eens is, daar kan ik niet eens een serieus gesprek (laat staan discussie) mee voeren.

Ben het met je eens. Ik bedoel, je kan het ook overdrijven.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #52 Gepost op: 23 november 2017, 20:13:34 »
Ben het met je eens. Ik bedoel, je kan het ook overdrijven.

Zo is er van elk sprookje wel iets raars te maken (laat staan de originele verhalen, die zijn echt erg  laughing7. ).

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #53 Gepost op: 23 november 2017, 20:14:10 »
Ik ga nu trouwens wel aangifte tegen mijn vriend doen, die kust me elke ochtend met zijn stinkadem zonder mijn toestemming.

Hybrid

 • ****
 • Berichten: 7.325
  • Bekijk profiel
« Reactie #54 Gepost op: 28 november 2017, 11:33:12 »
Weggehaald :)
« Laatst bewerkt op: 28 november 2017, 21:55:36 door Ginger »

Koetje

 • ***
 • Berichten: 3.465
 • 'Boe'
  • Bekijk profiel
« Reactie #55 Gepost op: 28 november 2017, 13:16:32 »
Ik ben het met ginger eens ja!

Juno

 • ***
 • Berichten: 3.540
  • Bekijk profiel
« Reactie #56 Gepost op: 28 november 2017, 13:53:14 »
Laat mij dan ook maar bye
« Laatst bewerkt op: 28 november 2017, 22:12:22 door Juno »

Hybrid

 • ****
 • Berichten: 7.325
  • Bekijk profiel
« Reactie #57 Gepost op: 28 november 2017, 20:52:21 »
Weg
« Laatst bewerkt op: 28 november 2017, 21:54:39 door Ginger »

kopjechino

 • Global Moderator
 • *****
 • Berichten: 17.578
  • Bekijk profiel
« Reactie #58 Gepost op: 28 november 2017, 21:00:09 »
Ben het eigenlijk wel met Ginger eens.

Anoniem

 • Verwijderd
« Reactie #59 Gepost op: 28 november 2017, 21:52:29 »
Laat ook maar, ik herhaal mezelf alleen maar wat ik hier gezegd heb :')

Hybrid

 • ****
 • Berichten: 7.325
  • Bekijk profiel
« Reactie #60 Gepost op: 28 november 2017, 21:55:22 »
--
« Laatst bewerkt op: 27 december 2017, 22:50:18 door Ginger »

Soepstengel

 • ****
 • Berichten: 7.141
  • Bekijk profiel
« Reactie #61 Gepost op: 30 november 2017, 09:46:09 »
Maar dat iemand zich geïntimideerd voelt is gewoon altijd serieus, dat is een gevoel wat je hebt en dat zou je niet moeten hebben. Het verschilt inderdaad per persoon wanneer iemand zijn grens overschreden wordt, maar er zijn echt genoeg gevallen waarin ik mij niet kan indenken dat iemand het echt puur als een grapje ziet. Een baas zou hoe dan ook geen seksgerelateerde opmerkingen of bewegingen moeten maken naar werknemers, dan ben je gewoon onprofessioneel bezig. Misschien in een familiebedrijf wel, maar in een groter bedrijf is dit hoe dan ook een no go, ongeacht of hij het nou als grapje ziet of niet.

Ik vind het gewoon opmerkelijk dat er een verschil wordt gemaakt in serieuze incidenten (verkrachting) en blijkbaar 'niet-serieuze' incidenten (opmerkingen, aanrakingen, intimidatie, aanranding). Al deze incidenten zijn serieus, en als iemand zich niet prettig voelt vanwege iemand anders, moet dat serieus genomen worden.

Toen ik door een dronken kerel betast werd aan mijn borsten en kruis (gewoon boven de kleding, dus schijnt niet zo erg te zijn volgens sommigen, wordt zelfs door sommigen als normaal beschouwd in de kroeg) was ik gewoon echt in shock. Ik trilde over mijn hele lijf, en jankte er over, zo geschrokken was ik. Nee, het is geen verkrachting. Maar wanneer een grote kerel boven je uittorent en je aanraakt of vunzige opmerkingen tegen je maakt, voel jij je gewoon heel klein en hulpeloos. En dat is een serieus probleem, want niemand zou zich moeten voelen.

Heb je mijn vorige post gelezen? Met die opmerking. Ik vind dat inderdaad behoorlijk overdreven en geen intimidatie. Misschien probeerde die gast gewoon te flirten en kwam het slecht uit de mouw.
Daarbij vind ik het dan weer vreemd dat je een uitzondering maakt in familiebedrijven en een grote organisatie.. zou in principe niks uit moeten maken.
Mooier kan het niet --- Wil jij écht nog een keer met srprs.me op vakantie? Ik heb nog een kortingscode voor je!

LadyBlue

 • *
 • Berichten: 22
  • Bekijk profiel
« Reactie #62 Gepost op: 23 oktober 2018, 14:28:41 »
Heb je mijn vorige post gelezen? Met die opmerking. Ik vind dat inderdaad behoorlijk overdreven en geen intimidatie. Misschien probeerde die gast gewoon te flirten en kwam het slecht uit de mouw.
Daarbij vind ik het dan weer vreemd dat je een uitzondering maakt in familiebedrijven en een grote organisatie.. zou in principe niks uit moeten maken.

For real?! Wow meid, als jij denkt dat mannen zó flirten, onhandig of niet, dan moet je echt even heel goed in je oren knopen dat dit niet zo is! Dat mág niet en is echt dikke vette strafbaar (helaas zo goed als niet te bewijzen dus heeft hij effe geluk). Deze dame vertelt een verhaal waar ze in ieder geval op dat moment mee heeft gezeten, je gaat niet janken omdat je het niet zo chill vond hoe een man met je flirt, of omdat je een aansteller bent, je jankt omdat je keihard bent vernedert. Turtletimes, respect dat je 't vertelt. Heftig zeg. Gebeurt echt te vaak...

LadyBlue

 • *
 • Berichten: 22
  • Bekijk profiel
« Reactie #63 Gepost op: 23 oktober 2018, 14:39:00 »
Ik lees hier veel van het volgende:
* Waarom klagen slachtoffers X jaar later?
Ga eens heel kritisch bij jezelf na waarom dit jouw gedachtegang is als een slachtoffer haar/zijn verhaal doet, is dat niet een heel klein beetje omdat je er niet zo'n zin in hebt?
* Verkrachting is niet nafluiten
Dat is heel scherp opgemerkt. Ik denk zelf wel dat het zeer belangrijk is dat slachtoffers bij #metoo al hun ongemakken kunnen delen, ja er zijn vrouwen die echt last hebben van nafluiten, je kent zo iemand niet. Ik kan van een opmerking van een vreemde man op straat bijvoorbeeld ook helemaal van slag raken. Deels omdat het me bijna wekelijks gebeurt en ik het ZO zat ben en al zoveel shit naar m'n hoofd heb gehad. Ik mag inderdaad ook eigenlijk niet klagen, ben nooit verkracht bijvoorbeeld en er zijn zoveel vrouwen die minder geluk hebben gehad. Maar een hand op je billen en een man die zegt dat hij je wil neuken is ook seksuele intimidatie. Elke situatie is ook anders, als een meisje in tranen is omdat een wildvreemde heeft gezegd "ik ga je neuken" zeg je misschien, wat een aansteller. Maar stel zij liep alleen van de trein naar huis in het donker en er was niemand op straat? Dat is doodeng en kan zelfs traumatisch zijn. Vrouwen hebben een ontzettend dikke huid gekregen voor seksuele intimidatie, maar sommigen zijn het nu zat en daar kunnen wij met onze dikke huiden ontzettend veel van vinden, maar we kunnen er ook gewoon begrip voor hebben. Er is maar één #metoo en die is voor seksuele intimidatie, je moet niet willen dat er een hashtag komt voor elke vorm van seksuele intimidatie. Waar komt die drang vandaan om verschillende zaken met elkaar te vergelijken?